PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=186828}
6,2 41 tys. ocen
6,2 10 1 40974
6,9 27 krytyków
Miami Vice
powrót do forum filmu Miami Vice

straszne ...

ocenił(a) film na 2

film strasznie slaby ;/ nuda nuda i jeszcze raz nuda... moze dlatego tez tak nisko go ocenilem bo liczylem na cos w stylu bad boys ale daje 2/10

ocenił(a) film na 8
Maciek664

Wystarczył rzut okiem na nazwiska (zakładając, że się je zna) stojące za tymi dwoma produkcjami i byś się nie rozczarował...

Maciek664

:) No i właśnie tu jest psina pogrzebana - liczyłeś na coś w stylu Bad Boys?...BIG MISTAKE...wystarczyło spojrzeć na nazwisko reżysera i wszystko byłoby jasne...

ocenił(a) film na 2
Jorjan

no ocyzwiscie ze znalem aktorow ale mialem glupia nadzieje ze film bedzie w miare dobry, niestety sie mylilem ;/

ocenił(a) film na 4
Maciek664

szczerze mówiąc ja nie znam twórców, ale znam aktorów którzy tu grali i też liczyłem na coś w stylu Bad Boys...i strasznie sie zawiodłem. Policyjne romansidło, nudny i ciągnący się film jak flaki z olejem:/

ocenił(a) film na 9
Kris_KNW

Cooo? Bad boys lepszt niz miami vice :p ... no chyba ktoś se jaja robi, przeciez kino Baya to komercha, gówno z mtv zrobione zeby narobić jak najwięcej kasy... . takze jak śmiecie porównywac kino Manna do komercyjmych filmów Baya? nawet sam fakt ze w ameryce Miami się nie podobało, ale w europie film został bardzo dobze przyjęty świadczy o poziomie inetelektualnym obywateli, bo albo się jest z plastiku albo z krwi i kosci! Wiecie czemu wam się nie podobał ten film, to wam powiem, bo macie mózgi sprane od głupich amerykańskich gniotów!!! i wystaczy ze taki ćwiartus zobaczy coś wartościowego i za cholere nie załapie, a czemu bo to nie przypomina bad Boys! ... . ja osobiście uwazam za Mann swoją kryminalną trylogią :Heat, Collateral, Miami Vice stworzył nowy gatunek, i zarazem nowy standard, i tym wszystkim hollywodzkim kitom daleko odskoczył, za daleko :p ... . 10/10

ocenił(a) film na 8
mieszkoxxx

"ja osobiście uwazam za Mann swoją kryminalną trylogią :Heat, Collateral, Miami Vice stworzył nowy gatunek"
Dokładnie. Mann żyje w swoim świecie - perfekcjonista nic sobie nie robiący z mody hollywoodzkiej na bicie kasy. Chwała mu za to!

GodFella

Mann jest w tym momencie najlepszym reżyserem kina akcji, REALISTYCZNEGO kina akcji- nie bajeczek. I bez porównań do "Bad Boysów" proszę, bo ten film to seria ciągłych pościgów i strzelanin, przerywanych tylko w jednej sytuacji- kiedy bohaterowie muszą zmienić magazynki i\lub samochody. W drugiej części tego filmu na szczęście już takich przerywników nie ma, więc film byłby ciągłą serią strzelanin i pościgów, gdyby nie to, że bohaterowie główni czasem jeszcze muszą dać komuś w mordę..... Porównywanie tego do dzieła Manna to jak Izba Lordów do Izby Wytrzeźwień, litości....

ocenił(a) film na 9
thadoggfather

,,Porównywanie tego do dzieła Manna to jak Izba Lordów do Izby Wytrzeźwień, litości..."
Idealny tekst na tą chwilę

ocenił(a) film na 6
Maciek664

Film słaby. Jedynie muzyka na plus. Mann zrobił swój najsłabszy film, zero wciągnięcia widza w akcje. Nie porównywac to serialu bo to by była przesada, serial o niebo lepszy! Najwięlyszm mankamentem tego filmu jest przewidywalność, Mann robił świetne filmy np. "Gorączke", ja liczyłem ze to bedzie cos w stylu "Collaterala" a to nawet nie było...nic. Po prostu nudny, Farelek gra jakby mu ktoś jajca trzymał poza kadrem. Foxx na plus, ale nie znowuz jakaś popisowa kreacja. moim zdaniem to jest najbardziej komercyjny film Mann'a tzn. taki który z całego jego dorobku najbardziej pasuje do Hoolywood'zkiego "stylu". Oczekiwałem jakiegos zakończenia, tempa...w "Gorączce" nie musiało sie nic dziać przez połowe filmu a i tak oglądało się zajebiscie (tu nawet nie chodzi o obsade dwóch gł. charakterów tylko o pomysł na scenariusz, rozwój akcji). Szkoda tych władowanych w to 135 milionów. Mann mógł zrobic cos innego za ten hajs a tak mamy wiele hałasu o nic...

