Zakończenie było epickie, cały film 6/10 ale po zakończeniu zaniemówiłem na chwilę.
Tylko zakończenie i rola Harden były dobre w tym filmie. Cała reszta strasznie słaba. Thomas Jane za to zasłużył sobie rolą na malinę.
Tak, mocne zakonczenie !!! Dla mnie 5/10. Jak dla mnie, to zmarnowany potencjal !!!!! Film momentami byl nudny oraz irytowalo mnie zachowanie co niektorych ludzi w markecie... Poza tym, sam pomysl byl bardzo dobry, ale wykonanie moglo by byc duzo lepsze. Dlatego taka moja ocena... P;)
według mnie zakończenie było bardzo przewidywalne a zachowanie i czyny głównego bohatera w samochodzie po prostu głupie i całkowicie nielogiczne
szczęka na podłodze. Aż nie wiadomo jak film ocenić. Wymordował mnie nieziemsko, ale końcówka wbija w fotel!
zakończenie żenujące, okropne, idiotyczne. cała reszta pół biedy da sie oglądać...ale koniec masakra. daję 3.
Moim zdaniem, ogólny zamysł filmu jest fajny, a co niektóre pomysły ciekawe ( jak z tym nowym ruchem który zaczął składać ofiary) ale strasznie słabo zrealizowany, i efekty nienajlepsze, razi masa błędów, ogólnie chwilami słabo się ogląda, aż do zakończenia które jest nielogiczne, aczkolwiek fenomenalne. Nie spodziewałem się takiego rozwoju wydarzeń. Jak już tu ktoś napomknął- zmarnowany potencjał
dla zakończenia podniosłem ocenę o oczko. Powiem nawet, że twórcy naprawili zakończenie za Kinga, który w książce zostawił sprawę otwartą ([spoiler] o ile pamiętam, zakończył lekkim pieprzeniem o szukaniu radiostacji i innych ludzi którzy mogli przetrwać).
Dead Can Dance - idealne.
Reszta filmu - tandetna. Ale dobrze wiadomo, że styl Kinga też jest lekko tandetny i filmy które wiernie się trzymają jego książek też takie będą. Nie mówię, że to wada, bo uwielbiam książki Kinga i wychowałem się na nich. Gra aktorska słaba, ale w niczym mi to nie przeszkadzało, Efekty specjalne trochę śmieszne, trochę niezłe. Owady były ładnie zrobione.
Film na podstawie dobrej książki (ale nie bardzo dobrej) wyszedł nieźle, fantastyczne zakończenie podnosi ocenę.