ogladajac bajke dowiedzialam sie ze ja umiem walczyc..chociaz do tej pory wydawalo mi sie ze nie
umiem walczyc .... ktos kto dal taka nazwe tej bajce i chcial pokazac jej walecznosc to pogubil po
drodze rozum ... co to ma byc procz dobergo humoru dla mnie to nie ma nic wspolnego z
walecznoscia maridy raczej jej bunt gdzie nie zgadzala sie z decyzjami swojej matki ........no bez kitu....
Ano owszem, ale i tak brzmi bardziej zajebiście niż orginał (Brave) Waleczna/Odważna.
Chociaż Odważna to może by i pasowało. Nie znalazłaby się druga taka księżniczka co tak stanowczo sprzeciwiałaby się roli do jakiej jest przygotowywana całe życie od dziecka i która była wręcz gotowa wywołac wojnę by chronić swoich praw.
ale to nie ma nic wspolnego z wojna ojjj nie jedna taka byla bajka i ksiezniczka ha
Ty nie rozumiesz. Nie ma nic wspólnego z wojną jako walką o ziemie, z armiami zołnierzy broniących niepodległości i praw. Zresztą widać jaki ty poziom reprezentujesz.
Wojna ktora moglaby wywolac, bylaby spowodowana obraza jakiej dopuscila sie Merida wsrod wladcow innych ziem; odrzucajac nie tylko zalotnika, ale co gorsze obrazajac ich honor i ich nagrode za honorowe zwyciestwo w dziedzinie jaka wybrala ksiezniczka.
Zenada jest twoje slownictwo i mentalnosc.
ide do kina ..reklama przed filmem .tuutaj zapraszamy na merida waleczna ,, jacie jakies strzaly ,, kolejna akcja co to sie dziac nie bedzie a tu za przeproszeniem wielkie goooownoo.. oszustwo albo chcieli przedstawic dawke humoru a pogubili tytuly proste ... zenadaaa alee dzięki niej umiem walczycc wowow he;p
Oryginalny tytuł to "Brave", czyli Odwaga. Jak sam reżyser powiedział: "Odwaga Meridy to nie tylko walki z dzikimi zwierzętami i postawienie się ojcu. To też przyznanie się do własnej winy, do powiedzienia <myliłam się, byłam w błędzie>. Bo najważniejsze, to być odważnym w środku"
Heeee, to polski tytuł. Patrzy się na oryginalny, co chcieli twórcy przekazać, a nie na kiepskie tłumaczenie.
heheh nie wazne czy poskli liczy sie sam fakt przedstawienia tego w polsce ...znam angielski ale mi chodzi sam fakt zaprezentowania filmu. a ja nie bede szukac bog wie gdzie orginalnego tytulu jest reklama jest przedstawienie i dziekuje he a jak zle to sie w gole nie pokazuje ! zreszta bajka i tak jest detna