PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=483796}
7,1 142 tys. ocen
7,1 10 1 142433
6,6 36 krytyków
Merida Waleczna
powrót do forum filmu Merida Waleczna

3/10

ocenił(a) film na 3

Mocna 3.
Humoru jak na film rysunkowy dla dzieci jak na lekarstwo.
Sceny z czarami, czarownicą i duchami w lesie no cóż czyżby miały wzbudzić
zainteresowanie okultyzmem?
Wrzaski Meridy na początku filmu przypominały mi te z Egzorcyzmów Michelle Analize.
Dzieci, z którymi byłem na filmie (9 lat i 5 lat) były naprawdę przestraszone scenami walki
niedźwiedzi.
Ja osobiście czułem się już zmęczony tym filmem ze względu na ww sprawy.

ocenił(a) film na 7
wykam

Zapomniałeś dodać że kolor włosów Meridy symbolizuje szatana.

ocenił(a) film na 3
Anthrax91

Nie kolor włosów nie ma tu nic do rzeczy a jeśli chodzi o symbole to sprawdź w necie co oznacza symbol z Twojego awatara ;)

ocenił(a) film na 7
wykam

Nie jesteś pierwszą osobą która mi to mówi, znam już na pamięć wszystkie teksty odnośnie pochodzenia tego symbolu. Nie chce po raz kolejny wchodzić w dyskusje na ten temat.

Anthrax91

O boszeee przecież każdy wie co znaczy pacyfka..... -.- Ale co to za dyskusja.

ocenił(a) film na 7
dastan3000

Nie. Niektórzy zagorzali fanatycy próbują mi uświadomić że to krzyż nerona, a co za tym idzie wielce niebezpieczny zionący okultyzmem znak.

Anthrax91

Moim zdaniem to bzdura bo teraz wszyscy się jarają tym znakiem. Dziewczyny i chłopacy noszą T-scherty z pacyfkami naszyjniki i inne takie... Ja w tym nie widzę nic złego... taka moda.

ocenił(a) film na 3
dastan3000

I tak dołączyłem do grona "zagorzałych fanatyków" ;).
"A bo to taka moda, a bo to nic groźnego a bo to wogóle nie istnieje", komuś bardzo zależy żeby tak mówić i bagatelizować zagrożenia - kończąc temat powiem tyle - otwórzcie oczy.

wykam

Ja nie bagatelizuje zagrożeń ,a po za tym to tylko obrazek na avatarze. Co zrobisz zabronisz ludziom noszenia pacyfki itp. według hipisów to symbolizuje pokój,miłość. To tak samo jak swastyka kiedyś znaczyła coś zupełnie innego niż w czasach II wojny światowej. Jeśli ktoś jest zagorzałym katolikiem nie będzie nosił tego znaku. a wiele lujdzi go nosi i dla nich znaczy to coś zupełnie innego.....