PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=339458}
8,2 28  ocen
8,2 10 1 28
Metal Gear Solid
powrót do forum filmu Metal Gear Solid

A kogo byście obsadzili w głównych rolach (tylko bez przesady).
Gdyby Kurt Russel miał pare latek mniej to by idealnie pasował jako Snake ( z resztą pan Kojima wzorował sie na Ucieczce z NY i LA).
Na dzień dzisiejszy jestem za to pewien osoby Ocelota. Od razu nasuwa mi się propozycja - Rade Serbedzija ( pamiętacie pewnie jako rosjanina Borysa z Przekrętu:D gość na pewno jest stworzony do tej roli jeśli chodzi o wygląd) http://www.filmweb.pl/Rade,Serbedzija,filmografia,Person,id=4326 [www.filmweb.pl/Rade,Ser...]

Scarface

http://www.neo-plus.pl/forum/viewtopic.php?t=538&highlight=gear+solid [www.neo-plus.pl/forum/v...]
to już było i to bardzo dawno :-) hehe

Michal1992

Fakt było coś takiego ale myśłe że nikt z FW nie będzie sie specjalnie rejestrował żeby zobaczyc propozycje.
Tym bardziej iż obsadzane są osoby typu Sean Connery, Nick Nolte i to wszystko jest ukazane raczej od strony gracza. Powinno się przedstawić to także od strony kinomniaka.

Jednakże na forum jeden pomysł mi się spodobał:
Solid Snake - Hugh Jackman. Faktycznie pasuje do tej roli!

Scarface

Ciekawe czy będzie to ekranizacja którejs części gry.. czy też może powstanie (badz juz powstal) zupełnie nowy scenariusz....

Mithrill

Seria MGS jest znana z genialnej fabuły niezależnie od częsci. Mi jest wszystko jedno którą zekranizują i tak będzie dobrze. Chociaż jeśli miałbym wybierać to licze chyba na MGS2. Choć znjąc Pana Kojime to pewnie pokusi się o zupełnie nowy sceniarusz. Czemu? a choćby dlatego że ciężko by mu było upchnąc tak wielu bossów w filmie;)

Scarface

Ja tam wolał bym snake eatera jako podstawę filmu ,wszak to historia początku Sneaka.

Mithrill

Mam nadzieję ,że zrobią poprostu historię Solid Snakea na podstawie gry .. Bo coś innego ciężko by mi przeszło przez gardło

Scarface

racja Kurt Russel jako Snake byłby idealny

Homer_6

Racja Snake Eater byłby świetny ( było nie było chyba najlpeszy Mgs:D)ale Russel jest już trochę za stary. Wystarczy że Kojima sie na nim wzorował przy postaci Snake'a ( wiecie Ucieszka z NY- włosy, opaska na oku nawet imię - Snake ( norma) Pliskeen ( tak jak snake w MGS2).
Może macie inne propozycje? Może co do The Boss, Raidena,Meryl czy Liquida?

Scarface

No dobra... hmm..

Snake - Hugh Jackman

Meryl - to trudne... nie mam pojęcia. Może Sienna Guillory...

Liquid - kurcze.. Val Kilmer - po odpowiedniej charakteryzacji :)

Ocelot - Rade Serbedzija (jest podobny)

Psycho Mantis - Hugo Weaving (bo ma hipnotyzujący głos, a gęby i tak nie będzie widać)

Big Boss - Kurt Russel :D

Co do reszty... trzeba się będzie głębiej zastanowić :P

Mithrill

Chętnie widziałbym też takich aktorów jak Christian Bale, Morgan Freeman, Mickey Rourke czy Benicio Del Toro, no i głos George'a Byrd podkładany do postaci Grey Foxa.
A z kobiet... Iza Scorupco jako Sniper Wolf :D

Nie wiem.. poddaję się. Zobaczymy co wymyślą twórcy filmu, bo z taką obsadą, którą wymyśliłem film musiałby kosztować z jakieś 200 mln dolców :P

Mithrill

Kurt Russel jako Big Boss to faktycznie byłoby dobre:D Val Kilmer tez interesująca propozycja.
200mln to czy ja wiem czy teraz to tak dużo? a za 2 lata?
Wystarczy spojrzeć na choćby Spideramany, X-Men i inneg tego typu produkacje których budżety przekraczają 200 mln zielonych.

