PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=186828}
6,2 41 tys. ocen
6,2 10 1 40974
6,9 27 krytyków
Miami Vice
powrót do forum filmu Miami Vice

dno i 2 metry mulu

użytkownik usunięty

W pelni zgadzam sie z tymi ktorzy pisza ze sie zawiedli i rozczarowali bo doswiadczylem tego samego z kilku powodow. Po 1 nuda, na 2 godzinny film 2-3 sceny akcji i zupelnie niewciagajaca pozbawiona napiecia fabula. Po 2 brak klimatu poprostu nul wogole niewidac ze akcja rozgrywa sie w Miami( i nie chodzi o gole laski na plazy) muzyka tez pozostawia wiele do zyczenia. Gra aktorska...... gra jak gra nic rewelacyjnego. Ogolnie 3/10 za 3 sceny.

ocenił(a) film na 7

Film chyba troszke za ambitny dla Ciebie!
Przyszedles do kina i ''myslisz'' kurde chce Bad Boysów a nie inteligentną sensacje, nic nie rozumiem!!!
Za tydzien zaczynasz szkole, sprawdz czy masz juz potrzebne farbki i kredki....

użytkownik usunięty
Neil

Dla niektorych nazwisko Mann kojarzy sie z ambitna sensacja tak jak slowa Jas Fasola wywoluja usmiech, ale nawet tacy rezyserzy maja gorszy okres. Mann drugi raz dubluje sam siebie i efekt jest marny.
Powiedz mi konkretnie w ktorych punktach ten film jest ambitny? Pokazanie pracy policji, efekty specjalne, wprowadzenie czegos nowego do kina? Bo ja tam nie widze zadnych ambicji tylko chec zrobienia kasy na znanym tytule.

ocenił(a) film na 6

Blitz masz racje film byl kiepski ponizej oczekiwalem dam mu 5/10
Co ciekawe to drugi film ktory chcialem wylaczyc przed czasem ale tu wytrzymalem poprzedni to byl tez z colin'em farrell'em "Intermission" tego wylaczylem po polowie gdzies

ocenił(a) film na 9

No nudny to ten film raczej nie był. Nie wiem o jaki klimat Ci chodzi, ale temu filmowi też nie brakowało klimatu. Może Ty rzeczywiście potrzebujesz jakiejś strzelanki bez emocji, z dużą ilością bullet-timów i kilkoma śmiesznymi scenami, dla rozluźnienia sali kinowej. Rozumiem, że jednym coś się podoba, a innym mniej, ale "dno i 2 metry mulu" to troche przesadzone określenie w tym przypadku, gdzie w tej sytuacji jest 80% sensacji, które widziałem do tej pory?

użytkownik usunięty
estees___bruce

Tu nie chodzi o strzelaniny, napier*****ki itp. Film jest nudny bo jego fabula sklada sie z 3 watkow ktore powinny tworzyc calosc a sa to 3 plytkie tematy(mafia narkotykowa, neonazizm,watek milosny) na ktore rezyser chcial zwrocic uwage i moze na tym wedlug niektorych polega ambicja tego filmu. O wiele lepiej te narkotykowe srodowisko zostalo pokazane np w filmie Blow gdzie tez nie ma strzelanin a film jest wciagajacy od poczatku do konca.

zgadzam sie , film jest po prostu nudny , zero porywajacej akcji.

To gniot totalny, i nie mam tu na myśli poszczególnych elementów ale całokształt. Niby pomysł dobry i chwytliwy, dwóch bądź co bądź przystojnych facetów, dwie kobiety, zakazana miłość, narkotyki, zabójstwo agentów fbi, porwanie, dobre samochody i szybkie łodzie... same elementy składowe dobrej sensacji a w sumie... nudno! poprostu nudno! film ogląda się jakby go ktoś w zwolnionym tempie nakręcił. Kanał! Nnie polecam!