PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=483796}
7,1 142 tys. ocen
7,1 10 1 142431
6,6 36 krytyków
Merida Waleczna
powrót do forum filmu Merida Waleczna

Starałem się obejrzeć ze względu na nagrodę Oskara którą ten film animowany dostał, starałem się bo
wytrzymałem jedynie do momentu "przemiany" matki. Kto w ogóle wymyślił tak nierealną historyjkę? Bajka
ewidentnie tylko dla dzieci. Wielkie rozczarowanie!
Czy obejrzę kiedyś tą bajkę do końca? Nie
Moja ocena: 1/10

noworosyjsk

a dla kogo miałaby być ta bajka? wiadome, że takie historyjki to są szczególnie w bajkach. w shreku to niby co miałeś?Czy tam masz realną historyjkę?? Twoje argumenty są powalające, jesteś głupi po prostu.

ocenił(a) film na 10
Erigone13

zgadzam się. w każdej bajce mamy sporo fantazy więc dlaczego tutaj miałoby tego nie być?

ocenił(a) film na 8
noworosyjsk

No tak, shrek taki realny jest, ola boga! Odlot to samo, nie wspomnę już o Rambo (największa bajka pośród tych tytułów). Panu już dziękujemy!

BezkrytycznyKrytyk

mi sie podobalo urocze pokazanie wiezi miedzy matka i corka, ze w chwili proby obie pokazaly, ze sa dla siebie nawzajem naprawde wazne, pomimo wczesniejszych sporow. Animacja pokazuje cos innego, inny rodzaj milosci, niz wiekszosc pozostalych produkcji tego typu i robi to naprawde fajnie. Wykonanie jest perfekcyjne, kazdy wizualny szczegol zostal dopracowany. Nie jest to o niczym, ma jakies przeslanie przy calym szeregu technicznych walorow i chyba to sie przede wszystkim liczy najbardziej. Mnie calosc ujela :)

ocenił(a) film na 10
noworosyjsk

za Erigone13... a czy w Shreku wszystko jest takie realne??? jest wiecej fantazy niż tutaj... gadające zwierzęta... ogry... smoki i czary... Więc nie rozumiem dlaczego Shrek ma 10 a Merida 1. Poza tym zobacz ile bajka ma ukrytych przesłań (widocznie jesteś niedojrzały skoro ich
nie dostrzegłeś).. relacja matki z córką... konflikt pokoleń i jak wiele trzeba przejść aby dojść do kompromisu i zrozumieć jak wiele się traci w momencie kiedy jest już za późno (Merida była przekonana że straciła matkę). Bajka i przesłanie którego jak widać nie rozumiesz...

noworosyjsk

Mógłbym Cię poprosić o więcej argumentów? ;)

użytkownik usunięty
Sebek7771

Raczej się nie doczekasz. ;)