PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10000919}
4,1 6,5 tys. ocen
4,1 10 1 6505
3,8 55 krytyków
Megalopolis
powrót do forum filmu Megalopolis

Lewactwo krytykuje film Coppoli nie za to, że jest słabym filmem - bo nie jest - ale za to, że ktoś odważył się powiedzieć lewactwu, że ich wizja świata jest według niego niewłaściwa. No jak on śmiał! Jak śmiał uderzyć w "woke", "cancel culture" i "56 płci" i inne mądrości.

ocenił(a) film na 6
tylko_raz

Gdzie w tym filmie jest atak na woke i "56 płci

Lukasz_Broda

POWTARZAM JESZCZE RAZ, JEST 16 PŁCI: Trans* Female, Trans Male, Trans* Male, Trans Man, Trans* Man, Trans Person, Trans* Person, Trans Woman, Trans* Woman, Transfeminine, Transgender, Transgender Female, Transgender Male, Transgender Man, Transgender Person, Transgender Woman, Transmasculine, Transsexual, Transsexual Female, Transsexual Male, Transsexual Man, Transsexual Person, Transsexual Woman, Two-Spir CI CO WYNALEŹLI POWINNI DOSTAĆ NOBLA.

jan_nowak_73

ciebie kretynie nie powinno tu być

yag12

Znasz mnie skądś, yagu, czy jak ci tam?

ocenił(a) film na 6
tylko_raz

Gdzie w tym filmie jest atak na woke czy twoje "56 płci"? Swoją drogą niejeden aktor w tym filmie ma lewicowe poglądy.

Lukasz_Broda

Poglądy ludzi wykonujących zawód aktora nie mają tu nic do rzeczy. Mel Gibson użyczał głosu do antyrasistowskiego i antykolonialnego "Pocahontas" ;) Pytanie, czy "Megalopolis" mówi coś o kondycji współczesnej cywilizacji. Bo jeśli tak, to od rozważań o woke i całej tej polityce nie uciekniemy.

tylko_raz

ja tu tylko widze wkurzonego prawka o opinie 'lewactwa'

ocenił(a) film na 2
tylko_raz

Gdzie w tym filmie krytyka lewactwa?

tylko_raz

Od dobrych paru lat jest wiadome i pewne, że osoba uzywajaca słowa "kewactwo" w swoich komentarzach jest absolutnym, ograniczonym umysłowo kretynem. Słowo "lewactwo" stało się dla idiotow określeniem wszystkiego czego nie rozumieją, boją się i usiłuje od tego uciec.

Tom_Vron

Dokładnie jak z tym przereklamowanym "faszyzmem", "patriarchatem", "rasizmem" i innymi określeniami używanymi przez idiotów, ilekroć ktoś się z nimi nie zgadza.

Tom_Vron

to samo mozna napisac o ludziach co maja zafiksowany łeb na propagandowy sciek i uzywaja slowa ruska onuca w stosunku do ludzi którzy wyrażaja sprzeciw dojenia naszego kraju przez ukrainców.

tylko_raz

No dobra. Ale o czym traktuje ten film tak naprawdę? Jakie jest jego przesłanie? Jakie problemy porusza?

ocenił(a) film na 2
tylko_raz

Ja nie jestem lewakiem, ale mam wrażenie, że film śmierdział gloryfikowaniem komunizmu i lewactwa właśnie. Wizja równości i utopii to właśnie szczyt lewactwa. Autor raczej pokazywał nierówności kapitalizmu i rozwiązanie w postaci dążenia do jakiejś utopii. Jestem ciekaw czy ja to źle zrozumiałem czy ty. Daj znać. Jak dla mnie to 1/10. Film jest spóźniony o 40 lat. Dałem 2/10 bo byliśmy w 3 osoby i dałem średnią od nas trzech. Generalnie kupa gnoju.

tylko_raz

sporo sie tutaj dziwolągów zesralo tak wiec trzeba koniecznie obejrzec ten film. Az cud ze nie zaczeli wyzywac ludzi od szurów i ruskich onuc xDDD

tylko_raz

Prawicowy świr bez leków?

tylko_raz

To ty, Kryśka?

tylko_raz

A gdzie tam jest to "uderzenie w lewactwo". Bo tak się zmęczylem, że nie zauważylem.

tylko_raz

Tylkorazie, nie kłam, nie kłam, jest 16 płaci, a nie 56 (czyli o 40 mniej). Oto ich wykaz: Trans* Female, Trans Male, Trans* Male, Trans Man, Trans* Man, Trans Person, Trans* Person, Trans Woman, Trans* Woman, Transfeminine, Transgender, Transgender Female, Transgender Male, Transgender Man, Transgender Person, Transgender Woman, Transmasculine, Transsexual, Transsexual Female, Transsexual Male, Transsexual Man, Transsexual Person, Transsexual Woman, Two-Spir

tylko_raz

Skontaktowałeś się już z psychiatrą?

tylko_raz

Krysia, tyżeś to?

ocenił(a) film na 6
tylko_raz

usilnie dzielący i zaogniający wątek założony przez fejkowe konto. Tacy ludzie grają na najniższych emocjach, a inni dołączają się do chóru na 2 głosy :/ Nienawidzę takich tępych generalizacji i polaryzowania.

tylko_raz

Ok. Ale ja tu widzę wyraźne odniesienia do antyku, którego szczerze nie znoszę. Który był zmorą lat szkolnych. Kochałam historię od średniowiecza w górę. I ten antyk zawsze był właśnie opiewany przez hollywoodzkie ,,lewactwo''. Jak więc to ze sobą pogodzić?