Starałem się obejrzeć ze względu na nagrodę Oskara którą ten film animowany dostał, starałem się bo
wytrzymałem jedynie do momentu "przemiany" matki. Kto w ogóle wymyślił tak nierealną historyjkę? Bajka
ewidentnie tylko dla dzieci. Wielkie rozczarowanie!
Czy obejrzę kiedyś tą bajkę do końca? Nie
Moja ocena: 1/10
a dla kogo miałaby być ta bajka? wiadome, że takie historyjki to są szczególnie w bajkach. w shreku to niby co miałeś?Czy tam masz realną historyjkę?? Twoje argumenty są powalające, jesteś głupi po prostu.
zgadzam się. w każdej bajce mamy sporo fantazy więc dlaczego tutaj miałoby tego nie być?
No tak, shrek taki realny jest, ola boga! Odlot to samo, nie wspomnę już o Rambo (największa bajka pośród tych tytułów). Panu już dziękujemy!
mi sie podobalo urocze pokazanie wiezi miedzy matka i corka, ze w chwili proby obie pokazaly, ze sa dla siebie nawzajem naprawde wazne, pomimo wczesniejszych sporow. Animacja pokazuje cos innego, inny rodzaj milosci, niz wiekszosc pozostalych produkcji tego typu i robi to naprawde fajnie. Wykonanie jest perfekcyjne, kazdy wizualny szczegol zostal dopracowany. Nie jest to o niczym, ma jakies przeslanie przy calym szeregu technicznych walorow i chyba to sie przede wszystkim liczy najbardziej. Mnie calosc ujela :)
za Erigone13... a czy w Shreku wszystko jest takie realne??? jest wiecej fantazy niż tutaj... gadające zwierzęta... ogry... smoki i czary... Więc nie rozumiem dlaczego Shrek ma 10 a Merida 1. Poza tym zobacz ile bajka ma ukrytych przesłań (widocznie jesteś niedojrzały skoro ich
nie dostrzegłeś).. relacja matki z córką... konflikt pokoleń i jak wiele trzeba przejść aby dojść do kompromisu i zrozumieć jak wiele się traci w momencie kiedy jest już za późno (Merida była przekonana że straciła matkę). Bajka i przesłanie którego jak widać nie rozumiesz...