PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10000919}
4,1 6,5 tys. ocen
4,1 10 1 6504
3,8 55 krytyków
Megalopolis
powrót do forum filmu Megalopolis

Lewactwo krytykuje film Coppoli nie za to, że jest słabym filmem - bo nie jest - ale za to, że ktoś odważył się powiedzieć lewactwu, że ich wizja świata jest według niego niewłaściwa. No jak on śmiał! Jak śmiał uderzyć w "woke", "cancel culture" i "56 płci" i inne mądrości.

alistair80

To masz słabe media haha

alistair80

Dlatego je*ać lewactwo, gówno-UE, merkosury i wondefajzery prostytutki zaje*ane, a kox tylko z polskiej pusi kirać!

JackHolborn

dobrze napisane, zgadzam się w pełni

JackHolborn

czasami można wypociny idioty poczytać, a co tam!

tylko_raz

Z tego co widziałem to ludzie głównie krytykują bo okazało się że Copola to chujowy człowiek przez bronienie pedofila i przez to jak traktował statystki

Ksawery_Janowski

Nie kłam Ksawery

Buker7

Mówię tylko to co znajomy mi mówił. Zresztą nie możemy ignorować takich rzeczy ani wykluczać możliwości że to prawda. Zwłaszcza kiedy sprawa z Victorem Salvą jest dosyć stara.

Ksawery_Janowski

A mi znajomy mówił że kłamiesz.

Buker7

To se wygoogluj jego i Salvę, albo te akcje z tą statystytką. Nie zmieni to faktu że ten film zapowiada się na porażkę.

Buker7

Znajomy, znajomego tez gadał ze Ksawery kłamie!

Ksawery_Janowski

a mi w tramwaju nr 9 mówili, że to ty jesteś ten pe...., więc

Andrrzej

Jakie oryginalne i dojrzałe. 4 miesiące ci zajęło wymyślanie tego?

Buker7

Wystarczy odpalic internet i zapytac wujka gugla

Ksawery_Janowski

Na chuy pie rdolisz takie m farmazony?

PierdolPo

Na chuy zaprzeczamy poważnym oskarżeniom i faktu że miał bliską relację z pedofilem?

PierdolPo

Nie bać tuska, nie bać tuska.

jan_nowak_73

NIE MOŻNA BYĆ JAK Chojrak i Scooby-Doo.

tylko_raz

uwielbiam jak się prawak odpala ze swoim pierdzeniolamentem xd

L_Rebel99

Uwielbiam jak sojak kwiczy, bo świat dąży do tego co przewidział prawak, a nie co się wydawało lewakowi.

aleksander_m_filmaniak

Czyli do czego? Bo koncow swiata to juz przewidywano przynajmniej kilkanascie

aleksander_m_filmaniak

Jak sie nie pije sojowego to juz sie nie jest lewakiem?

L_Rebel99

jak chłop jest lewakiem, tzn jest debilem, baba to owszem może, ale chłop nie.

Andrrzej

ale ty masz przepięknie nasrane w garze gościu

ocenił(a) film na 10
tylko_raz

Dlatego trzeba pójść i obejrzeć. To samo było, gdy fanatycy Hitlera doszli do władzy. Ktokolwiek ośmielił się ich krytykować, miał przeyebane. Teraz jest dokładnie tak samo. Dlatego trzeba wspierać twórców jak Coppola, czy Polański, którzy widzą, w którą stronę to zmierza i starają się przed tym ostrzegać. Doceniajmy artystów niezłomnych i odważnych.

użytkownik usunięty
Flashlight_Beam

dlatego trzeba wspierać starego pierda co zaraz kitnie i pedofila, wspominając przy tym o hitlerze bo mój tępy łeb stać na jeden argument xD ale nasrane we łbie ja pieprze

Ty tez uważaj jak przechodzisz na pasach, rożnie się może stać!

użytkownik usunięty
Daryzda67

typowy fan star wars. uważaj bo pieluchy sobie pobrudzisz

A ty uważaj jak się nachylasz w biedrońce.

Daryzda67

Nie patrz się tak ładnie, bo ci ... do buzi wpadnie.

jan_nowak_73

A tobie obuźie kuj ci w buzię.

