PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=238725}

Mgła

The Mist
2007
5,8 233 tys. ocen
5,8 10 1 232633
5,5 29 krytyków
Mgła
powrót do forum filmu Mgła

Według mnie naprawdę godny polecenia. Nastrój jaki ten film potrafi wytworzyć naprawdę mnie zadziwił. Może faktycznie gra aktorska arcydziełem nie jest, efekty specjalne również (chociaż mi się podobały :) ),ale klimat tego filmu nadrabia naprawdę wiele co sprawia, że u mnie ma 8/10. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 3
cool_gadom

8/10? Przesada. Naprawdę. Ja bardzo czekałem na ten film, chyba jak na żaden inny, ale zawiodłem się. Gra aktorska słaba, efekty słabe (no, ale w sumie nie na to liczyłem podczas oglądania), scenariusz nie podobał mi się, można było zostawić tak jak w książce, szczególnie chodzi mi o zakończenie. Klimat? Tak, ale nie jakiś wyjątkowy i spodziewałem się jeszcze lepszego.

Czytałeś opowiadanie? Nie? To przeczytaj, zobaczysz, co to znaczy, odczuwać klimat. Polecam deszczowy dzień, mglisty, niech będzie ponuro w pokoju. Zamknij się w nim i czytaj.

ocenił(a) film na 8
CRANK

W takim razie zabieram sie do czytania. Pozdrawiam serdecznie ;)

ocenił(a) film na 6
CRANK

To co dopiero powiesz jesli sie dowiesz ze ja dalem 10/10. Dla mnie film byl genialny. Tez bardzo dlugo sie na niego nastawialem. Przeczytalem opowiadanie i koncowka inna niz w ksiazce mnie po prostu rozwalila w pozytywnym tego slowa znaczeniu.