ocenił(a) film na 8
kolosimo

"Mann zrobił swój najsłabszy film, zero wciągnięcia widza w akcje"
Mów za siebie...

"to jest najbardziej komercyjny film Mann'a tzn. taki który z całego jego dorobku najbardziej pasuje do Hoolywood'zkiego "stylu"
Jeśli to był styl hollywodzki, to masz chyba kino hollywoodykie do nadrobienia...

ocenił(a) film na 5
Maciek664

Jak na takiego reżysera i taką obsadę to straszna cienizna. Fabuła cienka, akcji mało, aktorstwo też przeciętne(zwłaszcza Colin Farrell który przecież dobrym aktorem jest). Toi że klimatu serialu wcale tu nie czuć to jeszcze zrozumiem bo to nie te lata ale gdzie się podział ten utwór?! - Crockett's Theme??? Jak dla mnie dużo poniżej oczekiwań.

ocenił(a) film na 9
kabal92

Miami Vice wspólnego z serialem ma tylko bohaterów, a klimat i tak jest stylizowany na lata 80te tylko jest duzo cięższy niz w serialu rodem z MTV ... film jest bardzo dobry, aczkolwiek nie bedzie się podobał rzeszy tępaków którzy amerykańskie gówno łykają garściami! ... tu liczy sie sugestywe budowanie napiecia, niesamowity klimat na który składają się super realiztyczne zdjęcia i świetna muzyka, pozatym sama fabuła, gra aktorska to wysoki poziom! jest nawet duzo romasowania , no ale czy Sony nie miał być Lovelasem? ... Mam nadzieje ze Mann powróci niebawem do tematu i nakręci druga cześć!

użytkownik usunięty
Maciek664

Ja tam wole Bad Boys bo to gatunek SENSACYJNY czyli cos sie dzieje a ten film taki nie jest praktycznie nic sie nie dzieje nudy nudy i jeszcze raz nudy naprawde wszedzie reklamowany film i wogle ciekawie sie zapowiadal a tu nic nie wyszlo malo akcji wogle itp itd.W bad boys jeszcze nieraz przesadzone faktem sytuacje ratowal humor naprawde bylo sie z czego posmiac a tu mozna tylko plakac bylo

ocenił(a) film na 8

"Mało akcji i w ogóle"
Dla mnie to była sensacja w najlepszym wydaniu. Nic się nie działo, powiadasz? Jak dla mnie to akcji było aż nadto, ale to zależy kto jak akcję postrzega...
Dla przykładu: scena odbicia z przyczepy campingowej to był prawdziwy majstersztyk kina akcji. Albo spotkanie Crockett'a i Tubbs'a z bossem kartelu narkotykowego, gdy nie powiedzieli ani słowa. Tu poległem, genialna scena!
Ale można mówić, że mało akcji, oczywiście, niektórzy tak mają...

użytkownik usunięty
GodFella

Raptem 2 akcje ktore trwaly lacznie nie wiecej niz 9min.To zobacz BadBoys II tam jedna akcja trwa 10:P

ocenił(a) film na 8

Bad Boys widzialem obie częćci, to bardziej komedia niz kino akcji...

Jest jednak pewna różnica, bardzo łatwo uchwytna: Bay robi filmy megawystrzałowe, nastawione na efekty komputerowe i zbicie największej kasy, a Mann realistycznie, quasi-dokumentalnie ukazuje swoją wizję kina akcji, często pomijając to, co chłonie szeroka publiczność. I tu się rozchodzą gusta publiczności, jedni wolą to, drudzy tamto. Zależy kogo jaka akcja kręci: przesączona fantazją scenarzystów (u Bay'a) lub jak najbardziej mogąca znaleźć swe odbicie w rzeczywistości (Mann).