Daryzda67

Staje ci na pasach? A Józefowi Zychowi stawał w sejmie.

jan_nowak_73

Tobie staje parówczaku jak śmiszka widzisz.

Daryzda67

Darku, wolę polityczki lewicy (ocena poglądów politycznych to nie to co wyglądu). A jak śmiszek był w sejmie to przynajmniej było śmisznie. Teraz jest józefaciuk - poganin. Ubaw po pachy. To już nie jest sejm, to cyrk - na kółkach i obwoźny. Komików tam nie brakuje.

Flashlight_Beam

Wait, a przed czym ostrzega Polanski? Bo chyba nie przed trzynastolatkami XD

ocenił(a) film na 3
tylko_raz

Nie jestem lewakiem, ale dla mnie ten film jest słaby chociaż oczywiście jest wiele gorszych.

użytkownik usunięty
tylko_raz

Szkoda, ze filmweb to juz nie miejsce dyskusji o gałezi sztuki jaka jest kinematografia. Robi sie sciek politycznego belkotu.

Taki to portal, gdzie w co drugiej recenzji filmu dramatycznego (i nie tylko) krytycy nawiązują do feminizmu, patriarchatu, kapitalizmu, etc.

użytkownik usunięty
tylko_raz

podoba mi się, że prawacy pieprzą o upolitycznieniu kina, gier, czegokolwiek, a potem sami zaczynają polityczyć pisząc jakieś wymysły skierowane w nieistniejących ludzi, broniąc jakiegoś srakopolis zamiast dobrych filmów

trafny nick

ocenił(a) film na 6
tylko_raz

mordo, jestem prawicowy jak mogę, ale gdzie Ty to widziałeś w tym filmie? xD

tylko_raz

Bawi mnie jak konserwatystów do największej wściekłości doprowadzają rzeczy dobre - szacunek dla drugiego człowieka, dla ludzkiego rozumu i dla odkryć naukowych. Konserwatyści potrafią opluć, zbrukać wszystko to, co popycha ludzi do przodu, każdy potęp musi być siłą wprowadzany przeciwko tępemu, bezsensownemu oporowi konserwatywnego myślenia.

konqer

właśnie siłą... demokracja walczącą, jak się nie da prawnie to bez prawnie... nagan i dół z wapnem, stare sprawdzone bolszewickie metody i będzie szło do przodu, a co

fajera

Cos czuje ze mentalnie zatrzymales sie na epoce stalinizmu i juz dalej nie wysilales swojej glowy

tylko_raz

Kolejny pier....ty recenzent, który zamiast o firmie, musi o ideologii.

tylko_raz

czy my oglądaliśmy ten sam film? w ogóle nie zauważyłam tego, o czym mówisz w tym komentarzu, raczej krytykę kapitalizmu i śmiech z osób, które sa wielce moralne tylko na pokaz. kiedy było jakiekolwiek nawiązanie do płci, woke? w twojej teorii ja, jako osoba raczej bliżej lewicy, powinnam chyba to zauważyć, krytykować i się denerwować. tymczasem nie mam pojęcia o co chodzi. mógłbyś podać przykłady?

thelittlemermaid

No to przekłuję tę bańkę. Współczesny kapitalizm korporacyjny = woke i inne tego typu bzdury. Prawicowiec będzie szukał przyczyny w marksizmie kulturowym, lewicowiec (nie mylić z lewakiem) w liberalizmie.

thelittlemermaid

Uslyszal, ze Coppola powiedzial, ze jego film nie bedzie woke (cokolwiek mial na mysli) i poczul, ze musi bronic goscia swoja wlasna piersia chyba

tylko_raz

Człowiek wchodz na filmweb poczytać o filmach

Usiaa_filmaniak

A tu sama polityka i debilne kłótnie facetów w kusych majteczkach, z których wysypuje się podziurawione ego. Spamowanie i nic więcej. A szarak musi przerzucić te tony gnoju żeby dogrzebać się do czegoś o fily

ocenił(a) film na 6
tylko_raz

Gdzie w tym filmie jest atak na wolę,