PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=843930}
6,7 22 tys. ocen
6,7 10 1 22433
5,2 22 krytyków
Mistrz
powrót do forum filmu Mistrz

...ale niestety, jak to często bywa w polskich filmach, dźwięk woła o pomstę do nieba! Jak mnie denerwuje to szemranie dialogów, wrrr. Poza tym, szkoda, że zamiarem twórców było zrobienie filmu w hollyłódzkim stylu bo lepiej by było skorzystać z najlepszych polskich wzorów a jest ich w niemało.. Wszystkie postacie jednowymiarowe a temat potraktowany dość powierzchownie.

ocenił(a) film na 8
nina_simone

Witam, to nie do ciebie nina, ale nie wiem jak zalozyc nowy temat na forum. Ja was ludzie nie rozumiem. Ciagly bol dupy u widzow, ze Polacy nie potrafia robic filmow historycznych, wychwalajacych narod tak jak to sie robi w USA. Gdy tymczasem temu dzielu sie to udaje i trafia do szerszego grona odbiorcow to wszyscy sie oburzaja, ze to nie po polsku. O co wam kurcze chodzi? Film to nie jeden do jednego historia z oswiecimia. Ja o Teddym nigdy wczesniej nie slyszalem i dopiero po seansie zainteresowalem sie jego historia. Mnie film szczerze poruszyl i uwazam, ze na tle polskiej kinematografii wypada wysmienicie. Wg. mnie wart obejrzenia, powinien byc puszczany w tv, gdzie ja nigdy go tymczasem nie widzialem.

ocenił(a) film na 8
maciek1286

maciek1286 ps. nie wiem gdzie ludzie widza patos w tym filmie, ja go nie dostrzegam. W porownaniu do amerykanskich filmow, gdzie gdy bohaterowie puszcza baka to wyrzucaja granaty i strzelaja laserami z oczu.