PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=483796}
7,1 142 tys. ocen
7,1 10 1 142433
6,6 36 krytyków
Merida Waleczna
powrót do forum filmu Merida Waleczna

Ma ktoś jakieś informacje? Czy pojawi się w sprzedaży w Polsce jeszcze przed świętami?

ocenił(a) film na 9
Krzysiu011089

Policzyłam, ile trwał czas od premiery do DVD (np. z gazetami) w wielu filmach tego typu, i wychodzi jakoś tak w styczniu.

Irma100

Filmów 'tego typu' raczej nie ma w gazetach. No, wyjątkiem z tego co pamiętam było może Toy Story 3. A filmy Pixara i Disneya na DVD wychodzą w Polsce teraz bardzo szybko, zaledwie parę dni po premierach w USA. Ale z Meridą jest inaczej, ponieważ polski dystrybutor - CD Projekt - zmienia właśnie nazwę, więc praktycznie musi od nowa zdobyć licencję jako inna firma. Dlatego trochę poczekamy, ale na święta zapewne już będzie: w końcu zarobią na tym mnóstwo kasy, na pewno wiele dzieciaków będzie chciało 'Meridę' jako prezent.

ocenił(a) film na 9
tokiiiana

Ja napisałam na podstawie między innymi "Królewna Śnieżka" i "Igrzyska Śmierci"., Ale możesz mieć rację z tą licencją.

ocenił(a) film na 8
Krzysiu011089

Mam nadzieję, że gdzieś w grudniu. Nie mogę się doczekać!

Krzysiu011089

Podobno w USA będzie 13 listopada! :D Ciekawe kiedy u nas...

A lepiej kupić DVD czy płytę BluRay???
Jak myślicie?

Ciekawe czy DCProjekt ZNOWU skasuje dodatki jak u Zaplątanych... :/
Np. na naszym BluRayu było około o 10 dodatków mniej niż na tym angielskim! Skandal!
Nawet scen usuniętych nie dali!

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Sylar_Heroes

Przecież to oszustwo albo wersja kinowa.

Pisarka

Bluray zawsze ma lepszą jakość i dodatki, więc jest lepsze. Z drugiej strony ja zawsze kupuję DVD - można odtworzyć na komputerze i w ogóle...