PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=186828}
6,2 41 tys. ocen
6,2 10 1 40974
6,9 27 krytyków
Miami Vice
powrót do forum filmu Miami Vice

Porażka

ocenił(a) film na 3

Strasznie oklepane i schematyczne sceny. Takie coś można zobaczyć praktycznie w kazdym filmie czy serialu kryminalnym.

Akcja policji i FBI bez żadnego planowania wywiadu itp. Ot tak spotyka sie kilku kolesi na parkingu wymieniają 2 zdania i to wszystko ;) Ich przeciwnikiem ma być jeden z największych karteli narkotykowych a tu idą we dwóch na żywioł i wszędzie przyjmują ich z otwartymi rękami.

..i do tego jeszcze romans Sonny'ego z tą Azjatka - Boże drogi prawie jak "Przeminęło z wiatrem".

ocenił(a) film na 3
Borat

i jeszcze zapomniałem dodać:

Zupełny brak klimatu z serialu, który jest pierwowzorem tego filmu. Colin Farrell niestety nie mam takiego stylu, brakuje mu tego błysku jaki maił Don Jonson w serialu.

Kolejna rzecz to muzyka, która znakomicie podkreślała klimat serialu, niestety w filmie tego zupełnie brak.

Zdjęcia czy wszelkiego rodzaju sceny akcji są po prostu słabe. Tak sie zastanawiam na co poszło ponad 130 mln "zielonych papierków" ????

ocenił(a) film na 8
Borat

Zgadzam się z Tobą w 2 punktach: rzeczywiście Colin Farrell nie pasował do roli Sony'ego, ( może gdyby go inaczej ucharakteryzowali to coś by z tego było ), faktycznie 130 mln dol to jakaś horrendalna kwota, natomiast uważam że muzyka jest super - mnie bardzo się podoba.

ocenił(a) film na 3
izka_73

Nie chodzi mi o to, że muzyka jest zła, jest ok ale nie bardzo pasuje do klimatu tego filmu.

ocenił(a) film na 8
Borat

Według mnie jest właściwie dobrana i bardzo pasuje, ale to oczywiście rzecz gustu - nie bedę się spierać :-)
Pozdrawiam !

Borat

Colin w wąsikach-toż to poraża od początku filmu.
Co do samego przebiegu filmu-dłużył mi sie niemiłosiernie,ale w sumie oglądałem dalej. Nom 2 ludzi,których wszyscy przyjmują z otwartymi ramionami-troszke śmieszne;] Ogólnie to bardzo przeciętny filmik... No a zapowiadało sie w sumie bardzo dobrze:/ szkoda:/