...kto oddał na ten film ten jeden jedyny głos - 8. xd Przyznac się. I napisac gdzie go się oglądnęło. o.o
http://watchmoviesbox.com/watch.php?authid=1783&id=8311&type=new_releases&movie= Brave
Ja obejrzałam.Film jest prawie w calości.Troszkę myslałam że bedzie lepszy ale ogolnie ujdzie.Weż 1 wersje.
No złamałem zasadę i obejrzałem pierwsze 6 minut i na podstawie tego stwierdzam, że to jest genialne, wciąż mam wypieki zachwytu na twarzy...
Czemu złamałeś zasadę? ;D
Co, obiecałeś sobie, że poczekasz do polskiej premiery ale nie dało rady? XD
Oglądałam pierwsze... hm... 2-3 minuty? ;D Jakoś tak. Bo strasznie MULIŁO. XD Ściągnęłam sobie nawet na komputer ale coś nie bardzo się udało i się nieco zacina. Po za tym słaba kinówka ale... I tak dzięki!!! :D
Pooglądałam sobie jeszcze tak parę scen na wyrywki bo wolę cały film zobaczyć w kinie po polsku!!! ;D
Ale film jest... SUUUUPERRR!!! :) :) :)
Tylko kurczę... Tzn.
http://www.dubbing.pl/baza-filmow/m/merida-waleczna/
Piosenki też zdubbingują!!!??? :O Aaaa! NIE! Tylko nie moją ,,Touch the sky''!!!
Boję się... O_O
Ja najbardziej lubię "Into the open air" ,ale "Touch the sky" też świetne. Tylko to dziecinne "na na na na" szkoda... A słuchałaś "Learn me right"? GENIALNE!
No, te na,na,na mogli sobie darować. ;/
,,Into the open air" też lubię! ;D
Co do "Learn me right" to taak ;) słuchałam... i RANY! To mój FAOWRYT na Oscara 2013!!! Geanialne to mało powiedziane! :)
Ciekawe jak sobie poradzą Polacy? Jak myślisz?
Jak znajdziesz jaką kolwiek piosenkę z Meridy po polsku do daj mi linka!!! ;D
Nie sądze by dodali coś przed premierą... szkoda. Właśnie boje się, bo te głosy oryginału są wspaniałe, nie wiem czy sobie poradzą... Miejmy nadzieje.
No, też mam nadzieję. :) Np. w przypadku Zaplątanych Katarzyna Popowska była nawet lepsza od Mandy Moore. ;D
Oby i tutaj było tak samo. (Albo chociaż Polacy byli tak samo dobrzy. XD)
No mam soundtrack z Zaplątanych po angielsku ( świetna wersja z tekstami piosenek) i jestem przyzwyczajony do oryginału. Polskie dobre, ale jakoś tak od czasu Pięknej i Bestii (po angielsku to zupełnie inny film, jeszcze lepszy) tak jakoś mi się wydaje, że oryginały lepsze, oprócz tych pierwszych klasyków, bo dubbing je bije na głowę.
Nieźle, ale Zachary Levi lepszy. Moją ulubioną rolą w polskim dubbingu jest Danuta Stenka. Nawet nie wiedziałem, że ona ma taką siłe głosu.
No! Też się zdziwiłam! :O Według mnie jej głos robi z Gertrudy jeszcze wredniejszą (no wiesz o co mi chodzi...) postać niż w oryginale. ;D
Co do Zacharego to fakt. Nawet głos mi się jego podoba bardziej. ;) Tzn. barwa.
Ale stuhr lepiej akcentuje zdania itd. Nie?
Dzięki!!! :D
Co do naszej rodzimej wersji... O_o
O. Rany. Co to ma być!!?? :O
To ma być "Into the open air" czy "Learn me right"???
Bo zakładam, że na pewno NIE "Touch the sky". ;)
Hmm... Jestem za "Into the open air" bo ta też jest spokojna. XD Ale luudzie!!! Ja za chiny nie skapowałam, że to to! Co oni zrobili tej piosence??? :O
No, no. Polacy są coraz lepsi, widzę... Stworzyliśmy całkiem NOWĄ piosenkę do Meridy. XD
A Ty co o tym sądzisz???
To miało być "Learn me right". Tak piszą przynajmniej na stopklatce. Czytałaś recenzje filmu na stopklatce?
Przeczytałam ale później. ;) Faktycznie. Rany, nie skapnęłam się, że to przeróbka tej piosenki! :O
Co o niej sądzisz? :D Mi się podoba. :)
Wow! :O Pozazdrościć! :D A masz ,,Tangled of Art''??? ;) Ja nie ale BARDZO bym chciała! :) I tą co Ty masz o Meridzie też!!! ;D
Ach, Ty szczęściarzu... ;)
I na urodziny mówisz? :) No, no. W takim razie Wszystkiego Najlepszego życzę!!! :)
Tydzień? :O Eee... He... Taak... Myślałam, że miałeś niedawno. ;)
No nic.
A jak tam książka? Przeczytałeś całą/obejrzałeś concepty itd. Jakieś ulubione?
Zeskanujesz mi parę stron??? :)
Książka cudo! Już drugiego dnia była przeczytana, ale większość to obrazki. Niesamowicie się to ogląda. Wypieki na całej twarzy. Czułem się jakbym oryginalne rysunki trzymał.
