PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=483796}
7,1 142 tys. ocen
7,1 10 1 142433
6,6 36 krytyków
Merida Waleczna
powrót do forum filmu Merida Waleczna

Mi się bardzo podobało, dużo akcji, pięknie wykończone postacie, ich włosy najładniejsze.
Film zaskoczył mnie pozytywnie. Byłam z małą kuzynką i jej też się berdzo podobało, bedzie
o tym filmie gadać jeszcze przez długi czas. Polecam!!

ocenił(a) film na 10
pala955

Popieram! Musieli się trochę napracować przy tych włosach Meridy :) Spodziewałem się trochę więcej akcji, magii i przygody, ale bardzo pozytywnie mnie zaskoczyło to, że większość bajki opowiadała o wzajemnym zrozumieniu. Właśnie przez te zaskoczenie ta animacja przerosła moje oczekiwania. Polecam !

ocenił(a) film na 7
pala955

najlepiej wyważony został chyba humor w filmie. Nie wiedzieć czemu bardziej podobały mi się włosy Meridy jak była mała, trojaczki miażdżyły system, aaa wgl bardzo fajny film. Właśnie też wróciłam z kina, i gdy tata dowiedział się, że byłam na tym filmie powiedział " Eee? Przecież to dla dzieci film"... TĘŻ, ale myślę, że dla każdego, co podkreślane jest także w trailerach :) Polecam bardzo, łezka się zakręciła nawet w jednej scenie :}}

ocenił(a) film na 7
pala955

Również mam pozytywne wrażenie co do filmu. Dobre postacie, zwłaszcza Merida mimo że pyskata i buntownicza to ciężko jej nie polubić i jej ojciec który dodaje sporo elementów humorystycznych. W końcu dostajemy bajkę gdzie humor nie jestem tematem dominującym jak w Epoce Lodowcowej czy Madagaskarze i za to duży plus, jest przesłanie, morał, są chwilę wzruszenia, akcja, wszystko co dobra bajka mieć powinna. Graficznie wiadomo, najwyższy poziom, krajobrazy, animacja, wszystko wygląda ładnie i nie ma się czego doczepić. Nie podobał mi się natomiast wątek z niedźwiedziem, o ile początek filmu bez zarzutu, to później fabuła zaczęła się psuć, także "czarny charakter" wydawał się spłycony i myślę że można było jego wątek bardziej rozbudować.
Ogólnie "Merida Waleczna" to naprawdę dobra bajka, godna polecenia i wolę jak filmy animowane mają tak wyglądać niż Epoka Lodowcowa 4.