PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=186828}
6,2 41 tys. ocen
6,2 10 1 40974
6,9 27 krytyków
Miami Vice
powrót do forum filmu Miami Vice

ziew

ocenił(a) film na 2

ale nudny,monotonny i sztuczny film..aktorzy do bani..wyglądają jakby ktos ich z gazety wyciął..zero gry..gliniane gęby..nawet usmiechu nie ma(jammie fox chociaż sie stara trochę a collin farel to lepiej nie mówić..przypomina pentium 100 na którym ktos usiłuje odpalić gothica 3)..jakby czekali aż im producent kasę wypłaci.Do tego jeszcze te ponure lokacje,ciemne ulice niczym ze średniej jakości seriali akcji..wogule w niczym nie podobne do ulic Miami.Muzyka żadna..nie ma tu żadnego motywu muzycznego..akcja dzieje się tak szybko że wole chyba oglądać wylegujące sie lwy na animal planet.Aha i jeszcze ta ujęcia:non stop tylko ich mordy..żadnego przerywniku na jakiś wiezowiec czy jakis inny krajobraz,oczy mi to zmęczyło niemiło siernie.Strasznie sie zmęczyłem oglądaniem tej miernoty..ocena mierna 2/10

astral_dream

Film nawet nie obejrzałam do końca poniewaz az tak mnie znudzil, i nie pomogla tu nawet obecnosc samego Colina Farela, ktory no badzmy szczerzy, nie popisal sie zadnymi umiejetnosciami aktorskimi........

ocenił(a) film na 8
astral_dream

Mam wrażenie, że spodziewałeś się podobieństwa "nowego" Miami Vice do serialu z lat 80-tych... I to był błąd i głupota z Twojej strony. Zresztą wielu ludzi nastawiło się na blichtr, szybkie samochody, plaże, piękne dziewczyny itp, itd. Z racji tego wielu ludzi, w tym także i Ty jest zawiedzionych tym filmem. A szkoda... Według mnie film nie zasługuje na aż taką krytykę jaką np. Ty mu zafundowałeś ( a tak na marginesie, skoro nie przebierasz w słowach, to naucz się chociaż pisać bez błędów ;-) ). Film jest dobry - właśnie dlatego, że przedstawia ten rzeczywisty, mroczny, przestępczy świat. Może rzeczywiście obsada aktorska nie jest zbyt rewelacyjna, ale mimo to oceniam go wyżej niż 5.
Pozdrawiam