ocenił(a) film na 5
Maciek664

Kolega DaM-Q ma rację, jak na film sensacyjny to tu zdecydowanie za mało akcji jest a scenariusz nudzi strasznie. A te pare scen filmu jak dla mnie nie ratują , aż dziw że to Michael Mann nakręcił.

ocenił(a) film na 6
kabal92

Faktycznie scena spotkania z tym typkiem co miał ksywke "Szalona świna" była dobra, ale co to miało byc to odbicie tej dziewuchy z przyczepy??? Colin niczym Rambo paralizuje gościa który waży ze dwa razy więcej od niego a potem drugi mówi ze mogą go zabić, że wszystko jedno a tak długo czeka i sie łudzi, że dwaj kolesie z nożem załatwią Foxxa i tą typiare z giwerą extra large he he jedyne co dobre w tej scenie to ten moment przeczekania jak ona odstrzela tego ostatniego, nie powiem to było dobre. A co do Hollywood'zkiego stylu to mam rację bo w jakim innym swoim filmie Mann wykorzystał komputerowo robioną scene wybuchu? (ta z przyczepą kiedy dziewucha Tubbs'a stoi w drzwiach), no i w szpitalu zamiast na brzuchu to połozyli ją na plecach chociaż miała "bardzo popażone 15 % tylnej części ciała". Przyznam, że nie lubie Farelka bo moim zdaniem jest słaby już lepiej jakby tę rolę dostał...nie wiem...Ethan Hawke chociażby. Bardzo cenię filmy Mann'a , ale ten uważam za słabszy i tyle (może powinni ukrócić ten wątek miłosny)(???)

ocenił(a) film na 9
kolosimo

Ja sądze ze wielu ludzi wyobrazało sobie ten film jako bardzo słoneczny i kolorowy, a dostaliśmy kwał mocnego i ciężkeigo kryminału ... nie ma się co dziwic ze fani Bad Boys nie bedą zadowoleni :D ... heheh

użytkownik usunięty
mieszkoxxx

''kwał mocnego i ciężkeigo kryminału''?? jak to byl ciezki kryminal to chyba filmy pomyliles:P wlasnie na odwrot ludzie oczekiwali ciezkiego kryminalu a dostali sloneczny i kolorowy film

ocenił(a) film na 9

Chyba sobie zartujesz, 70% akcji w filmie dzieje się w nocy .. co juz wyklucza słoneczne plenery, duzo zdjęć nasiąkniętych jest ciemnoniebieskimi jak i fioletowymi kolorami które to znowu oźiębiają kilmat filmu, zresztą zauwazcie ze akcja nie dzieje się w Miami, i nawet Sonny nie jeździ juz żółtym ferrari tylko niebieskim :p ... jezlei jeszcze jakiś kolo am coś do powiedzenia w tamcie słoneczny i kolorowy film to panom podziękuje!

użytkownik usunięty
mieszkoxxx

''kolo'' to sobie mozesz mowic do swojej siostry a odemnie sie odwal bo kazdy ma swoj gust wiec sie przymknij jak chcesz cos glupiego palnoc...apropo slonecznego i kolorowego GENIUSZU to ty wyzej nademna to napisales wiec sie tym posluzylem bo chyba chodzilo o PRZENOSNIE ja tak zrozumialem...a jezeli ci chodzilo o doslowne tlumaczenie to wogle tego nie skometuje....jak film moze nie byc kolorowy w XXIw hello?????chyba ze masz jakos piracka czarno biala wersje wtedy rozumiem.Chyba nie miales co napisac wiec wymysliles taka bajeczke
BTW. nie tylko mi sie ten film nie podobal

ocenił(a) film na 9

''kolo'' to sobie mozesz mowic do swojej siostry a odemnie sie odwal bo kazdy ma swoj gust wiec sie przymknij jak chcesz cos glupiego palnoc...

dletego nazwałem cię "kolo" bo piszesz takie głupoty jakbyś wogóle nie widział filmu o którym gadasz!! ... pozatym od mojej siostry się odwal, bo zaczynasz gadać jak jakiś piepżony czarnóch!

apropo slonecznego i kolorowego GENIUSZU to ty wyzej nademna to napisales wiec sie tym posluzylem bo chyba chodzilo o PRZENOSNIE ja tak zrozumialem...a jezeli ci chodzilo o doslowne tlumaczenie to wogle tego nie skometuje....jak film moze nie byc kolorowy w XXIw hello?????

