PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=339458}
8,2 28  ocen
8,2 10 1 28
Metal Gear Solid
powrót do forum filmu Metal Gear Solid

Jestem wielkim fanem gry (co widać po nick'u), i jestem przeciw ekranizowaniem tego w postaci filmu z aktorami!

Fajnie jakby to zrobili jak Final Fantasy SW. Tzn. animacja komputerowa i głosy tych samych aktorów co w grze. Dlaczego?

1. Reżyserował by pewnie Kojima
2. Ludzie którzy nie znają gry przychodzili by tylko po to by zobaczyć niezłą animację, a napewno by się komuś spodobało.
3. Fani gry byli by najbardziej zadowoleni słysząc że Snake mówi głosem David'a Hayter'a

Bizon

Czy ja wiem że jak SW. Sczerze mówiąc to większym zaintersowaniem cieszy sie Advent Children.
Poza tym uwazam że to bez znaczenia. Są produkcje które dowodzą że warto inwestowac w ekranizacje vide Silent Hill. Z resztą i tak ekranizacja dojdzie do skutku i bez względu na to jak będzie to wybirę sie do kina ( tak samo jak i ty).

ps. animacja juz w samej grze to jest mistrzostwo, chciałbym zobaczyć jak to wyjdzie w rzeczywistości

Scarface

No, ale mimo wszystko fajniej dla mnie by było zobaczyć animację komputerową.

Wiem że SW nie cieszy się taką popularnością, ale w tej części postacie wyglądają jak prawdziwe, chociaż niektóre postacie (jak np. Raiden czy Dr. Naomi) są trochę bardziej pod AC(już się pogubiłem trochę :)). Zobaczymy jak będzie...

Ale jak już ma być normalny film to Snake'em musi być Hayter.
Co z tego że jest zupełnie inny z wyglądu? Jeżeli Snake nie będzie miał tego samego głosu, to już dal mnie nie będzie ten sam bohater...

Bizon

Ja również jestem wielkim fanem serii MGS i właśnie dlatego chętnie zobaczę to na dużym ekranie. Może choć tu wyjdzie to dobrze bo seria Resident Evil (której również jestem wielkim fanem) w wersji filmowej wyszła fatalnie (zamiast postawić na klimat zrobili z tego hicior mający zarabiać miliony dzieki slicznej buzi Mili Jovovic, której <jako aktorki> nie trawię). Zgadzam się w 100%, że postać Snake'a to przede wszystkim głos ale nic nie stoi na przeszkodzie zeby to wlasnie David Hayter grał Snake'a (gdzies czytalem, chyba nawet na jego forum, ze ktos widzial jego foty w charakteryzacji i wygladal jak wykapany Snake! Ja rowniez uwazam ze jest podobny). Niestety obawiam sie ze zamiast jego beda chcieli zatrudnic jakas super gwiazde zeby zapewnic jeszcze wiekszy sukces komercyjny...
Pelen wielkich obaw mimo wszystko trzymam kciuki za ten projekt.
Pozdrawiam fanow MGS :)

Scarface

Scareface...
Sam jestem wielkim fanem serii o przygodach nie zmordowanego Snake'a i czekam z niecierpliwością jek to będzie wygłądało na wielkim screenie.
Jednak jak znam życie (Kojime) to będziemy musieli sporo, sporo poczekać na ten film.
zapewne to właśnie on bądzie "trzymał" pierwsze skrzypce przy produkcji.
Nie będzie też brakowało świetnych efektów specjalnych zarówno pirotechnicznych jak i tych komputerowych w Hi-Res'ie.
PZDR!!

Bizon

Gadasz głupoty skoro w produkcji jest USA ( cvzyli bedą extrea efekty ) i JAponia ( czyli będą sie trzymać fabuły z gry ) zobacvzycie ze film wypali tak jaz z silen hill tyle sprzeciwów i co wyszło idealni troche wiary ludzie troche wiary

użytkownik usunięty
say_2

No cóż ja tez ma lekkie wątpliwość, czy przy zbty dużym "zaangażowaniu" jaknesów nie wyjdzie z tego cos w stylu Residenta Evil.
Nie żeby RE było złe - całe szczęście to nie "boski" Uwe :)
Ale chciałbym aby było to COŚ, co najmniej na miare Silent Hill`a.
Co do komputerowej animacji to mam dość po FF VII: AC, który prezentował - moim zdaniem - totalny przerost formy nad treścią, to wolałbym jednak film "aktorski".
A co do proponowanej obsady i nie tylko, to zapraszam do odpowiedniego tematu :)

Bizon

Wiesz co Ci powiem Bizoniasty... Glupoty gadasz! :P Dobrze by bylo zobaczyc zywych aktorow. Po co mi animacja... to prawie to samo co gra. Ja tez jestem ogromnym fanem serii i jestem na TAK!!

PS. Jesli masz wątpliwosci w moje fanowstwo, a takze czujesz sie urazony pierwszymi slowami to przepraszam... Mam nadzieje ze nie bedziesz mial za zle kumplowi "po fachu". Pssst... To ja, Infernal Warrior ;) ;)

Bizon

Taa... Hayter w roli Snake'a... Głos ma genialny. Scenariusze też umię pisać świetne (X-Men, X-Men 2). Ale czy ktoś z was widział jak u niego z grą aktorską? Pokaże wam. Wejdźcie na tę stronkę http://www.youtube.com/watch?v=7625XyTYwBY Fajnie co? Naturalnie że to są jego początki i teraz jest już pewnie lepszy... Ale nie zapowiada się to obiecująco. Ale ktokolwiek go nie zagra to będzie napewno do niego ponowny. Kojima nie dopuści przecież żeby to była jakaś "megagwiazda". Nie ma co w to wątpić. Tylko tego głosu troche żal...