film z 2007 czyli nie taki stary, wylaczylam po pierwszych 'efektach specjalnych', czyli wtedy jak
otworzyli te drzwi zeby dzieciak wyszedl na zewnatrz....od razu mnie zniechecil. stwierdzilam ze nie
bede ogladac takiego shitu. TRAGEDIA
i to napisal ktos kto oglada na wspolnej no zesz ja cie nie jebie co za typiara!
no mowi mowi ogladasz szmire ktora zapewne rozumiesz z pozniej wypowiadasz sie i gnoisz film ktory jest o klase lepszy od twojego gownianego tasiemca . mgle oceniam na 6 i tyle ciebie na --16
serial to tylko serial :) wiec nie traktuj tego jakbym byla jakas zagorzala fanka . nie ma to nic do rzeczy :)
Co za bezmózgie podejście do tematu,jak horror to tylko efekty specjalne się liczą...
To był odrobinę bardziej dramat, aniżeli horror.
Walking Dead też jest według ciebie beznadziejny bo nie straszy?
Naprawdę oglądasz filmy dla samych efektów specjalnych? Są na tyle dla ciebie ważne że przesłaniają wszystkie inne elementy typowe dla danego gatunku filmu?
oczywiście, że nie. ale gdy widze juz film z potworami to niech te potwory beda zrobione tak aby robily wrazenie a nie rozsmieszaly
fakt mogłam zmeczyc go do konca, moze w koncu to zrobie, ale gdy widze cos co mnie odrzuca i smieszy, a nastawilam sie na co innego to po co ogladac? jesli film jest dobry to ma byc caly dobry a nie np od polowy
Staram się zrozumieć Twoje podejście, ale chyba nie do końca się zgadzam z Twoim ostatnim zdaniem. Jeżeli chcesz typowego horroru to nie oglądaj, ale jeżeli chcesz obejrzeć dobre kino, trzymające w napięciu to polecam.
ok ogladnelam, gdyby byly lepiej wymyslone te potworki to byloby o wiele lepiej, ale fakt , film dobry, a po ogladnieciu zakonczenia ogarnela mnie frustracja :)
Właśnie po Eden Lake zabrałem się za Mgłę :):). Teraz oglądam filmy bez happy endów :). Zauważyłaś jak dobre zakończenie może podnieść wartość filmu? Ciekawym przykładem może być Adaptacja z Cagem. Film mówi o tym, że nie ważne o czym jest film ważne, żeby dać dobre zakończenie.