generalnie film jak dla mnie ot taki sobie, bez rewelacji, dałbym może 6/10, do tego widziałem reakcję małych dzieci..sceny w lesie i te duszki niebieskie-taki klimat napięcia- przez co 2 rodziny wyszły z kina z 6 może 7 letnimi pociechami. Moja znajoma też wyszła ze swoją 6 letnią córką bo sie bała, podobnie synek od brata 7 letni. Pewnie to kwestia wrażliwości tych dzieci, więc jeśli ktoś ma dziecko szczególnie wrażliwe to nie polecam, może nie dotrwać do końca...
Potwierdzam. Poszłam z pięcioletnia siostrzenicą i również szybko musiałyśmy emigrować... Szczególnie się bała "złego niedźwiedzia"
Oj, ludzie, ludzie...
Na stronie CINEMA CITY, pod tytułem filmu jest napisane jak wół: "Od 7 lat", MULTIKINO również informuje znaczkiem "7+". Jedynie HELIOS ma oznakowanie "b.o.", ale to zapewne celowy "chwyt marketingowy", coby zwiększyć sprzedaż biletów - a to już nie wina producenta, ani tym bardziej filmu.
Poza tym, pomijając już to, że młodsze dzieci mogą się bać (z czym bym polemizowała, bo niektóre z nich oglądały zapewne nie jeden "brutalniejszy" film/bajkę, a sporo też działa na psychikę dziecka całe to gadanie o tym jaki to niby straszny film, o czym pewnie mogły wcześniej usłyszeć od innych rówieśników, starszego rodzeństwa czy samych dorosłych, podsłuchując ich czy będąc bezpośrednio przy ich rozmowie), to przede wszystkim nie wyłapią w tym filmie tego, co tak na prawdę jest skierowane do starszych dzieciaków, a wręcz wkraczających w ten tzw. "trudny wiek" czy już w nim będących, no i do samych dorosłych ];)
loll ja ogladalem Aliens jak mialem 5 lat, pryznajmniej sie zachartowałem. Teraz zaden film mnie nie rusza, ostatnio srpski film widziałem, canibal holokaust - kamienna twarz. Jak nie chcesz zeby pokraki z twoich smarkow wyrosly to im pokazuj realne kino, a nie taki zal.