PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=483796}
7,1 142 tys. ocen
7,1 10 1 142433
6,6 36 krytyków
Merida Waleczna
powrót do forum filmu Merida Waleczna

Spodziewałam się jednak czegoś lepszego. Początek zapowiadał się naprawdę ciekawie i tak
do połowy filmu było spoko, ale w drugiej połowie to już klapa, a akcja zaczęła robić się wolna i
nudna. Było parę śmiesznych scen, jak i wzruszających (ale ja się bardzo łatwo wzruszam :)
Bohaterowie kreatywni, bardzo fajnie przedstawieni. Mój ulubieniec Król, ojciec Meridy :),
dubbing polski.. uwielbiam polski dubbing w bajkach ale tym przypadku był on po prostu dobry.
Muzyka mi się podobała, zależy co kto lubi, to szkockie rytmy więc nie każdemu muszą
przypaść do gustu. Jednak mam wrażenie że muzyka po pewnym czasie stawała się męcząca
przynajmniej dla mnie, ale była dobra, tak również po prostu dobra. Gdyby nie końcowa scena i
nie początek dałabym Meridzie Walecznej ocene 5/10, na szczęście nie było aż tak źle i pare
scen uratowało ten film w moich oczach dlatego daje mu 7/10. Tak czy inaczej, warto zobaczyć
jednak, jak nie zobaczycie to też raczej strasznie żałować nie będziecie :) Pamiętajcie, to tylko
moje zdanie. A jakie jest wasze ? :))

Elvis007

ja ten film oceniam z dwóch perspektyw - jako ze siedze w branzy IT od 12 lat to pod katem wykonania naprawde jest fenomenalnym dzielem wygenerowanym przez procesor (wystarczy spojrzec jak wykonana jest woda i jej fizyka zeby stwierdzic ze to dzielo art sztuki 3d)
jednak sama fabula po madagaskarze i epoce jest slaba ..trywialna..przewidywalna i malo po prostu zabawna.
Poczatek zapowiadal sie rewelacyjnie (zafascynowala mnie postac tej dziewczynki) jednak z uplywem czasu film stawal sie nudny i malo smieszny. Podwojne dno to nie to czego szukam w bajkach dla dzieci ogladajac film z synem.

ocenił(a) film na 6
Amiga1240

Ja mam mieszane uczucia. Brakuje dla mnie nieco głębi relacji w tym filmie, a i ciągłość nie jest specjalnie logiczna. Niby na końcu wszystko ma sens, ale wydaje mi się, że twórcy nie do końca przemyśleli wszystkie wątki. Merida choć fajna postać, nie przekonała mnie do końca. Fajnie, że w końcu dziewczyna to nie tylko męża szuka, ale byłam nastawiona na coś lepszego i pewnie też dlatego czuję się zawiedziona. Pod względem wizualnym jednak, świetna robota. Tylko scenariuszowi jakby czegoś brak...