PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=238725}

Mgła

The Mist
2007
5,8 233 tys. ocen
5,8 10 1 232633
5,5 29 krytyków
Mgła
powrót do forum filmu Mgła

Ludzie w TV mówią jaki to super film najlepszy od 9 lat horror ... powiem tyle większego dna nie widziałem Jak ktoś lubi klimaty że nic nie widać nic sie nie dzieje trochę pokrzyczą i nawiedzona baba gada o Bogu że to apokalipsa ... to powodzenia GENIUSZE ;] FILM JEST DENNY NUDNY NIECIEKAWY W SKALI OD 1 - 10 DAJE MOCNE (-10) Podkreślam dno nie warto oglądać. Marnujesz swój czas. Jak nie masz co z sobą zrobić to lepiej jak pójdziesz spać niż zaczniesz oglądać ten film ... już lepiej polecam Dead Silence. Podkreślam NIE MARNUJ SWOJEGO ŻYCIA I CZASU!! DNO DNO I JESZCZE RAZ D N O !!!!

ocenił(a) film na 8
Gawloo

Skoro to takie dno i nie warto na to czasu tracić, to po co napisałeś tego posta? Nie szkoda Ci było czasu na jego krytykę?

Pierek

Nie no, to już jest chwytanie się brzytwy.

Pierek

Aby przestrzec innych przed dennym filmem Ja straciłem mnóstwo czasu lepiej aby inni lepiej spożytkowali ten czas a nie żałowali że oglądają takie dno przereklamowane przez tv Są inne filmy warte uwagi ;]

użytkownik usunięty
Gawloo

Po co w takim razie tracisz swój jakże cenny czas na pisanie tych postów? Nie przytoczyłeś w swojej wypowiedzi żadnych sensownych argumentów, dlatego wnioskuję że po prostu filmu nie zrozumiałeś, nie czytałeś pewnie też opowiadania... Nawet nie potrafisz się poprawnie wysłowić jak widzę.

ja ..hmm ... pisałem to pod wpływem emocji. Argumentów nie muszę wymieniać wystarczy poczytać komentarze oraz ocena filmu faktycznie jest PORAŻAJĄCA. Aż oślepiła mój wzrok tak samo jak film ;]

ocenił(a) film na 8
Gawloo

Na imdb z kolei na 7,6, dla mnie jest to w miarę miarodajne, a po obejrzeniu daję mu 9/10. w skrócie: bardzo dobre aktorstwo; efekty również dobre (chociaż komputerowe, ale nie rażą tak jak chociażby w "I am Legend"); trzymająca w napięciu akcja; mocna i poruszająca końcówka.

a co tam jest do zrozumienia, ten film to jedna wielka katastrofa

użytkownik usunięty
Gawloo

Po prostu Ci się nie spodobał i musiałeś odreagować w ten czy inny sposób ;)

ocenił(a) film na 1
Gawloo

Zgadzam się, strata czasu.
A forum jest miedzy innymi po to by oszczędzic innym tortury oglądania filmów, które nie sa tego warte. Kto by czytał fora na których bezkrytycznie, każdy post dotyczył by tego jaki dany film jest świetny. Chyba było by to troche dziwne:))

ocenił(a) film na 7
Gawloo

Ja musze przyznać że film jest dobry - nie ma jakichś specjalnych wodotrysków i fajerwerków, ale myślę że należy go zobaczyć. Jego odbiór jest utrudniony poprzez złą kampanie reklamową - wszędzie widać porównania do "Dnia Niepodległości" czy też "Wojny Światów" - ten film w ogóle nie jest do nich podobny, co więcej nie jest nawet podobny do wcześniejszych ekranizacji powieści S.Kinga ("Zielona Mila" czy "Skazani na Shawshenk"). Film określę wręcz nie jako horror tylko bardziej thriller psychologiczny z zakończeniem tak tragicznym, że Sofokles by sie nie powstydził ;) Także myślę że nalezy obejrzeć ten film ale ZDECYDOWANIE nie nastawiać sie na druga "Wojne Światów".

ocenił(a) film na 6
Gawloo

bez przesady, nie jest taki zly, daje 7/10, dobre efekty, potworki, scenariusz tez nawet mi sie podobal...

ocenił(a) film na 1
Gawloo

film beznadziejny slabe efekty i gra aktorow
szkoda czasu