Ma ktoś może pojęcie jak bardzo ta wersja będzie się różniła od wyświetlanej u nas w kinie ?
Jest około 10 min więcej. Na początku jest scena pościgu motorówek i chyba coś tam jeszcze ;-)
dzięki za odpowiedź,
na jednym z forów znalazłem taką oto wypowiedź uzytkownika o imieniu Marty:
"Prawda jest jeszcze gorsza.Michael Mann wyciął naprawdę 40 min filmu z czego : -pościg motorówek -strzelaninę z Neptunem(ten z klubu) -relacje pomiędzy bohaterami -re-kreację sceny z pilotu telewizyjnego jazdy samochodem z "In the air tonight" w tle"
jeżeli to prawda to fajnie mam nadzieję że na dvd będzimy mogli zobaczyć całość wg Manna a nie wg producentów.
Witam. Niestety nie jest do konca tak, film bedzie dluzszy o 19min. Wyscig motorowek, scena na przystani po wyscigu, pozniej jakies przygotowania do wyjazdu na disco do Neptuna. W srodku jakies dodatki do pobytu na Kubie, no i na koncu dodatek w czasie gdy odwozi Izabele po strzelaninie, dokladnie chodzi o to ze ona szarpie za kierownice zeby spowodowac wypadek na trasie, aha i jeszcze jedno jazda przy NOnpoint"in the air.." do ostatniej strzelaniny.
Teraz pytanie ode nie kiedy u nas wychodzi wersja UNRATED albo DIRECTORS CUT?
też juz mam ta wersje ,nie ma w niej zapewne wszystkiego co nakrecil Mann ale i tak jest dobrze...wyciecie przez Mann'a sceny otwierajacej czyli wyscigu to byl chyba najwiekszy blad jest kapitalna...zauwazylem tez scene telefonu Tubbs'a do Trudy w czasie spotkania z Montoy'a oraz oczywiscie 'in the air tonight' podczas ostatniej akcji aha i inaczej troszke zrobiona scena po strzelaninie z Isabelą...ogolnie wszystko na plus ...mam tylko nadzieje ze w naszym kraju wyjdzie dvd z wersja rezyserska..chociaz znajac zycie to pewnie nie;/
To ja pisałem tą wiadomość z pseudonimem Marty na forum OceanDVD.
Wszytko co napisałem jest prawdą.
Pierwotna wersja filmu trwała 2h i 40 min.Pokazywana ona była na próbnych pokazach i z nich właśnie wiadomo,że istniała dodatkowa strzelanina z Neptunem(przez niektórych uważana za mit).Otóż nie !!!Istniała ona na prawdę,na co dowodem jest leżący związany Neptun widniejący w Tv spotach.
Dodatkowo sama podróż na Kubę została przycięta,w tym sceny stojące na łodzi{zwiastun) oraz samo wejście na pokład(tapety na oficjalnej).Wiadomo też,że usunięte zostały relacje Tubbsa z Trudy.
Co mnie ździwiło okrojona została również scena z motorówkami na początku,jak i przygotowania do akcji w dyskotece,których nie ma nawet w Unrated.Najbardziej jednak boli przejażdżka Ferrari z "In the air" w tle jak i świetne teksty(Violence is very expensive ,Things get emotion and the wrong people die ,Do you understand the meaning of the word "foreboding"?)
Narazie nie ma oficjalnych danych.Mówi się jednak,że po nowym roku zostanie wydana ostateczna wersja Miami Vice na DVD.Wersja bez cięć,ze wszytkimi tymi scenami.Należy tylko czekać do mam nadzieje marca,wtedy też wychodzi któryś sezon serialu na DVD,także jest okazja.
to ja napisalem na oceanie ze ta scena z neptunem to mit ale fakt! masz racje na nieocenzurowanej wersji strony filmu byly jakies przerywniki (nie pamietam dokladnie) ze zwiazanym neptunem
sluchaj powiedz mi gdzie slyszales ze wyjdzie pelna wersja? w sumie to by bylo dziwne skoro ta co wychodzi nie nazywa sie po prostu unrated tylko unrated director's cut :(
Mam nadzieję że mas rację. Faktycznie można było widzieć w zapowiedziach sceny któe ostatecznie nie znalazły się w filmie. Pewnie o raz kolejny producenci postawili na swoim kosztem wizji reżysera. Wypada mieć nadzieję na szybkie pojawienie sie filmu w wersji jaką chciał pokazać Mann. Ja na kilka miesięcy wstrzymuję sie z zakupem DVD w oczekiwaniu na jakieś konkretniejsze informacje co do ewenulanej daty director's cut.
Przez DC miałem na myśli faktyczną wersję jaką chciałby zaprezentować Mann, a nie DC według producentów.
problem polega na tym ze mann w swoim komentarzu twierdzi ze jego wersja rezyserska (ta co wyszla wczoraj na DVD w US) zostala przez niego stworzona 1,5miesiaca po premierze wersji kinowej... wersja pierwotna z pokazów testowych nie miala pelnej sciezki dzwiekowej, miala sporo niedopracowan - nie wierze ze mann zamiast zajac sie nowym filmem bedzie teraz organizowal prawa do utworów (wytwornia raczej nie bedzie chetna do finansowania tego pomyslu), wszstko montowal jeszcze raz itd... tamta wersja poszla do kosza... i chyba trzeba sie z tym pogodzic
co ciekawe scenariusz do miami to jeszcze zupelnie inny film... jest aresztowanie neptuna, ale bez strzelaniny, yero zostaje zabity w inny sposob, caly poczatek ma inny sens... itd itd itd
nie zapominajmy ze wersja pierwotna zostala bardzo zle przyjeta i mysle ze to nie jest tak ze tylko dlatego ze nie byl podobny do Bad Boysów itd... zatrudniajac manna universal wiedzial jak wygladaja jego filmy i moze faktycznie miala powazne braki (chocby do montarzu miano uwagi)