Nie chrzań, pisałem ze słoneczny i kolorowy był serial - bo taki był dosłownie, a film moze nie być kolorowy ... podać ci kilka przykłdów : no to masz np. Dobry Niemiec / The Good German ... Pi ... Sin City ... Renaissance :D !

chyba ze masz jakos piracka czarno biala wersje wtedy rozumiem.

I czytaj dokładnie, pisałęm ze Miami Vice jest nasiąknięte zimnymi kolorami, przez to film nie jest taki cholernie ciepły jak Serial ... rozumiesz?

Chyba nie miales co napisac wiec wymysliles taka bajeczke
BTW. nie tylko mi sie ten film nie podobal

Jaką bajeczke? ... wyrazaj się jasno!

ocenił(a) film na 5
mieszkoxxx

Stary wyluzuj trochę, naprawdę nie wiem czemu ci się ten film tak podoba ale spoko twoja sprawa. Jak dla mnie to ocena na Filmwebie mówi sama za siebie.

ocenił(a) film na 9
kabal92

Ty Hitman .. nie chrzań! z oceny moge wywnioskowac jak ciężko strawny dla takich mózgowców jest kawałek dobrego kina ... nie zapominaj ze ci sami ludzie co dali tak niska ocene głosowali na PiS :D!!!! ...

Oooo oprzypomne ci jedna historyjke, dawno temu był sobie taki goiśc Ridley Scoot, mało znany rezyser który za najwięszy sukces uwazał swój film Alien, Ridley tak bardzo chciał zrobić najlepszy film SF w historii ze sfilmował powieść mało znanego pisarza Philip'a K. Dick'a ?Czy androidy śnią o elektrycznych owcach?? i zatytułował ją Blade Runner/Łowca Androidów ... ludzie poszli do kina i zaeczli gadać, ten film to pomyłka, to nudny film ... jak mzna coś takiego oglądac itd ... faktem jest ze film wszedł do kin i odniósł wielką klape finansowa, krytycy go zjedli ... naciskany przez dystrubutora Ridley zciągnoł film z ekranów i nagrał na taśme, taśma zaczeła krążyć i krążyć, najpierw była gratką w wypozyczalni, wtedy to pewien zółtek wymyślił wideo ... pozyczył VHS'a Balde Runnerem i wypaił w kilkuset kopiach zalewając giełdy na całym świecie ... Blade Runner dzisiaj jest wymieniany wśród najlepszych filmów SF! i faktem jest ze ludzie idący do kina liczyli ze ida na coś w stylu Star Wars, a dostali kawał doskonałego i mądrego filmu!

Drugi przykład Terminator, ta sama bajka, klapa w kinach, a wielki sukces na VHS ... jak z tego morał, a moze taki ze na ten film wybrali sie nie ci ludzie co powinni? ...

ocenił(a) film na 5
mieszkoxxx

Ty Durden ... nie pieprz bo ta twoja opinia jest jak lokata...:)

"nie zapominaj ze ci sami ludzie co dali tak niska ocenę głosowali na PiS :D!!!! ... "

To żeś dowalił, ja nie głosowałem na PIS a dałem 5/10 i co to wo gule za durny argument?

Czemu nie możesz przyjąć do wiadomości że ten film jest po prostu cienki, tym bardziej że za jego reżyserią stoi TAKA postać. Jak na film sensacyjny za mało tu akcji a film niczym nie porywa. Nie ma tu nawet jednej charakterystycznej sceny, dialogu, motywu który widzowie będą wspominać. Ba
o tym filmie nikt już prawie nie pamięta. I bez textów w stylu że to obraz dla ludzi myślących, znających się na kinie itp.

użytkownik usunięty
mieszkoxxx

Po 1 myslalem ze da sie dyskutowac w normalny i kulturalny ale jak nazwales mnie kolo to dlatego najechalem na twoja siostre czyli i tak ty zaczoles.Widzialem ten film i stwierdzam ze to jest totalna klapa((pisze sie czarnuch jak juz tak chcesz mi jechac ale nie wazne))

Po 2 Pokaz mi dokladnie gdzie pisales ze chodzi ci o serial??? bylo to cos takiego z pamieci pisze... wiele osob uwazalo film beddzie sloneczyny i kolorowy a dostli kawal czegos tam...ja tu nie widze ze odnosisz sie do serialu.jak juz sie wypowiadasz to chociaz dokladnie a nie zeby sie kazdy domyslac musial o co ci biega

