PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=186828}
6,2 41 tys. ocen
6,2 10 1 40974
6,9 27 krytyków
Miami Vice
powrót do forum filmu Miami Vice

Nie oglądałem serialu, ale uwielbiam klimaty lat 80. Myślałem, że ten film będzie choć stylizowany na 80s ale się myliłem. Jak zobaczyłem traiiler - po prostu dno. Jakieś beznadziejne kolorki, tandetna smętna muzyczka w tle połączona z cienkim rapkiem - wolę obejrzeć serial (jeśli nadarzy mi się taka możliwość :D)...

Bruce_Lee

Jeśli nie wiecie o co chodzi z tym 'stylizowanym' to pograjcie chociażby w GTA: Vice City. Pogodny, cukierkowato kolorowy klimat lat 80 i świetna muza z tego okresu. Klimat prawie trafiony, poza paroma wpadkami...

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 9
Bruce_Lee

Człowieku nie widziałes serialu wiec po ch.. sie udzielasz! Gta sie nie umywa do serialu (rozowe kwadratowe autka pedofil jackson w tle i ty myslisz,ze to jest klimat hahahahahaha moze niech film zrobia hehehe) serial,ktory dla twojej wiadomosci leci teraz w Tv robil min Michael Mann wiec przestan pierd...o braku klimatu bo kto inny zna lepiej ten serial i ten temat jak nie on! Jak nie chcesz nikt ci nie karze ogladac tego filmu a pisanie o nim "tandeta" pol roku porzed premiera po obejrzeniu minutowego zwiastuna czyni cie kiepskim buraczkiem.

Sammy_Jankis

Ostro... o ile mniej więcej się zgaddzam z Marvem, to porównanie gry GTA: Vice City do serialu telewizyjnego w ramach co jest lepsze to, wybacz, debilizm. A tak na marginesie Vice City urzeka klimatem i GRYWALNOŚCIĄ, a to, że spiewa tam pedryl MJ, ikona muzyki tamtych lat to tylko plus.

ocenił(a) film na 10
Yasiu

Ten film nie będzie zły ! W końcu go robi Mann. Ja do Colina Farwella nigdy się nie przekonam w roli Sonny`ego ale film może będzie trzymać poziom i nie będzie tendetnym filmem kina akcji.

ocenił(a) film na 8
TiNeX

Patrząc na trailer wydaję mi się, że Colin jednak pasuje na Crockett'a...jakby podobny styl, no i w ogóle na tym plakacie jest nawet podobny do poprzedniego Sonny'ego.

ocenił(a) film na 4
Bruce_Lee

Colin Farrell ze swoimi długimi włosami nie pasuje mi do roli Sonny'ego ale jakoś na to przymknę oko, bo kreacjii Dona Johnsona nikt nie jest w stanie zastąpić. Co do wypowiedzi, którą zamieścił tu autor tego posta odnośnie muzyki w trailerze... powiem tylko tyle, że w większości przypadków muzyka w trailerach nie jest brana bezpośrednio z samego filmu, tylko jest zapożyczona z innych produkcjii lub dobrana do celów marketingowych aby trailer był bardziej efektowny. Sam film powinien być udany gdyż reżyseruje go sam ojciec serii. Cieszę się niezmiernie, że zagra w tym filmie Jamie Foxx (świetny aktor), a Farrell mam nadzieję, że da sobie radę z rolą.

ocenił(a) film na 10
Bruce_Lee

to sie znasz na filmach i muzyce.... kiepski rapik (hahaha) to jest tylko Jay Z , faktycznie kiepski raper nie ma to jak nasze rodzime bydlo "rymujace" stale o tym samym jakie to maja ciezkie zycie, wielkie mi haloooo...... wracajac do filmu bedzie dobry i juz tupie nogami ze nie jest juz lato

użytkownik usunięty
makoshark

Mam nadzieję że ten film nie będzie w ziomalskim klimacie, bo się chyba załamię...

ocenił(a) film na 7
Bruce_Lee

„Taaandeeetaaaa”? Film ma premierę pod koniec lipca (w Polsce sierpnia) a gość w styczniu pisze, że film mu się nie podoba.
A po za tym, czego możemy oczekiwać od człowieka, który w ulubionych ma chyba wszystkie części Harry Potter’a.

Bruce_Lee

Hahhaha S.Donkey rozbawił mnie prawie do płaczu buhaham, człowieku nie ogladałes Policjantów z Miami Vice to gdzie ty pasujesz......Taaaaaaaannnndee eetny to ty chyba masz gust, cukierkowy klimat hahahhaha. Dobra można krytykowac film ale jak się go obejrzy a nie po 1 min traiilerze. Mówisz ze jakąś tam muzyczka w tle sobie leci , po pierwsze ten kiepski raper to Jay-Z, a po drugie muzykę do filmu robi R.Z.A jak nie wiesz, a na pewno nie wiesz kto to jest to sobie o nim poczytaj. Co do twojej wypowiedzi jak nie ogladałes serialu ( ja się na nim wychowałem) to po co zabierasz głos i robisz nie potrzebne zamieszanie. A co do filmu to myślę ze będzie wyjeb......:P czekam z niecierpliwością.

bryniu1

S. Donkey: Ja Cie prosze uprzejmie, usun z ulubionych filmow tytul PIES ANDALUZYJSKI, bo nie jestes w stanie tego filmu zrozumiec ! Kino surrealistyczne jest ponad Twoj poziom i to o 10 kategorii, a trzymanie tego filmu obok takiej tandety jak potter, mierzi kazdego kinomana :/

Kortez

Cholera, tak sie zdenerwowalem, ze zapomnialem dodac jak kocham serial MIAMI VICE ! :) Moje dziecinstwo cale zapelnione bylo Crockettem i Tubsem ! I Żolwiami Ninja :) Nie moge sie doczekac filmu, odkad tylko napisali, ze beda go robic !

Kortez

Ten film chyba będzie miał klimat podobny do Zakładnika Mann'a i bardzo dobrze bo jeśli film ma mieć taki poziom jak Zakładnik to będzie jeden lepszych filmów tego roku, a wierząc w geniusz Michaela jestem przekonany że się na nim nie zawiodę! PEACE

ocenił(a) film na 4
Bruce_Lee

Od razu widać że masz 12 lat i nie masz pojęcia o czym mówisz!!
Nie powinieneś Krytykować filmu i skąd wiesz że akcja tej wersji toczy sie latach 80.
Może nie będzie określonego roku w jakim fabuła sie rozgrywa!!!

ocenił(a) film na 10
snickers7

Akcja się toczy w 2005-06 roku można to poznac po samochodach m.in nowy Dodge Charger.