PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=607936}

Mocne uderzenie

Here Comes the Boom
2012
6,5 24 tys. ocen
6,5 10 1 24324
4,5 2 krytyków
Mocne uderzenie
powrót do forum filmu Mocne uderzenie

popatrzcie jaka flaga widnieje przy wojowniku Ken Dietrich z ktorym glowny bohater toczy finalowa walke (0:22:10 filmu)

ocenił(a) film na 8
Ligamento

Może dlatego, że Ken Dietrich grany jest przez profesjonalnego zawodnika UFC polaka Krzysztofa Soszyńskiego?

rafciu18

ok, ja rozumiem, ale bardziej polskiego nazwiska przy tej fladze nie można było znaleść? :)

ocenił(a) film na 8
Ligamento

http://www.filmweb.pl/person/Krzysztof+Soszy%C5%84ski-1785142

ocenił(a) film na 7
rafciu18

dlaczego brian stann jest soba a krzyska nazwisko zmienili?

vlodario

może dlatego że cięzko wymówić im wymówić nazwisko Krzysztofa. Jak pierwszy raz widziałem jego walkę to miałem skojarzenie ze sceną z filmu "Jak rozpętałem drugą wojnę światową". Moment kiedy Franek Dolas jest przesłuchiwany przez oficera SS :D

ocenił(a) film na 7
Bawollo1987

hm cos w tym jest z tym ze Krzysiek nie jest anonimowym figterem w ufc, daje fajne walki i fani sportu go znaja. ale moze pod film tak zrobili tak jak mowisz ze wzgledu na trudne nazwisko.

vlodario

gdzieś wyczytałem że to mogło być związane z kontraktem z UFC. Możliwe ze dlatego użyto nazwisk prawdziwych zawodników MMA o których była tylko wzmianka w filmie (Stann, Carwin, JDS) natomiast osoby które fizycznie zagrały w filmie (Krzysztof Soszyński, Bas Rutten) grały fikcyjne postacie.

ocenił(a) film na 7
Bawollo1987

ale Brian Stann gral sam siebie jak na poczatku w tv jego walke ogladaja z Krzyskiem. Joe Rogan tez byl sam soba. a Krzysiek jest wogole jeszcze na kontrakcie? w 2012 nie walczyl i wydawalo mi sie ze mowil ze konczy kariere z pwodu kontuzji.

vlodario

niestety musze sie z tobą nie zgodzić. To co mogliśmy zobaczyć w 20minucie filmu to była rzeczywista walka Krzysztofa z Brianem, tak samo jak reszta migawek w filmie to fragmenty prawdziwych walk. Zresztą zobacz sam http://www.youtube.com/watch?v=1LW59OsCcYM

ocenił(a) film na 7
Bawollo1987

dzieki. nie widzialem tej wali. nawet spr czy Krzysiek walczyl ze Stannem ale musialem przeoczyc dlatego myslalem ze to do filmu scenka.

vlodario

co do twojego drugiego pytania to Krzysztof na KSW bodajże 19 w wywiadzie mówił że jeszcze nie kończy kariery że chce jeszcze kilka walk stoczyć w UFC a jeżeli nie będą go chcieli to wraca do Polski i będzie wymiatał właśnie u nas :D

ocenił(a) film na 7
Bawollo1987

ta tylko czy ksw mu tyle hajsu da ile bedzie chcial ;-) watpie. juz predzej w mma attack bym go widzial

vlodario

pożyjemy zobaczymy teraz jednak musimy poczekać aż wykuruje kolana

ocenił(a) film na 10
vlodario

Stary, KSW płaci dużo dużo dużo więcej za beznadziejne walki niż UFC u siebie, dlatego Mamedowi nie oplaca się wyjeżdzać do Stanów

ocenił(a) film na 7
krycha93

ale najlepszego ciezkiego Damiana Grabowskiego, anie najlepszego lekkiego Marcina Helda nie zakrontaktowali bo ... za duzo chieli a sa przez widzow polsatu nieznani. w ksw liczy sie szow a nie poziom sportowy.

ocenił(a) film na 4
Ligamento

To obelga dla nas, skoro taka spasiona świnia spuściła mu łomot.Tak samo jak to niemieckie nazwisko ! Taki zakamuflowany żart z Polaków, jak z wizami...

ocenił(a) film na 8
Detoksynator

Mam nadzieję, że żartujesz

ocenił(a) film na 4
misztak1973

Wizy to nie żarty, to policzek dla naszego usłużnego narodu.Polacy na kolanach z amerykańską pytą w pysku, a po wszystkim liść w morde i karzą przepraszać, bo było bez połyku...tak to wygląda..

ocenił(a) film na 8
Detoksynator

No cóż, jeżeli Ty tak na serio, to kończę dyskusję.

ocenił(a) film na 4
misztak1973

pfff,cztery słowa nazywasz dyskusją? lol

Detoksynator

Nie polacy, a polscy politycy =) Miliony polaków to potwierdzą h h

ocenił(a) film na 4
krawco

Taa, tylko, że ci pieprzeni politycy reprezentują nasz cały naród, przez co Amerykanie odbieraja całą Polske jako swojego kamerdynera i to takiego dosyć mocno upośledzonego, który zapier dala na kolanach w zamian za poklepanie po plecach i obietnice, że może coś tam kiedyś tam...

Detoksynator

"wykupujemy Polskę"
"kto rządzi Polską"