Po 3 jak bys na dzien dobry pisal o tym serialu to ne bylo by tej calej gadki ale ok moze lubisz sie klocic o to zeby kazdy mial taki gust jak ty i chcialbys zeby wszyscy kochali miami vice sory ale tak nie bedzie

i tak na koniec cofne sie do KOLOROWY I SLONECZNY bo ty wzioles moje slowa(ktore zreszat pozyczylem od ciebie)ze film jest ciemny.Tylko ja tego nie bralem jako doslowne znaczenie tylko to ze zamist ciezkiego krymianlu dostallismy SLONECZNY I KOLOROWY i w moim znaczeniu to chodzi o to ze nie ma dla mnie zbyt duzo akcji w tym filmie i koniec i nie pisz mi jak jak to film jest nasiakniety jakims zimnymi koloroami itp

nie zrozumiales zbytnio o co mi chodzi z tymi kolorami

ocenił(a) film na 9

Ej gościu, marna wymówka po 1 ... kolo to takie zdrbnienie od koleżko.

Serial był słoneczny, i dichowy ... Don chodził bez skarpetek, wywywał laski, i mieszkał chyba na jakimś statku, ot napewno jeden z tych seriali które świetnie pokazują jakie były lata 80te ... ale nie trzeba być geniuszem zeby zauwazyć ze wersja kinowa mimo ze iz czrpie z pierwowzoru to nie idzie na łatwizne - czytaj/ nie jest komercyjna jakim był serial!
Tak naprawde to z serialem ma on wspólnego rezysera (producenta serialu i pomysłodawce) i głównych bohaterów czarny biały z napisaem Miami Vice w tle? ... Pozatym to duzo cięzszy klimat, mimo ze trzyma styl starych gliniarzy! .. bo nie powiem w kilku scenach zawiało mi latami 80tymi :p

ja cały czas mam wrazenie ze gadam o bardzo małych wymaganiach od filmu :p ... heheh Bad Boys i inne komercyje, no nie chłopaki!

Wtak naprawde kinówa nie dość ze trzyma fason starszego brata Miami Vice z lat 80tych ... to daje nowa jakość filmów, którą Mann podkreśla swój styl, od Gorączki poprzez Zakładnika i kończąc na Miami Vice ... tworzy coś w rodzaju nowego gatunka!
A gadanie ze film jest nudny bo nie jest naszpikowany akcją świadczy tylko o tym jak bardzo macie sprane mózgi od amerykańskiego gówna ...

P.S ... nasiąknięty w sęsie stonowany ... ale jak taki Geniusz moze wiedzieć o czym pisze, od razu wiidac ze w kinie ot ty raczej na tym nie byłęś? ... heheh a o kolrach to z laikiem kwaso/grzybo nie jadem nie mam co gadać! ... zrozum, facet nie ten poziom :D ... a uwiez, mozesz tylko załować, no i karmić swe oczy pustymi filmami!

użytkownik usunięty
mieszkoxxx

ej nie musisz pisac o tym jaki ten film byl bo tylko umiesz opisywac jakie to swietne sceny byly skoncz z tym bo to sie nudne robi.Ja za to mam wrazenie ze gadam z kompletnym idiota ktory mowi ze uwaza sie za wielkiego znawce a nie moze uszanowac zdania innych.Senscacja to jest dla mnie film gdzie sie cos dzieje mimo ze te filmy nie maja jakiejs swietnej fabuly ale zawsze czym nas zaskakuje jakos akcja a mnie MV nie zaskoczylo wogle.Poza tym to sie czepiasz bad boys ale wez zobacz to ze moge wziac i dodac oby 2 czesci filmu rankingami i tak beda mieli lepsza pozycje niz MV.To ze fabula byla fajna to ok ale nie bylo w niej akcji.Chyba ty tu nie pasujesz poziomem i gadasz takie gowna

P.S Geniuszu nie mow mi co to jest stonowany bo jak poczytasz wyzej to ja inaczej skumalem SLONECZNY I KOLOROWY wiec nie wyklucaj sie o to czego nie rozumiesz i skoncz juz Tobie sie ten film podobal ok ja to rozumiem ale ty oczywiscie bedziesz chcial przekonac caly swiat ze film jest swietny.A mi sie ten film nie podobal i koniec bo zachowujesz sie jak jakis 13latek ktory nie moze pogodzic sie ze innym sie film nie podobal

ocenił(a) film na 9

pokaz mi zdanie w którym piasłem o jakichkolwiek świetnych scenach scenach z filmu :? ... a było ich troche.

