PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=483796}
7,1 142 tys. ocen
7,1 10 1 142431
6,6 36 krytyków
Merida Waleczna
powrót do forum filmu Merida Waleczna

od razu film zniesmacza. Nie będę oglądał :F

ocenił(a) film na 3
nillvo

Masz coś do rudych? :P

ocenił(a) film na 3
Merkura

Rude są fałszywe :<

ocenił(a) film na 3
nillvo

Kłamstwo. Ja jestem ruda i nie jestem fałszywa. :<

ocenił(a) film na 8
Merkura

jak można tak kierować się stereotypem w dodatku fałszywym?

ocenił(a) film na 3
evilfleur

jeśli przychodzi do Ciebie ruda dziewczyna i mówi że wszystkie rude są fałszywe, to znaczy że fałszuje prawdę i nie jest fałszywa, ale jeżeli nie jest to znaczy że mówi prawdę więc jest fałszywa t r o l o l o l o ?

ocenił(a) film na 8
nillvo

dla mnie to głupi stereotyp.

nillvo

Oj tam. Rudy kolor włosów jest rzadki. A sama fryzura po prostu wymiatała, włosy były bujne i ogniste, podkreślające charakter bohaterki :)
Imo najlepszy element tej animacji, to właśnie włosy Meridy.

ocenił(a) film na 8
nillvo

Twoja wypowiedź przyprawiła mnie o mdłości

nillvo

Bez przesady. Jak byłam młodsza to miałam rudego sąsiada, bardzo go nie lubiłam bo faktycznie był okropnie fałszywy. Ale potem poznałam innego rudego chłopaka, który okazał się spoko! No chyba, że to tylko o dziewczynach mówisz więc ingerować nie będę....Ale tak btw hola hola.... Rodzina Weasley'ów wymiata! Merida też!

nillvo

Ja ci bardzo chetnie wyjasnie dlaczego jest ruda ynteligencie; Bo to Szkocja. A tereny dzisiejszej Szkocji i Irlandii sa niezwykle popularne w osoby o rudych wlosach. Jest ich tam najwiecej na swiecie.
Mnie zniesmacza taka 'inteligencja' jak twoja. uwazam, ze takich ludzi jak ty juz za samo 'myslenie' i takie podejscie powinno sie eliminowac ze spoleczenstewa. Zamykac w domach i nie pozwalac ich opuszczac.
Slyszalam, ze rude jest wredne ( osobiscie nie moge tego potwierdzic, choc znam mnostwo rudych ludzi) ale na pewno nie falszywe.

Sasayaki

Zgadzam się z całą wypowiedzią!
Rude są wredne, czasem przez nadmierną szczerość;), ale nie fałszywe :P

ocenił(a) film na 8
SzczwanaBestia

Czyli wychodzi na to ,że ja również jestem wredny bo jestem ,aż za bardzo szczery :)
Nigdy nie byłem ,nie jestem i nie byłem rudy i może czas to zmienić, aby podporządkować się stereotypom hehe.

djrav77

Wredny człowiek, to ciekawy człowiek ;) jednak odradzam farbowanie się na rudo, zostaw to kobietom ;)

ocenił(a) film na 8
SzczwanaBestia

Na pewno posiada charakter. Wiadomo, że istnieje. Nie ukrywa się pod fałszywą otoczką. Jest sobą, a to chyba najważniejsze. Z tym farbowanie to była tylko taka mała aluzja, chociaż jako facet ,przyznam się bez bicia, że zdarzyło się w młodości posiadać inną kolorystykę niż naturalną :) ... włosów rzecz jasna.
pozdrawiam

djrav77

Jeśli dobrze rozumiem, liczy się charakterek, no nie? ;) Sądzę tak samo, najważniejsze to być sobą. Wiem, że nie mówiłeś poważnie o farbowaniu :P Sarkazm, to moje drugie imię :P Pozdrawiam :)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
nillvo

