PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=186828}
6,2 41 tys. ocen
6,2 10 1 40974
6,9 27 krytyków
Miami Vice
powrót do forum filmu Miami Vice

Po obejrzeniu kilka miesięcy temu teasera bardzo napaliłem się na ten film. Wszystko zapowiadało bardzo klimatyczny film akcji. Niestety tylko zapowiadało, bo wyszło jak zawsze. Może po porstu ja miałem inne oczekiwania co do tego filmu. Liczyłem, że będą pościgi, eksplozje, strzelanki itp. A film niestety czegoś takiego nie oferuje. Fakt, jest bardzo ładnie sfotografowany, okraszony bardzo dobrym soundtrackiem, ale to jednak nei wystarcza. Co jakiś czas myknie przez ekran jakaś wypasiona motorówa, zobaczymy erotyczną scenę i właściwie tyle. Fabuła nie jest ani wciągająca ani trzymająca w napięciu. Bardzo zawiodłem się na tym filmie. Jego największą wada jest pojawiająca sie w połowie filmu nuda. I właśnie w tym czasie nachodzi człowieka ochota, by wyjśc z kina, bo dochodzi do wniosku, że już raczej nic się nie zmieni(i niestety nic się nie zmienia). Na plus można jedynie jeszcze dodać, że jest dość dużo tzw. 'ujęć kręconych z ręki' i to wyszło im naprawde dobrze. I jeszcze sceny z lotu ptaka, zwłasza gdy pokazywali willę Montoya...te wodospady.
No ale, niestety tylko tyle. Ja daję 5/10 i czuję wielki zawód :(

ocenił(a) film na 6
Kristofer

Mam na ten temat podobne zdanie. Nastawiłem się bardziej na film akcji. A w tym filmie jest za dużo gadania i za wiele to się nie dzieje. Film nie trzyma w napięciu. Daję 6/10 za linkin parka na początku :P