Może to tylko wrażenie ale w reklamówkach brak charakterystycznego klimatu z serialu "Miami Vice", całość rozpaczy dopełnie muzyka Linkin Parka [nie to żebym ich nielubił ale tu mi niepasują]. Oby nie wyszło z tego "bad bays3"...
Jak można mówic ze film ma klimat z serialu czy nie ma po minutowym zwiastune ... muzyka jak już było wyjasniane w wielku wątkach została umeiszczona w zwiastune w celu marketingowym i raczej nie ukaże się w filmie.
Mi właśnie po zwiastunie nie zapowiada się Bad Boys. Tam zawsze był humor, w Miami Vice jest go brak. Widać więc, że jest to czysto "policyjny" film. Gwarantem tego jest też reżyser, który zrobił Gorączkę, Zakładnika, no i miał swój udział w Miami Vice z lat osiemdziesiątych.
Myślę, że będą to starzy dobrzy z Miami Vice (lata osiemdziesiąte) przeniesione w nowe realia 21 wieku :)
Tytuł jak i reżyser zachęcają do obejrzenia w kinie.
A wg mnie LP/Jay Z bardzo pasują do klimatu filmu - moje zdanie
Na 100% wybiorę się do kina...
po zwiastunie marnie wróżę. To już nie jest miami w styli art deco. Poza tym nie rozpoznaję tu crocketa ani tubsa. Linkin park faktycznie pasuje tu jak postindiustralny syf i mam wrażenie ze to moze się okazac bad boys 2006. Jako zagorzały fan serialu z końcowym zdaniem poczekam do obejrzenia.
Po pierwsze "primo" muzyka l park jest tylko i wyłacznie do zwiastunow w filmie bedzie cover "in the air tonight" , nowy "Crockett theme" oraz masa innej znakomitej muzyki patrz stronka oficjalna:P..po drugie to film bazujacy na serialu lecz akcja toczy sie w latach obecnych nie w 80 tych po trzecie Foxx jako Rico i Farrell jako Sonny rewelacja patrz klipy stronka... po czwarte klimat miasta Miami odwzorowany genialnie ..krojenie scen akcji majstersztyk patrz Michael Mann ...a po piąte wypadało by troche poczytac a nie porownywac filmy Mann'a do filmów Bay'a i sie podniecac bezsensownie wstyd...
p.s i po szóste tez jestem fanem serialu ale Panu Mann'owi ufam w 100 % najwyzej sie rozczaruje w co watpie:P
Właśnie dlatego unikam wypowiadania się na filmwebie. Zawsze znajdzie się ktoś totalnie na nie. Trzeba zaznaczyć, że to nie te lata i nie serial z lat 80.
I zaznaczyłem, że wg mnie, nie musisz się odnościć do wypowiedzi gdzie mówię o swoim guście. To co napisałem podoba mi się i tyle :) Wg mnie to będzie bardzo udany film.