Jestem kobietą, mezatka, matka, nie mam okularów, pryszczy też nie i w przeciwieństwie do ciebie mam i sutki i rozum.
Nie mam też "pulowerku" i szczerze mówiąc nie bardzo się orientuje co to; nie znam języka trolli internetowych.
Taka uwaga jak moja moze byc bolesna. Tak samo jak i takie durne myslenie moze ranic ludzi rudowlosych, ktore maja najpiekniejszy kolor wlosow na swiecie.

nillvo

Haha, dokładnie. Ludzie co Wy się tak zaraz pienicie, przecież od razu widać, że to tylko żarty są o.O
Ps. Pulowerek to chyba taki sweter nie? I raczej nie ma nic wspólnego z językiem trolli, ale tego nie gwarantuje bo też się na nim nie znam :)

nillvo

Zazwyczaj nie biorę udziału w tego typu dyskusjach, ale wspomnienie przez Ciebie holokaustu, przeważyło szalę. Czy Ty w ogóle wiesz o czym mówisz?? Smutne musi być to Twoje malutkie życie, skoro tyle w nim jadu i nieuzasadnionej zawiści do ludzi innych od Ciebie.

Grupa upośledzeń umysłowych ma podłoże hormonalne, być może Twoje również.
Życzę Ci więc, byś "wyluzował" i "nabrawszy dystansu" skierował się do lekarza na badanie poziomu hormonów tarczycy. Niedoczynność tego gruczołu jest niekiedy powodem niedorozwoju umysłowego.
Więcej o przypadku poczytasz w internecie np tu - http://www.hormonalne.choroby.biz/Kretynizm

Pozdrawiam serdecznie i życzę powrotu do zdrowia!

ocenił(a) film na 3
Satynowa

cóż za hipokryzja :D również życzę zdrowia, tyle że szczerze!

PS. zawsze możesz przefarbować włosy i nie spinać tak pośladków w internecie :]

nillvo

obejrzałam, nawet fajne, a tak nawiasem mówiąc: główna bohaterka naprawdę była wredna ;D

ocenił(a) film na 3
Assapan1991

Rude to zuoooo.

Detoksynator

;D aha :)

ocenił(a) film na 9
nillvo

Ludzie, skąd się bierze takie myślenie. Aż mnie obrzydza.

ocenił(a) film na 6
nillvo

Widać w Szkocji nigdy nie byleś?! Co trzecie szkockie dziecko jest rude...a film toczy się w Szkocji, więc wykorzystali swoje znaki szczególne...

dsmok

trza się kiedyś do Szkocji wybrać , uwielbiam rudy kolor włosów u dziewczyn sczególnie jak są naturalne , mają w sobie ten wiecznie płonący ogień i w przeciwieństwie do wiekszosci dziewczyn innego koloru włosów ogromny dystans do siebie. Może dlatego wydają się wam takie wredne? ;)

dsmok

A można wiedzieć skąd te dziwne informacje bierzesz?

dsmok

Film jest produkcji USA, a nie szkockiej, więc jakie "swoje znaki szczególne"? A jak znak szczególny Szkotów to rude włosy to widać kompletny brak wiedzy o poszczególnych grupach etnicznych.
"I live in Scotland. At school there was usually 1 ginger per class (so say 1 in 25-30) sometimes 2. I would of thought it was closer to 1 in 20, but who knows."
"im Irish, i have dark hair and go to a school of 1,000 pupils- 20 of which are red heads haha"
Od rozwinięcia się kolorowego kina karmią was tymi stereotypami z jułesej o rudych irlandzkich leprachaunach i rudych szkockich hamishach, a wy dalej jecie. Smacznego.

