PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=186828}
6,2 41 tys. ocen
6,2 10 1 40989
6,9 27 krytyków
Miami Vice
powrót do forum filmu Miami Vice

nie czytalem wiecej niz kilka tematow ale dziwne to jest ze sa tak skrajne , ja sie opowiadam po stronie tych co twierdza ze film to totalna klapa i szmira...fabula denna ,nic nowego , nic czego juz nie bylo , spodziewalem sie czegos podobnego do bad boy`sow moze nie smiesznego ale trzymajacego w napieciu a "dostałem" strasznie nudna papke ... jedynym plusem chyba byla praca kamery ...nie rewelacja ale cos innego :) OGOLNIE NUDYYYYYYYYYYYY modlilem sie zeby sie skonczylo

ocenił(a) film na 8
b3lial

Prosze Cie napisz, ze kpisz..

kleudius

czemu? co w tym filmie bylo ciekawego? do bolu schematyczny i powtarzalny .... fajna byla strzelanina na koncu :) to musze przyznac racje a szczegolnie "realistyczne dzwieki" ... poprostu nie wiem czym sie mozna w tym filmie podniecac

ocenił(a) film na 8
b3lial

czym się można podniecać? Jedynie Collinem :D:D ale to chyba rzeczywiście trszke za mało...:(

BasIx

wybacz ale ja jako facet nie mam zamiaru sie nim podniecac :) ... pozatm pewnie gdybys go spotkala i nie bylby on slawny to by Ci sie nawet nie spodobal...slawa robi swoje...przytocze slowa k.a.s.y : "reklama,reklama,pranie mozgu juz od rana" czy jakos tak :)

ocenił(a) film na 8
b3lial

coś Ty!!!! pierwszy raz zobaczyłam go w jakiejś durnej gazecie typu "Twist"... i od razu.... aaaaaj :D:D no wiesz ocebe:D
no, ale nie wymagam tego od Ciebie :P:P
w 100% zgodzę sie z Twoim zdaniem "nic czego juz nie bylo".
Mogli się bardziej postarać.

Ale dla Collina było warto :D:D:D

pozdrawiam:)_

BasIx

to chyba mlodziutka jestes jeszcze :) to by wszystko tlumaczylo :)

ocenił(a) film na 9
b3lial

REALIZM REALIZM i jeszcze raz REAIZM!! plus fajne mroczne..brudne Miami...rewelacyjnie skrojone sceny strzelanin..dobra gra aktorow...plus swietny OST..plus znakomite zdjecia plus 'przepyszne' ujecia z reki plus genialny profesor kina akcji Michael Mann ...jedyny minusik to niezbyt skomplikowany scenariusz ale tak wlasnie wyglada praca tajniakow ..i tak wielki plus za pokazanie cienkiej bariery i granicy miedzy bycie 'under' i policjantem. Czego chciec wiecej w takim gatunku ?? tak wlasnie powinno wygladac kino policyjne czyli po primo REALIZM!!

Sammy_Jankis

no co do realizmu w amerykanskich filmach to nie moege sie zgodzic ..... ciemna strona ??? czego niby ??? najzwyjklejszy film , nic tu ciekawego nei ma i na dodatek nudny jak cholera ...tfu jak diabli ... praca kamery fakt ciekawa ale pozatym ?? no chyba ze ktos jest fanem serialu to moge wybaczyc ze sie tak podnieca

ocenił(a) film na 9
Sammy_Jankis

Absolutnie zgadzam sie z JokeRem !!! Na film czekałem baaardzo długo więc i oczekiwań nie miałem małych. I co??? A no to, że warto było czekać !!!! Zwiastun znałem na pamięć i modliłem sie żeby to co w nim widziałem było w filmie. Okazało sie dzużo lepiej !!! Klimat+aktorstwo+scenerie+soundtrack (świetny)= 9/10 w moim przypadku. Polecam wszystkim którzy lubią tego typu kino (cały film dość spokojny, a kulminacja na samym końcu ).

ocenił(a) film na 7
Brock_Lesnar

Fajny, prosty film na wieczór żeby się rozerwać. Nie wybija się niczym ponad przeciętność.
Jednakże po filmie, który nosi ten sam tytuł co świetny serial sprzed lat spodziewałem się więcej.
Reżyser zaryzykował (albo celowo nazwał film tak samo jak serial, aby przyciagnąć widownie ciekawą jak to wyszło w porównaniu do serialu) i moim zdaniem nie sprostał zadaniu.

thegunner

no wresszcie sie wypowiedziala "normalna" osoba a nie maniacy serialu tudzierz kolina czy kto tam gra...naprawde wiecej sie spodziewalem po "legendzie" - chociaz sam serial tez nie byl jakis porywajacy ale dalo sie ogladac

ocenił(a) film na 5
b3lial

Jak dla mnie serial byl super, a film mu do piet nie dorasta. Przede wszystkim brakuje tej piosenki (leci na esce teraz-nie znam org tytulu, crockets theme czy jakos tak).
Film jest slaby jak dla mnie:/ Na poczatku gdy wlaczylem leci linkin park, scena w dyskotece, robi sie ciekawie, mysle ze wreszcie jakis fajny film akcji,ze sie chlopaki postarali. No coz po 10min filmu juz wiedzialem, ze bedzie to conajwyzej przecietniak. a szkoda:/ niby najnowsze gadzety, super bryczki czy tez dobre ujecia kamerzystow ale to jednak za malo. Muzyka w filmie (poza piosenka Linkin Park) jest slaba. W ogole nie czuc klimatu.
Nie rozumiem jak ludzie moga pisac, iz ten film oddaje klimat Miami. Rozumiem Miasto Boga - tam jest naprawde oddany calkowicie, dzieki MB ujrzalem prawdziwe oblicze Brazylii. A MV?? No coz:/

musze dodac iz ta japoneczka jest po prostu full wypass:) jezeli jeszcze kiedykolwiek obejrze ten film to tylko zeby ja zobaczyc (wprawdzie jej gra byla ponizej przecietnej to sam widok jest jak najbardziej oszalamiajacy:)