PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=186828}
6,2 41 tys. ocen
6,2 10 1 40974
6,9 27 krytyków
Miami Vice
powrót do forum filmu Miami Vice

witam!

nie wiem jak można zachwycać się tym filmem. to co najbardziej razi to 'wydmuszkowatość' głównych bohaterów. nawet wzmianka o The Allman Brothers i Lynyrd Skynyrd mnie nie wzruszyła, co wywołało mój nieujarzmiony szok. Film przy całym potencjale, przegrywa z legendą serialu. Jest płaski, nudny i ci główni...bez charakteru, bez charyzmy, bez ikry, i w zasadzie bez wszystkiego tego, co cechowało bohaterów serialu i co tak lubiłem. Collin Farell, przy całej mojej dla tego aktora sympatii, tutaj zawalił na całej linii - nie zaprezentował nic poza maślanym wzrokiem. Jeśli to miało świadczyć o głębi psychologicznej, to porażka na maksa. Tubbs strzela groźnym wzrokiem na wszystkie strony i w każdej sytuacji - może działa to na filmowych gangsterów a aktorowi daje poczucie mocy...Ale byłoby to jedynie takie poczucie i nic więcej. Jak i cały film - poczucie, że powinno być coś więcej, że potencjał niewykorzystany, ze stracona szansa na przywrócenie do życia. A serial broni się wciąż, mimo upływu dużej ilości wody...

pozdrawiam.