ocenił(a) film na 8
nillvo

Tak a każdy ksiądz to pedofil, a policjant to kawał sku#@$yna. Bzdura nad bzdurami. Nigdy nie można tak nikogo oceniać i wrzucać do jednego wora. Czyli się poza rudowłosymi ludźmi ,żadni inni nie są fałszywi według Ciebie? Ja znam ''rudzielców'' tak, bo tak się na nich mówi, a oni się nie obrażają przez to na wszystkich i nie zauważyłem aby któryś z nich był fałszywy, a ludziom raczej nie ufam. Fałsz i obłuda jest wszędzie wokół i jak słyszę takie chore teorie jakie tu przedstawiasz to, aż przysłowiowy nóż w kieszeni się otwiera. A ''Merida waleczna'' jest animacją przynajmniej bardzo dobrą!

ocenił(a) film na 10
nillvo

przecież to trol

ocenił(a) film na 3
matucha87

który ? wskaż mi abym się go ustrzegł

ocenił(a) film na 6
nillvo

taaa blądynki głupie a brunetki dają dupy!!! To się nie sprawdza!!! To stary faszystowski pogląd ....

nillvo

Omg JAki Pacjent.....Szkoda Komentowac takiego glaba..:)

ocenił(a) film na 7
nillvo

ja nie wiem czemu wy wszyscy dyskutujecie z tym idiotą, chłopak ma coś z głową nie wasz problem olejcie to.
pozdrawiam wszystkich rudych.

ocenił(a) film na 3
davidow1987

też ich pozdrawiam i to zdrowo. Tylko w moich rejonach coraz ich mniej

ocenił(a) film na 3
nillvo

lepiej urodzić się bez stóp niż być rudym :/

nillvo

awww, troll! malutki, głupiutki troll, który nawet porządnie trollować nie umie. jest tyle inteligentniejszych sposobów trollowania (o ile trollowanie w ogóle może być inteligentne), a Ty wyjechałeś z tekstem o rudych? amatorka. XP ach, te niedojrzałe, głupiutkie trolle... XP

ocenił(a) film na 3
pinka1801

nie jestem trollem, tym bardziej niedojrzałym i głupiutkim. Po prostu mam swoje zdanie na temat tej podrasy ludzkiej.

ocenił(a) film na 7
nillvo

nie karmić trolla.

ocenił(a) film na 3
manowce

dokładnie! właśnie dlatego nie odpowiadam na zaczepki w tym temacie ...

nillvo

na diecie jesteś? XD

pinka1801

[wybacz, ale nie mogłam się powstrzymać hi, hi ^_^ ]

ocenił(a) film na 3
pinka1801

masę robię

nillvo

o, no to powodzenia :) ale serio, skoro nie jesteś trollem, to daruj sobie takie stwierdzenia, jakie wrzuciłeś w poście i piszę to z całą życzliwością do Ciebie. pomijając już wszystko inne, naprawdę, to po co ludzie mają potem mięsem w Ciebie rzucać i mieszać z błotem? nie szkoda nerwów?

ocenił(a) film na 7
nillvo

Chuja się znasz, rude są zajebiste ;P

ocenił(a) film na 7
nillvo

Masz rację. Nie oglądaj. Z reguły takie filmy są dla inteligentnych.

ocenił(a) film na 9
nillvo

CO ZA KUR.WA TUMAN !

effendi360

Wystarczy spojrzeć w profil tego karalucha, Spadaj tato, Niezniszczalni 2 - 10/10 to o czymś świadczy

ocenił(a) film na 3
effendi360

a ja Michał jestem miło mi

użytkownik usunięty
nillvo

Rudość to ogień, żywioł i nieokiełznanie, widoczny symbol charakteru głównej bohaterki. Poza tym czerwień najmocniej działa na wzrok, z czego Pixar świetnie zdaje sobie sprawę. Te włosy to główny przyciągacz uwagi widza, i właśnie dzięki temu, że mają taki intensywny kolor, widać w każdym momencie fantastyczną robotę grafików. Najlepiej zanimowane włosy ever.