Przez kilka postów postów próbuje ci pokazać to czego nie zauwazyłęś w Miami Vice, no ale mam doczynienia ze ścianą ... takze wybacz namaluje sobie na tobie grafitti i zgadnij co bedzie przedstawiać :p ... taaaa to berdzie duze MV :D ...

nigdy nie uwazałęm się za jakiegoś znawce, szanuje zdanie innych o ile je mają, zeby rozmawiać o filmach trzeba je oglądać, to co jak sport a ja jestem sędzia i odenmie zalezy wynik filmu :? dotarło :?

P.S stonowany czyli przenikliwy o niezwykłym klimacie, choc poczatek wybuchowy :D hehehe ... nie słoneczny i kolorowy a klimatyczny, MV to chyba najambitniejszy film o superbohaterach i łotrach a jednocześnie bardzo nietypowy. ... fabuła nie jest skierowana na akcję filmu, na ekranie dominuje psychologia i historia, a akcja jest tylko dopełnieniem obrazu ... to nie Bad Boys to "Miami Vice"!

użytkownik usunięty
mieszkoxxx

Ja moge to samo powiedziec o tobie ze jestes sciana bo chce ci pokazac ze bad boys bylo lepsze,wiec daruj sobie tekty ze sciana i grafitti bo to jest naprawde glupie.

ty mowisz ze szanujesz zdanie innych o ile je maja to ja mam swoje zdanie a caly czas mi jedziesz i ogladalem film wiec przestan pisac takiego typu teksty

P.S kolo to nie jest zdrobnienie od kolezko tylko od KOLES a to jest duza roznica.radze najpierw pomyslec cos zanim zaczniesz pisac

siema
PO PIERWSZE- jezeli ktos wie ogladal GORACZKE albo ZAKLADNIKA to wie od razu ze MANN stawia glownie w swoich filmach na B.O.C.H.A.T.E.R.O.W akcja jest na drugim planie co widac najlepiej w Goraczce gdzie glownie chodzi o ukazanie 2 glownych bohaterow ich zycie, ich psychike dopiero pozniej finalem jest niepowtarzalna akcja napadu na bank.

PO DRUGIE- Micheal Mann w pierwowzorze zakladal ze film bedzie troche inny tzn. w stylu srialu gdzie jest sloneczko laski itp. ale zmienil zdanie poniewaz zamierza krecic 2 czesc- Foxx i Farrell sie zgodzili.

PO TRZECIE- Miami VICE jest bardzo klimatycznym filmem gdzie mozna wczuc sie w role bohaterow i tu chcialem dac wszystkim dobra rade:
DO FILMOW MANNA TRZEBA DOROSNAC, A TAKZE KAZDY FILM OGLADNAC CO NAJMNIEJ 3 RAZY WTEDY ZOBACZYCIE ZE TO SA ARCYDZIELA. Oczywiscie dębowe łby nadal beda twierdzily ze BAD BOYS jest jest lepszy.

montana5

* przepraszam za slowo B.O.C.H.A.T.E.R.O.W - chodzilo o B.O.H.A.T.E.R.O.W przez "h" a nie "ch"- sie rozpedzilem. SORRY

ocenił(a) film na 5
montana5

"przepraszam za slowo B.O.C.H.A.T.E.R.O.W - chodzilo o B.O.H.A.T.E.R.O.W przez "h" a nie "ch"- sie rozpedzilem. SORRY"

A nie B.O.C.H.A.T.E.R.ó.W?

ocenił(a) film na 5
kabal92

BOHATERÓW

użytkownik usunięty
montana5

sory ale ocena mowi sama za siebie to wytlumacz mi dlaczego goraczka ktora uwazam ze jest bardzo dobrym filmem jest tak wysoko oceniona a MV tak slabo napewno jest cos w tym ze ten film sie nie udal albo MOZE zostanie doceniony dobrze dopiero za 10lat.Watpie zeby wszyscy ktorzy glosowali na bad boys to debowe lby

Wszyscy ktorzy glosuja na bad boysow sa debowymi łbami gdyz nie mozna obu filmow do siebie porownac poniewaz MIAMI VICE to kryminal a BAD BOYS to bardziej sensacja przeplatana komedia. Podsumowujac Miami vice jest bardziej ambitnym kinem skupiajacym sie na psychice bohaterow niz Bad boys (luzacki film z dobrymi textami i zbyt wybujala akcja). Tak do tego trzeba podejsc, wtedy nie ma nieporozumien i wszyscy sa happy.

