PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=238725}

Mgła

The Mist
2007
5,8 233 tys. ocen
5,8 10 1 232617
5,5 29 krytyków
Mgła
powrót do forum filmu Mgła

Poza tym jedna scena jest zupełnie nierealna - wyprawa do apteki. Ośmiu czy dziesięciu zdrowych ludzi naraża swoje życie dla lekarstw dla konającego człowieka. Zupełnie nierealne! Nie sądze, aby ktokolwiek z nich naraził się w taki sposób, może poza głownym superodważnym bohaterem i bratem rannego. King też wymyślił taką scenę?

Bardzo proszę o odpowiedź jakie jest zakończenie w książce, bo wyczytałam na forum, że inne niż w filmie.

Apodyktycznaa

W książce bohaterowie dojeżdżają do hotelu i zastanawiają się nad kolejnym krokiem.

ocenił(a) film na 6
Apodyktycznaa

a w tym motelu w radiu udaje im się przez chwilę złapać, jak jakiś człowiek wymawia nazwę miasteczka gdzieś na południu i mają zamiar tam się udać

Ligeja

owe miasteczko w sumie chyba nawiązywało do kinga bo pojawiało się w paru jego książkach/opowiadaniach

ocenił(a) film na 10
Apodyktycznaa

zastanawia mnie dlaczego próbujesz doszukać się realizmu w filmie o mutantach czających się w tajemniczej mgle ! równie dobrze możesz szukać realizmu w hobbicie ; )

ocenił(a) film na 9
zzzbychu

Szukam realizmu w zachowaniu bohaterów - chodzi mi o mechanizmy kierujące człowiekiem postawionym w śmiertelnie niebezpiecznej sytuacji, a kosmiczne potwory traktuję tutaj jako alegorię takiego niebezpieczeństwa. Kapisz?