Co do reszty obsady to ciekawie by to było. Choć nie wiadomo która częśc zostanie zekraizowana i czy wogóle będzie scenariusz ściągnięty z gry czy też Kojima napisze coś nowego.

Scarface

Tych aktorów co wymieniliście fajnie byłoby zobaczyć ,ale główną role powinien zagrać ktoś mało znany o takiej samej budowie i charakterystyce co postać z gry przy odpowiednim castingu napewno znajdą...

Scarface

Jeżeli chodzi o Snake to napewno nie będzie to znany aktor choć curcik napewno by pasował choć latek mu nie brakuje :) ale to będzie aktor nieznany świerza krew choć jeżeli o innych aktorów napewno wciągną w to znanych aktoró trzeba jakoś luda przycciągnąć do kina ale ciesze sie ze ten film powstanie gra była cudowna wszystkie części idealen ;) oby akcja filmu choć w 50% pokrywała siuę z grą to juz będzie gicik :)

użytkownik usunięty
say_2

Reżyseria: Hideo Kojima albo Christopher Gans
Scenaruisz: ekipa z Kponami + David Hayter
Muza: Harry Gregson-Williams

Obsada:
Liquid Snake: Dolph Lundgren
Revolver Ocelot: Clint Eastwood
Vulcan Raven: Michael Clarke Duncan
Pstycho Mantis: najważniejszy jest GŁOS, a reszta nie jest ważna
Sniper Wolf: Sharon Stone

Cyber Ninja aka Frank Yeager: Jet Li
Col. Campbell: Ed Hariss
Donald Anderson/ Decoy Octopus: Morgan Freeman
Kenteh Baker: James Gandolfini
OTACON: nie mam zielonego pojęcia
Meryl: Radha Mitchell lub Lindsay Lohan :(

No i Solid Snake: tu równiez zgadam się z przedmówacami, ktoś z niezbyt wyrobionym nazwiskiem w branży , Ale Dobry.

I w kwesti formalnek, jakby przypadkiem sie pojawił w filmie:
Kurt Russel jako Big Boss

Nieźle wymiśliłeś... Ale ja np. w roli Meryl widzę Mile Jovovic, w roli Greya Foxa Cyrila Raffaelliego a półkownik Campbell to u mnie Richard Crenna. Reszta pasuje ale... no właśnie! Odnośnie Roli Snake nie mogę się zgodzić ;) Kurt Russel byłby idealny. Wiem, wiem na czym Kojima się wzorował i wogóle. Jestem współzałożycielem redakcji OH która niestety upadła... ale idźmy dalej. Piszecie że Kurt będzie za stary ale nie zatsanawiacie się nad tym na czym będzie wzorowany ten MGS. Nikt nic nie może powiedzieć na temat filmu bo producent trzyma wszystko w tajemnicy. Nie jest wykluczone że film będzie się opierał na "Guns Of The Patriots"... :)

Pozdro

P.S.
Metal Gear - ukończony 2 razy
Metal Gear 2: Solid Snake - ukończony 4 razy
Metal Gear Solid - ukończony 16 razy (mój rekord: 1 godz. 54 min)
Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty - ukończony 8 razy
Metal Gear Solid 3: Snake Eater - ukończony 12 razy
Ghost Babel (GBC) - ukończony 1 raz

Some stories can't be told by words Some legends are meant to die Some bloodlines must come to an end. ....

