PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=238725}

Mgła

The Mist
2007
5,8 233 tys. ocen
5,8 10 1 232617
5,5 29 krytyków
Mgła
powrót do forum filmu Mgła

7% horroru

użytkownik usunięty

Szczerze mówiąc jest to jeden z nielicznych filmów odznaczonych gatunkiem "Horror", które obejrzałem w osatnim czasie (od 1,5 roku). I jeśli film, w którym pojawia się katolicki bełkot, nieudolne efekty specjalne, filozoficzne zakonczenie które jedyne jakoś nie raziło nazywamy Horrorem, to kolejny film takiego gatunku obejrzę za... 7 lat.

Horror powinien zaskakiwać oraz przenosić w stan lęku. Ten pozostawia widza obojętnym.

ocenił(a) film na 6

po prostu nie masz wyobraźni jak Stephen King. Mi się bardzo podobało - ponieważ ten film ukazuję prawdę o ludziach w panice. I ma swój "dziwny" klimat. ;)

użytkownik usunięty
con_artist

"po prostu nie masz wyobraźni jak Stephen King" Raczej jak reżyser. Z reguły ekranizacje Kinga są nieudane, gdyż czytając książkę twoja wyobraźnia działa maksymalnie i sam planujesz i układasz wszystko w swojej głowie. Co do filmów obraz jest nam narzucany już z góry. A co do tego filmu miał tam swój swoisty klimat, lecz do książek Kinga mu jeszcze dużo brakowało.

ocenił(a) film na 3

Jak mu brakowało? Ten sam beton. Najlepsze adaptacje książek Kinga to takie których sam King nienawidzi bo są pozmieniane.

ocenił(a) film na 6
Zuy_pan_muzgodestroktor

ludzie trzymajcie mnie... nawet pewnie nie przeczytałeś i już się wypowiadasz nie potrzebnie. King jest ikoną horroru. A tak naprawdę horrorowy klimat powinien być taki co wprowadza czytelnika w myślenie co rodzi strach. A strach karmi się samym sobą. A co do wątku jeszcze to dodam, że horror właśnie nie powinien robić "buu" tylko być tajemniczy.