PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=757246}

Monstrum

Colossal
2016
5,8 9,9 tys. ocen
5,8 10 1 9889
6,7 23 krytyków
Monstrum
powrót do forum filmu Monstrum

Pierwsze 45 minut walczylem zeby nie zasnac.Wyszedlem przed koncem.Oczywiscie rozumiem ze to byla metafora ale Nie!!!! Flaki z olejem...... JESLI CHCECIE SIE WKU&@£!IC bo mysleliscie ze idziecie na interesujaco nieco inny film ale dostajecie kompletnie Zle zrobione nie wiem co. Facet ktory pisal scenariusz chyba przedawkowal dopalacze. Nie mam w zwyczaju komentowac filmow ale to byla tortura.Zostaliscie ostrzezeni.

ocenił(a) film na 7
bartejanow

"Zle zrobione nie wiem co" Skoro nie wiesz co, to jak możesz zasadnie ocenić czy dobrze zrobiony, czy źle? Może po prostu Ci się nie spodobał? To nie horror, a potwór wygląda niestandardowo. Albo standardowo, o ile ktoś jest w stanie uchwycić.

ocenił(a) film na 7
bartejanow

Bardzo zły opis filmu, widocznie to nie film dla ciebie oglądaj coś co cię zaciekawi od pierwszych minut nie wiem Piratów z Karaibów albo Szybkich i wśieckłych, to nie kino dla każdego.

ocenił(a) film na 1
bartejanow

Też się spodziewałem czegoś w stylu cloverfield, trafiłem na jeden z najgorszych filmów jaki ostatnio widziałem obok nowych szybkich i wściekłych.Bohaterka to idiotka i cały scenariusz jest dosłownie oparty na tym że robi wygibasy w piaskownicy, zero sensu i logiki czyli pojawia się gigantyczny potwór (wyglądajacy jak z bajki dla dzieci ale co tam) i wojsko nie myśli ani o ewakuacji ludzi ani o broni nuklearnej itd.Film nie jest abstrakcyjny film jest infantylny.Nie trzyma się kupy dosłownie nic, ale powiedzmy że potwór to rzecz drugoplanowa tak na prawdę, skupmy się na pierwszym planie:

Czemu nikt inny w miescie nie wchodzi do magicznej piaskownicy zniszczenia?

Po co ciągle wchodzi do niej bohaterka skoro nie chce zabijać ludzi?

Po co sie dzieli super-odkryciem z ludźmi których prawie nie zna?

Jak już się podzeliła 'mocą' z jakimiś typami to czemu daje dupy nie temu co jej pomaga i się w niej buja? Czy ona jest upośledzona emocjonalnie i nie ogarnęła że tysiące ludzi przez to zginą? Patrząc na to że jest cały film na odcięciu/zgonie to czemu nie może dać tamtemu też? Jaka to róznica dla tego typu laski?

Czemu nie idzie na policje kiedy zostaje pobita przez faceta?

Itd itp etc, litości...