Tristan_2

Tak ostatnio oglądałem Lost w tv ( powtórkę ) - był to odcinek z Sawyerem, który ścigał świnię :p - Bardzo przypominał mi snake'a , jego zarost, mimika, sposób poruszania się (bieg). Teraz wiem, że on naprawdę by sie nadawał do tej roli :D
Tylko gdyby jeszcze miał głos podobny :]

donZabol

Ostatnio czytałem na angielskiej vikipedi że HIDEO widział by w roli Snake-a
Vigo Mortensena.

Tristan_2

Lol ja jedynke od 98 przeszedłem z 70 razy,dwójke z 30 a trójke tylko 7;) aha i The Twin Snakes 10razy:DWięc gosciu sie wcale nie chwali bo niema czym:D

Scarface

Snake`a moze przeciez zagrac David Hayter, w koncu jest aktorem. Ma taki sam glos i jest calkiem podobny.

upzone

Moim zdaniem powinni czerpać z Silent Hill jeśli chodzi o obsadę - w głównej roli mało znanego aczkolwiek charakterystycznego aktora a w drugoplanowych bardziej znane twarze ( np. Sean Bean w SH) - i co? zadziałało! Z resztą w rękach dobrego reżysera ( a w możliwości pana Kojimy nie wątpię ) nie ma się o co martwić.

Scarface

Co do Snake to chyba nie ma wątpliwości: David Hayter! Snake to przede wszystkim głos! Ostatecznie Hugh Jackman.

Big Boss: no w zależności na której części gry oparta byłaby fabuła. Jak na Snake Eater to patrz wyżej. Jeśli pierwsza część to jak ktoś słusznie zauważył Kurt Russel

Revolver Ocelot: mam 2 typy: Sam Elliott (tylko już za stary jest...) albo (uwaga)... Bruce Willis! "Co on wypisuje" pomyślicie? Ja też nie brałbym go pod uwagę do czasu jak zobaczyłem okładkę "16 przecznic". Z tyłu jest takie jego zdjęcie - wykapany ocelot!!!

Liquid - ktoś pięknie trafił - Dolph Lundgren choć jego umiejętności aktorskie pozostawiają wiele do życzenia to jednak patrzymy po wyglądzie

The Boss - Hmmm... Babka, która podkładała głos w "Family Guy" Diane Simmons. Nie pamiętam jak się nazywa, ale opdkładała też głos The Boss w grze. Ale ten typ to tak raczej na siłę.

To tak na szybkiego - jak jeszcze coś wymyślę to napiszę.
Pozdrawiam

Recoil7

Vulcan Raven - The Rock albo Franky G

W sumie to zady inny przypakowany aktor tez pasuje ale oni jednak mają juz doświadczenie aktorskie

Scarface

Patrick Swayze..? :>

annihiluzz

No to patrzcie tutaj xD

Big Boss
http://thor.mirtna.org/oddities/lookalikes/pics/bigboss.jpg

Big Boss młody lub Snake
http://thor.mirtna.org/oddities/lookalikes/pics/big_boss_metal_gear_solid_-_kurt _russell.jpg

Roy :)
http://thor.mirtna.org/oddities/lookalikes/pics/roy_campbell_metal_gear_-_solid_ richard_crenna.jpg

I największy ubaw jaki miałem:
http://thor.mirtna.org/oddities/lookalikes/pics/solid_snake_metal_gear_-_kyle_re ese_terminator.jpg
Wersja z NES'a xD

Mithrill

Nie myśl facet, że odkryłeś niezwykłe podobieństwo w tych postaciach. Kojima jest kinomanem. A w wersjach na NESa celowo starał się upodobnić te postacie do tych, które pokazałeś. Nie uważasz, że Big Boss jest aż zanadto podobny do Sean Connery? Snake do Ramba? A pułkownik Campbell do pułkownika od Ramba? A no właśnie. Ale te podobieństwa już w następnych częściach wyrażnie porzucił, potem wolał stworzyć postacie z własną charakterystyczną twarzą niż opierać się na sławnych aktorach... Więc my też się na tym nie opierajmy.
Pozdro.