PS. Ocena to nie wszystko poniewaz spotkalem sie takze z krytyka Goraczki (gdzie moim zdaniem to najlepszy film sensacyjny jaki do tej pory powstal z genialna obsada), dlatego nie ma co na to patrzec.

Wszyscy ktorzy glosuja na bad boysow sa debowymi łbami gdyz nie mozna obu filmow do siebie porownac poniewaz MIAMI VICE to kryminal a BAD BOYS to bardziej sensacja przeplatana komedia. Podsumowujac Miami vice jest bardziej ambitnym kinem skupiajacym sie na psychice bohaterow niz Bad boys (luzacki film z dobrymi textami i zbyt wybujala akcja). Tak do tego trzeba podejsc, wtedy nie ma nieporozumien i wszyscy sa happy.

PS. Ocena to nie wszystko poniewaz spotkalem sie takze z krytyka Goraczki (gdzie moim zdaniem to najlepszy film sensacyjny jaki do tej pory powstal z genialna obsada), dlatego nie ma co na to patrzec.

montana5

OSTATNIE SPROSTOWANIE DO FILMU MIAMI VICE O KTORY TAK SIE KLOCICIE I OD KTOREGO WYMAGACIE DUZO AKCJI LASEK I SLONCA:

CZYTALEM WYPOWIEDZ MICHAELA MANNA NA TEMAT TEGO FILMU, otoz sam Mann stwierdzil ze chcial zrobic film o przemycie narkotykow o swiecie prawdziwych dealerow narktykowych, jak mozna w ten swiat przeniknac i w nim funkcjonowac. Chcial ukazac ciemna strone Miami i nie tylko. Mann celowo dal temu filmowi tytul roboczy Miami Vice gdyz chodzilo glownie o to zeby wiecej ludzi przyszlo do kina. Sami zobaczcie poczatkowe zdjecia do Miami Vice- poczatkowo Mann mial krecic film na podst. serialu czyli mialo byc slonce laski, piekne plaze ale zdecydowal sie na ta druga wersje. SPOKOJNIE BEDZIE 2 CZESC I MANN NADROBI waszym zdaniem starcony czas.

PS: chcialem dodac jeszcze ze takie kolory i zdjecia to w zadnym innym filmie nie znajdziecie, tylko wfilmach Michaela MAnna.

ocenił(a) film na 9
montana5

Apel do jak narzie dwóch fanów bad Boys co zagnieździli się nie na tym temacie co trzeba: W Y P I E R D A L A Ć! ...

użytkownik usunięty
mieszkoxxx

nikt nie pisze tutaj ze jestem fanem bad boys L.A.M.U.S.S.I.E tylko wspominamy o bad boys.I WYPIER.DALAC to ty mozesz na bloga fanow MV

jak juz ''debowy leb'' powiedzal nie mozna zabardzo porownywac B.B to MV bo bad jest to bardziej komedia sensayjna a miami to tylko niby sensacja moze porownamy sobie mv do innych filmow manna ciekawie co powiecie??

ocenił(a) film na 9

Skoro nie jesteś fanem to przynajmniej przestań pierdolić o tych lamerskich Bad Boys! załuz bloga MV to pogadamy, złoty super chuju :p

Albo dobra, chcesz porównywać MV do filmów Manna to bardzo prosze, z jakimi filmami chcesz zestawić MV?

użytkownik usunięty
mieszkoxxx

sam jestes chujem gniocie. mi tam obojetnie jakie filmy ty wybiraj nie zakladam blogow a juz napewno jakiegos shitu MV

