PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=483796}
7,1 142 tys. ocen
7,1 10 1 142431
6,6 36 krytyków
Merida Waleczna
powrót do forum filmu Merida Waleczna

ŻE CO???

ocenił(a) film na 8

NA ŚWIECIE W CZERWCU, U NAS W PAŹDZIERNIKU??? TO SKANDAL!!!!

marlon

już w sierpniu. :P

MrsRider

Co to znaczy?

bartekbasista

Polska premiera została przeniesiona na 17 sierpnia. :)

MrsRider

Na filmwebie wciąż widnieje 12 październik

bartekbasista

Nie ufam filmwebowi. :)
http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wydarzenie.asp?wi=85614&klik=powiaz

MrsRider

Taaaaaaaaaaaaaaaaaakkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!!!!!!

marlon

Bo muszą zrobić dubbing... z bajkami tak jest zawsze

ocenił(a) film na 8
emillo97

ech.. szkoda, że jakoś gry komputerowe można przygotowywać tak, by datę światowej premiery tak ustawić, by wszędzie było tak samo.. nowe Gwiezdne wojny (też w wersji dubbingowanej) wchodziły do kin w Polsce tego samego dnia, co w Stanach. czyli można, choć to pewnie trudne

marlon

Ja myślę, że późna premiera wynikia z chęci zpolszczenia napisów w filmie. Odlot też miał późniejszą premierę i miłe zaskoczenie bo "polska animacja". Po prostu przeczuwają hit, tak jak z Wall-e i Odlotem.

ocenił(a) film na 7
bartekbasista

każda bajka pixara to hit, więc twoje myślenie jest jak najbardziej słuszne :)

rs94

Dziękuje

bartekbasista

A ja myślę, że polska premiera jest przesunięta na 17 sierpnia, bo jest konkurencja jeżeli chodzi o filmy animowane. Na początku lipca wchodzi Epoka lodowcowa 4, na początku sierpnia Madagaskar 3. Są to kolejne części bardzo popularnych u nas serii i Meridzie pewnie będzie trudniej stać się przebojem jakby film miał bezpośrednio konkurować z tamtymi. A tak wchodzi 2 tygodnie po Madagaskarze i może się udać, chociaż trzeci weekend Madagaskaru też może być jeszcze mocny...

ocenił(a) film na 7
s_c_a_r

no to genialny pomysł zrobić tak późno premierę. Na pewno wszyscy Polacy, mający dostep do szybkiego internetu, się wybiorą do kin.

ocenił(a) film na 7
marlon

Przepraszam, a czy mógł by ktoś podać konkretne źródło informacji o dacie polskiej premiery? Bo z tego co widziałem na oficjalnej stronie filmu nadal widnieje tylko info, że premiera odbędzie się w 2012 roku.

ocenił(a) film na 9
M.Peter

Na stopklatce już jakiś czas temu napisali: http://www.stopklatka.pl/film/film.asp?fi=49135