miłe rozczarowanie. Film definitywnie nie zasługuje na tak dużą ilość hateu i jadu. drażnią mnie ludzie którzy decydują obejrzeć się film od samego początku reklamowany jako musical a potem mają ból dupy o to że obejrzeli musical. nigdy nie rozumiałam fenomenu Mean Girls i dlaczego jest tak ubóstwiany w Stanach. niemniej remake podobał mi się: świetnie zrealizowany ze świetną obsadą i zaskakująco zabawny. pomimo tego że nie jestem fanką OG i tak nie potrafiłam nie podekscytować się faktem że w remaku pojawili się aktorzy z oryginalnego filmu: Tina Fey, Tim Meadows oraz sama OG Cady Heron , Lindsay Logan.
muzycznie: petarda. chętnie obejrzałabym Mean Girls na Broadwayu jeżeli kiedykolwiek będę miała taką szansę.
dla mnie największe highlight tej produkcji to : Regina George aka Renee Rapp, Auliʻi Cravalho aka Moana aka Janis 'Imi'ike, Jaquel Spivey aka Damian Hubbard razem z Avantiką jako Karen Shetty. Avantika jest zniewalająca jako Karen i bardziej podobała mi się niż Amanda Seyfried co zakrawa na bluźnierstwo wiem, jak bardzo jej postać uchodzi za ikoniczną ale i tak IMO Avantika jest fenomenalna.
w OG postać Janis była dla mnie irytująca dlatego zaskoczyło mnie to jak bardzo podoba mi się Janis w remake’u. tak samo Jaquel Spivey jako Damian absolutnie skradł ten film co było bardzo trudnym zadaniem. Wiedziałam że Renee Rapp będzie fantastyczna jako Regina George. nigdy nie będzie drugiej takiej Reginy George jaką wykreowała Rachel McAdams ale trzeba to oddać Renee że udźwignęła tą rolę. najblizsza do doskonałości Reginy George w wykonaniu Rachel McAdams. Renee urodziła się do tej roli.
z kolei Angourie Rice to definitywnie najsłabsze ogniwo w obsadzie. wiadomo że Cady ma być tą nieśmiałą i porządną, ale jako postać wyszła trochę zbyt miałka i nijaka. Niestety nie najlepszy pokaz aktorstwa.
to, co mnie rozczarowało że w filmie w najbardziej ikonicznej i lubianej scenie na Sali gimnastycznej pominięto „how many of you have ever felt personally victimized by Regina George?”???!!! co oni sobie myśleli gdy pisali scenariusz tego remakeu. Podkreślam, nawet nie jestem fanką OG ale ten moment jest absolutnie przekomiczny.
podsumowując: absolutne zaskoczenie, bardzo miłe rozczarowanie. mam nadzieję że ten film otworzy drzwi do karier Renee, Jaquela i Avantiki. obowiązkowo film do obejrzenia 3 października ;)