Ulubione? Jest jeden na samym początku. Merida z mieczem i jej matka jaką misiek i ognik przed nimi. Również merida strzelająca z łuku zza ośnieżonego pnia! Koncepty ze sceny łowienia ryb SPOILER:
http://www.youtube.com/watch?v=JpF1MrEXRGc
ta scena
Jest kolorowy scenariusz obrazki) i mnóstwo teł i konceptów bohaterów- świetne.
Niestety nie mam odpowiedniego sprzętu.
Zerknij tu:
http://www.pixarpost.com/2012/06/art-of-brave-book-review.html
albo poszukaj czegoś z większą ilością obrazków. Na amazon jest też filmik- cała książka ale mała rozdzielczość.
Wow! :O Faktycznie super!!!
,,Niesamowicie się to ogląda. Wypieki na całej twarzy. Czułem się jakbym oryginalne rysunki trzymał.'' - Nie dziwię się! Sama bym taką książkę chciała!!!
A jakby ktoś sprezentował mi Tangled of Art to by był moim dłużnikiem do końca życia!!! ;D Ha, ha.
Jak ja bym chciała ją kupić! Tzn. Meridę i Zaplątanych!!!
Na razie zbieram kasę na Tangled of art. ;)
Najbardziej w tych książkach podobają mi się te wszystkie szkice i sekwencje scen z filmu!!! :D
Ja normalnie UWIELBIAM oglądać szkice (zwłaszcza ołówkiem) i obrazki wykonane akwarelą!!!
Sama też szkicuję. ;)
Jak chcesz to mogę Ci coś pokazać np. z Zaplątanych... ;)
Palisz!? :O ;) Czemu? Aż takie złe? No weź... Na pewno masz jakiś jeden... Może być nawet taki ofajczony... :)
I ok. No to np. taki:
http://i45.tinypic.com/20fb61k.jpg
Mam jeszcze inne jakby co... ;)
Super!
Wiesz ja szkicuje ale bohaterów do swoich wymyślonych historii... To co innego. Chociaż lubię czasem porysować sobie postacie od Disneya. Mam ostatnio fazę na Meridę. Wymyśliłem jej starszą wersję (to znaczy ma więcej lat).
Dzięki. ;)
,,Wiesz ja szkicuje ale bohaterów do swoich wymyślonych historii... '' - jakich? I tak z pamięci? Wow! :D
,,Wymyśliłem jej starszą wersję (to znaczy ma więcej lat).''
Ile lat??? :) Pokażesz????
No takich wymyślonych przez siebie. Strasznie lubię to robić.
Właściwie nie wiem dokładnie ile, 20 kilka, w każdym razie starszą. Wymyślam historię sequele ale trudno cokolwiek przed premierą. Nie znam stylu filmu i może jest coś co jest potrzebne w mojej historii. Chociaż miałem gotowe 2 sequele Zaplątanych 4 miesiące przed premierą :D
Proszę bardzo:
http://i48.tinypic.com/eg8h05.jpg
Nie śmiej się... to ta po prawej stronie. Sory za jakość.
Dwa sequela Zaplątanych??? :O Ale pisałeś czy tylko tak wymyśliłeś sobie w głowie??? O czym?
Co do szkiców Meridy to ten po prawej właśnie, bardziej mi się spodobał! Fajne ma włosy. ;)
Z pamięci?
Jak tak to nieźle. :)
A jakość ok. Widziałam gorsze. XD
I czemu mam się śmiać? ;D
Ok, no to w takim razie:
Logo Dziarskiego Kaczątka stworzone za pomocą mazaków. XD
http://i48.tinypic.com/e0k9jb.jpg
No tak w głowie. Dokładnie nie pamiętam... Wiem tylko że nie miały nic wspólnego z ostatecznym filmem.
Ten po prawej to ta starsza. Lewa strona to ta Merida z filmu. No z pamięci, dzięki.
O, fajne to logo... takie różowe :D
Kiedy wybierasz się na Meridę?
Tak. ;D Dałam 9 i oznaczyłam jako ulubiony! :D
Coś więcej? XD
Nie chcę spoilierować ale... ;)
Co mogę powiedzieć...?
Muzyka jak dla mnie SUPER!!! Tzn. ścieżka dźwiękowa w filmie. Piosenki też!
Learn me right NA SZCZĘŚCIE było po angielsku i NIE dali tej naszej polskiej wersji ,,Kiedy nie śpią sny''. :)
Touch the sky, przyzwoicie chociaż wolę oryginał.
Za to Into the open air EKSTRA!!! :D
I jeszcze spodobała mi się taka kołysanka czy co to było co ją Merida i jej matka śpiewały. (Nie po polsku, taka szkocka czy coś. XD)
Efekty 3D niezłe, ale mogli się lepiej postarać. :)
Podobno na Zaplątanych były lepsze (tzn. lampiony), byłeś może na Zaplątanych w 3D??? Ja nie... ;(
Zakończenie super. I w ogóle to najlepsza będzie ta wiedźma. XD Uśmiałam się z niej. ;D
No to tyle.
Czemu nie dałam 10? Mogło być więcej śmiesznych scen i... bardziej rozwinięta akcja.
Brakowało mi tego czegoś... np. na Zaplątanych były to lampiony. XD W sensie scena ale też jej nastrój ... No nie wiem jak to dokładnie wytłumaczyć... XD
Ale i tak kupuję BluRay z Meridą! ;D
tanych bylem rzeczywiscie, lampion wypuszczony przez roszpunke przelatuje zaraz przed oczami az chce sie dotknac. Ale oprocz tego wiecej efektow nie bylo jakichs powalajacych