PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=186828}
6,2 41 tys. ocen
6,2 10 1 40974
6,9 27 krytyków
Miami Vice
powrót do forum filmu Miami Vice

Moze miloscnicy gatunku odnajda w tym filmie cos interesujacego ale nie ma co ukrywac- ten film to strata grubych milionow. Glowni aktorzy byli wrecz irytujacy. Film zrobiony pod publiczke (chociaz moze takie bylo zamierzenie). Niby ma to co powinien posiadac film sensacyjny: zawrotna akcja, przystojni faceci, piekne kobiety, wyczesane samochody i strzelaniny ale baz odpowiedniego klimatu powstala chaotyczna papka.

ocenił(a) film na 8
Neta

"Film zrobiony pod publiczke"
Kpisz chyba...
Mann wybrał znowu swoją drogę i rozminął się tu z oczekiwaniami szerokiej publiczności. Na szczęście.

GodFella

Ja nadal uwazam ze ten film zrobiono tylko i wylacznie dla kasy. Wykorzystali stary hit bo zdawali sobie sprawe ze przyciagnie do kin miliony widzow, za czym idzie duza kasa. Znane nazwiska i szeroka kampania promocyjna zrobily swoje. Tego nie krytykuje bo to normalne przy filmie akcji. Ale tak czy inaczej bardzo sie zawiodlam bo spodziewalam sie czegos lepszego po tych znanych nazwiskach i ciekawym pomysle jakim bylo odgrzanie hitu.

Neta

Widze dziecko, że nie masz zielonego pojęcia o "undercover aget". Dlatego proponuję ci może najpierw jak dla ciebie oglądnąc np. DVD 'Miami Vice" z dodatkami. Tam jest piękny reportaż o policjantach pracujących jako tajni agenci w struikturach mafijnych. Wtedy zrozumiesz film. Bo na razie nie masz o nim zielonego pojęcia.

Diakon_Frost

Według mnie jedno z drugim nie ma nic wspólnego. Mówimy o kreacjach aktorskich i klimacie FILMU a nie ogólnie o profesji agentów. To, że film jest po prostu słaby nie ulega wątpliwości. Materiał był dobry ale go zmarnowano na rzecz zarobienia kasy. Poza tym granie twardziela nie polega na strojeniu żałosnych min, jak w przypadku odtwórców głównych ról. Rzeczywiście nie mam pojęcia o "undercover agent" (Ty z pewnością je masz). Myślę, że poczułabym to gdyby panowie weszli w swoje role a film zrobiono by jak należy.

ocenił(a) film na 9
Neta

Zgadzam się. sSrał pies akcje undercover srower. To że coś jest w życiu nie znaczy, że przekłada się na język filmowy i powinno być sfilmowane bo tak.
Skoro nie film jest wyprany z czegokolwiek. A jeśli już to powinni sobie zrobić dokument.
A nie bazować na marce zwanej Miami Vice i robiąc w wała fanów.
I co o tym undercover powiesz? że tacy policjanci jeżdzą ferrari 430 albo modeną? mają okulary Sama, drogie garnitury i stylowe ciuchy z najwyższej puki prawie armaniego ? JOłłłl to ludzie powinni pędzić do takiej roboty.