PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=238725}

Mgła

The Mist
2007
5,8 233 tys. ocen
5,8 10 1 232617
5,5 29 krytyków
Mgła
powrót do forum filmu Mgła

że w tym filmie grają 3 aktorzy z tego serialu? ;p oglądałam ten film już kilka lat temu i oglądając serial wiedziałam, że gdzieś już widziałam tych aktorów...dziś w końcu dowiedziałam się gdzie ;d a Melissa McBride odegrała tutaj rolę zrozpaczonej matki szukajacej dziecka tak jak w serialu

ocenił(a) film na 8
Olina6672

Kurde tez mi się wydawało, że to ona. Krótkie włosy. Teraz chyba bardziej siwa jest. :)

ocenił(a) film na 8
Telewidz

no jest bardziej siwa, w końcu film był kilka lat wcześniej kręcony niż serial :)

ocenił(a) film na 8
Olina6672

Właściwie to tylko 3 lata. Film z 2007, a serial z 2010. ;)

ocenił(a) film na 9
Telewidz

Przed chwilą obejrzałem ten film, i pierwsze co rzuciło mi się w oczy, to aktorzy z "The Walking Dead":
Laurie Holden - Andrea
Jeffrey DeMunn - Dale Horvath
Melissa McBride - Carol Peletier

ocenił(a) film na 8
KS17

no dokładnie ich miałam na myśli ;p

ocenił(a) film na 9
Olina6672

A wracając do tematu filmu
Co sądzicie o końcówce? Mnie osobiście ostatnie 10 minut zniszczyło.

ocenił(a) film na 8
KS17

Mnie za każdym razem jak oglądałam ten film (bo wracałam czasem do niego) końcówka doprowadzała do stanów wręcz lekko depresyjnych :| i zawsze czuję to wkurzenie, że na prawdę wystarczyło poczekać jeszcze minutę...końcówka dodaje temu filmowi to COŚ, że wyróżnia się od innych horrorów.

ocenił(a) film na 9
Olina6672

Miałem właśnie bardzo podobne odczucia co do końcówki. Ja na miejscu głównego bohatera wyrwałbym któremuś z żołnierzy i się zastrzelił. Nie mógłbym żyć z odczuciem, że wystarczyło poczekać kilka minut, a wszyscy zostali by uratowani, a ja ich zastrzeliłem.

ocenił(a) film na 8
KS17

I prawdopodobnie, jeśli by przeciągnąć ten film, aby zobaczyć co stanie się z bohaterem (tak czysto teoretycznie), przypuszczam, że właśnie by się zabił bez wahania. Sama też bym nie mogła żyć z taką myślą. Niektórzy piszą, że aktor źle zagrał ostatnią scenę, był za mało zrozpaczony jak na sytuację w jakiej się znalazł. Ale ja myślę, że właśnie ten przerywany krzyk, zmienna mimika, były trafione - facet ewidentnie nie 'ogarnia' tego co się stało, co on sam zrobił. Kiedy ludzie tracą kochane osoby to zaczynają histerycznie płakać. U niego stało się coś gorszego, bo strata dokonała się z jego winy + to, że okazuje się, iż nie musiał tego robić . Jest to dla mnie czymś nie do pomyślenia dlatego uważam, że właśnie jego reakcja była odpowiednia. I właśnie całkiem normalne byłoby następnie wyrwanie pistoletowi jakiemuś żołnierzowi i strzelenie sobie w głowę.

ocenił(a) film na 8
KS17

A no szkoda mi było Dale i Andrei. [Nwm ja zwali się w Mgle]

ocenił(a) film na 6
Olina6672

a no właśnie zauważyłam:) młodsi byli ale dużo się nie zmienili

użytkownik usunięty
Olina6672

wiesz co, ja przez cały film szukałem czwartego aktora z deejemcisdełokinded !