ocenił(a) film na 6

"Miami Vice" to solidne, realistyczne kino sensacyjne. Na pewno jest to jeden ze słabszych filmów Manna ale tak się składa, że Mann praktycznie nie kręci słabych filmów. Żeby polubić "Miami Vice" trzeba lubić styl Michaela Manna, trzeba się wczuć w atmosferę filmu, trzeba poczuć jazz :]
Jeśli ktoś uważa, że ten film to słabizna to dla mnie nie wie co to znaczy dobre kino ale jest usprawiedliwiony ponieważ sensacja Manna to stosunkowo nowy trend i niezbyt popularny. Nie jest to film wybitny, rewelacyjny, kultowy ale rzemiosłem filmowym udowadnia, że wznosi się ponad wszelką sztampą filmową, ponad komercyjną papką dla przeciętnego zjadacza popkornu. Jak już ktoś wcześniej wspominał Michael Mann stworzył nowy gatunek filmowy: ultrarealistyczną sensację, w której na pierwszym planie stoją bohaterowie, relacje międzyludzkie a dopiero potem fajerwerki. Ja oceniłem ten film na 7/10 i uważam, że na tyle zasługuje.
Co do "Bad Boys" to traktuję ten film w kategorii komedii sensacyjnej natomiast "Miami Vice" to drugi biegun filmów sensacyjnych: poważny, realistyczny nie mający nic wspólnego z komedią.
Szanuję gusta innych, zgodzę sie z tym, że dla wielu ten film jest nudny, nawet nie będę się temu dziwił. Filmy Michaela Manna to jednak troche nietypowy i całkiem inny wymiar kina sensacyjnego. Dla niektórych widzów "Miami Vice" jest po prostu zbyt eksluzywny. Jednak nigdy nie zgodzę się z tym, że ten film jest słaby. To film dobry. Ten film to wielka marka. Tą marką jest Michael Mann :]

użytkownik usunięty
_Pablos_

Nareszcie ktos normalny docenil gust innych bravo:D

ocenił(a) film na 9

Coc co co? jeszcze ma ci robić dobrze i wybierać filmy! weź nie ośmieszaj się bardziej, ... mam nadziej ze przynajmniej słowa Pablo do ciebie dotarły, teraz powinieneś wiedzieś gdzie jest twoje miejsce, ... niech ci się nie wydaje ze ci puszcze to bluzganie, złoty super chuj - to miał być komplement, no ale to ty wyciąsz grube działa takze, wiec nie mam nic do ciebie, ale analizując twoje teksty stwierdzam ze jesteś pałającym nienawiścia do całego swiata podłym skurwysynem, przesiąknietym chorymi racjami które są wytworem twojej jakże kurwa mać po chuju skąplikowanej wyobraźnji działającej z częstotliwości godną konia! ... moim zdaniem trzeba ci baby :D ...

ocenił(a) film na 6
mieszkoxxx

Nie jestem fanem "Bad Boys", ale jeżeli ma powstać sequel "Miami Vice" i będzie w nim grał Farrellek to wysadze każde kino w mojej mieścinie które będzie grało ten film !!! Uwielbiam Mann'a, ale ten film jest słaby głównie za sprawą przewlekłego związku pokazanego w tym obrazie oraz drewnianego aktorstwa Farrelkka (Foxx jeszcze ujdzie w końcu to piosenkarz nie aktor z zawodu). Film jest realistyczny to prawda, ale miejscami fabuła wręcz staje w miejscu. Strzelaniny O.K. Muzyka ratuje ten film Mann ma świetny gust. Nie oczekiwałem od tego filmu tego co w "Bad Boys'ach", ale po trailerze stwierdziłem, że Mann robi coś w stylu mieszanki "Heat" z "Collateral'em" jeżeli ktoś sie nastawiał, że bedzie to coś podobnego do serialu z lat 80- tych to juz po samym trailerze widać, że to co innego także nie ma co porównywać tego filmu do serialu!

ocenił(a) film na 6
kolosimo

Chciałem zaznaczyć, że Farrel niemal zawsze prezentuje drewniane aktorstwo, ten jego poważny wzrok, sztucznie modulowany głos, mi też się nie podobał w tym filmie. Ale Farrel zawsze mi się nie podoba bo po prostu jest słaby. Sam film to 6/10

ocenił(a) film na 9
_Pablos_

Pablos zdecyduj się 7/10 czy 6/10 ... jezeli gadamy o aktorstwie farrela to zaobaczcie sobie Tigerland lub choćby raport Mniejszości ... Moim zdaniem koles wypadł nie gorzej niz Don w serialu.

ocenił(a) film na 6
mieszkoxxx

Mam mieszane uczucia. Sercem jestem za 7/10 ale wacham się między 6/10 a 7/10. Żeby ocenić ten film całkowicie pewnie muszę go jeszcze raz obejrzeć, do czego przymierzam się już od dłuższego czasu. Kocham kino Manna i "Miami Vice" nie odbiegał bardzo od jego stylu tylko czegoś mu zabrakło albo tylko marudzę. Nie obejdzie się bez powtórnego obejrzenia :]