PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=186828}
6,2 41 tys. ocen
6,2 10 1 40974
6,9 27 krytyków
Miami Vice
powrót do forum filmu Miami Vice

plyciutki

ocenił(a) film na 2

plyciutki filmik. film po prostu splywa, oglada sie i co z tego?
foxx bardzo w porzadku, bardzo nie powiem; farell cienizna. dialogi naciagane (vide o charlie chaplinie), szkoda slow
muzyke wszyscy i slusznie chwala.

ocenił(a) film na 3
depostre

Postanowiłem oglądnąc ten film z czystej ciekawości. Na forum pojawiły sie komentarze zachwalające film jak i radzące by na zainteresowaniu zakończyć.
Podszedłem do filmu bez uprzedzeń i.....srodze sie zawiodłem. Były to dwie godziny zmarnowane w moim życiorysie :).
Farrell gra policjanta zmęczonego życiem z przepitym głosem, Foxx zachowuje się jak typowy murzyn z bronxu. Ten akcent po prostu poraża.:D
Jakby tego było mało w film wklecony zostaje wątek miłosny, tak samo potrzebny jak i cały film. Jeżeli reżyser chciał zrobić z filmu Przeminęło z wiatrem to troche nie wyszło.
A propos scenariusza: odgrzewane kotlety na innym talerzu. Gdzies już to było, tylko że z innymi aktorami i w innym mieście. Reżyser chciał wykorzystać popularność serialu i udało mu się to w 100%. Film zarobi swoje, ale u ludzi których bardziej interesuje coś innego niż ładne autka i piękne dziewczyny pozostanie duży niesmak.

Plusy filmu:
- że reżyserowi chciało się w ogóle kręcić taki film

Minusy :
- cała reszta

Moja ocena: 3/10

ocenił(a) film na 10
Milanese

"Film zarobi swoje, ale u ludzi których bardziej interesuje coś innego niż ładne autka i piękne dziewczyny pozostanie duży niesmak."

wlasnie film nie zarobi swojego a u ludzi ktorzy interesuja sie tylko duzymi biustami i szybkimi wozami na ekranie pozostawi niesmak.... dzisus moze ty tez nalezysz do tej kategorii? ciekawe.. ciekawe

ocenił(a) film na 8
Wanted_Man

dobre pytanie
to smutne jesli ktoś ogladajac ten film nie widzi nic wiecej oprocz duzych biustów i szybkich samochodów
fabula prosta, ale nie musi byc zagmatwana, aby film byl dobry, a Michael Mann, rezyser o doskonalym rzemiośle, wycisnął z niej ile się dało (czyt: dużo)
niektóre fragmenty pozostawialy jakis niedosyt, w zwiazku z czym czekam na wersje rezyserską
tak czy inaczeh, "Miami Vice" to film bardzo dobry jak dla mnie