PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=538}

Między piekłem a niebem

What Dreams May Come
1998
7,6 102 tys. ocen
7,6 10 1 102319
6,5 23 krytyków
Między piekłem a niebem
powrót do forum filmu Między piekłem a niebem

"What dreams may come" - to chyba najpiekniejszy film jaki zobaczyłem (nie mylić z b.dobrymi filmami innych gatunków np:Raport Mniejszości !)
Poruszający,pouczający,a przede wszystkim opowiadający o tym co może nas czekać "tam"..
Film pokazuje różne punkty widzenia różnych spraw,jak np: inne zachowanie rodziców po śmierci dzieci. Spodobał mi też motyw miłości w tym filmie. Wiele się o niej mówi i pokazuje w różnych fajnych komediach i romansidłach ... ale to właśnie tu reżyser przedstawił jej najlepszą esencję (gdy Chris poświęca swój żywot wieczny zostając z żoną w piekle). No i jeszcze ich wpólna tęsknota do siebie (moment z fioletowym drzewem). W dodatku sympatyczne zaskoczenie - świetny pomysł.
Kapitalny film dla tych, którzy go chcą zrozumieć,albo chociaż chwilę się zastanowić.
Hołd dla scenarzysty i reżysera.
*AKTORZY:
-C.Gooding Jr - brawo za fajną rolę i grę.Ten gośc to nie tylko "filmowy głupek".
-M.Von Sydow - byłem zaskoczony jego obecnością,ale mnie nie zawiódł,choć śmię twierdzić,że może mogli wybrać innego aktora...a może właściwie nie?
-R.Williams - 3 SŁOWA: JAK ZWYKLE PERFEKCYJNY.
-A.Sciorra - śliczna i rónież b.dobra gra jako Annie.
*MUZYKA:
Fajny kawałek Simple Red na koniec i ten hymn na napisach.

11/10 POLECAM ! ! !

ocenił(a) film na 10
Robson_77

Tylko dodać, nic ująć. Podzielam zachwyt nad tym przepięknym filmem. Motyw poświęcenia się w celu ratowania miłości w teoretycznie beznadziejnej sytuacji (ukochana w piekle) na zawsze pozostanie w mojej pamięci. Głęboki, mądry i wzruszający. Dodam iż oglądałem go już z 5 razy i na pewno jeszcze nie raz go obejrzę. Ta piosenka Simple Red o której mówisz to "Beside You". Robin Williams jest w mojej pierwszej piątce ulubionych aktorów. Ten film potwierdza tylko iż dobre scenariusze, reżyserzy i sukces wprost do niego lgną. Zgodzę się też z oceną kolegi, 11/10. GODNY POLECENIA, NAPRAWDE WARTO!