PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=186828}
6,2 41 tys. ocen
6,2 10 1 40974
6,9 27 krytyków
Miami Vice
powrót do forum filmu Miami Vice

O tym filmie było już tyle "recenzji", negatywnych i na za, że nie wiedziałem co myśleć.
Oglądnąłem wersję kinową a później wersję bez cięć- zaczyna się od wyścigu łodzi, wprowadzenie do akcji(a nie od razu dyskoteka i Linkin Park).
Film niebanalny, nie ma typowej rozwalanki jak w filmach sensacyjnych.
Muzyka,muzyka itd. , zdjęcia i klimat filmu, dałbym 10, ale pewien niedosyt został więc 9.
A Ci , którzy ocenili poniżej 8 to niech oglądają Spidermena i tego typu produkcje.Za dużo małolatów na forum; nie neguję, że film Komuś się nie spodobał i to szanuję ale takiego filmu sensacyjnego z taką muzyką , "klimatem" i takimi zdjęciami to pewnie długo nie zobaczymy.

użytkownik usunięty
uzik9mm

Zgadzam się z przed mówcą. Oglądałem kilka razy M.V. Raz w kinie, parę razy na kompie z napisami i lektorem. Wczoraj obejrzałem wersje pełną (unrated). Jest lepsza od kinowej-krótszej ma dodatkowe sceny (wspomniany wyścig motorówek, sprawa z kwiatami Rico-Trudy i scena jak Sonny odwozi Isabel łącznie chyba o 6 minuty dłuższa ok kinowej). Zmieniłem ocenę z 7 na 8 bo film na tej wersji zyskuje. Ogólnie polecam film wszystkim tym którzy chcą obejrzeć coś innego nie banalnego. Zastrzegam że film powinno się obejrzeć parę razy żeby dostrzec w nim wszystkie elementy. Wracam do niego za każdym razem z sentymentem. Szkoda że raczej nie nakręca M.V. 2... no nic trudno takie są prawa rynku :(

Cóż szczerze mówiąc jak byłem na tym w kinie to strasznie byłem z tego filmu nie zadowolony, jednak odczuwałem taki klimat. Jak wyszedł na DVD to obejżałem jeszcze raz i strasznie mi sie podobał, a to dlatego że wiedziałem, ze nie można tego interpretować jako kina akcji, to taka lekka sensacja i dokument