PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=7846}

Morderstwo w Orient Expressie

Murder on the Orient Express
1974
7,3 16 tys. ocen
7,3 10 1 15960
6,7 25 krytyków
Morderstwo w Orient Expressie
powrót do forum filmu Morderstwo w Orient Expressie

Uśmiałem się jak nigdy. Darł się wniebogłosy, był strasznie nerwowy. Najlepsza była była scena jak przesłuchiwał Mary Debenham. Wolę niego niż drętwego Sucheta.

ocenił(a) film na 4
Miszcz_Pawarotti

Jak dla mnie to wlasnie Poirot najgorszy z calej obsady, chyba chcieli jakas karykature stworzyc z tej postaci(w kazdej powiesci to mily niewysoki Belg a nie rozkrzyczany choleryk). Film mi sie podobal ale niestety moja ocena zostala duuuzo obnizona wlasnie przez detektywa Poirota

użytkownik usunięty
Miszcz_Pawarotti

Ja się zgadzam :)

Miszcz_Pawarotti

Film moim zdaniem jest dobry, jednak Finney w roli Poirota niestety się nie sprawdził.

ocenił(a) film na 10
Miszcz_Pawarotti

Suchet o wiele lepszy.Z książek Christie Poirot to śmieszny mały "francuz" ze śmiesznym wąsikiem ale nie jest pisane że śmiesznie gestykuluje,raczej zachowuje angielską flegmę od czasu do czasu w sposób taktyczny uniesie głos.Tak robi David Suchet,tak robił Alfred Molina w nieudanym gniocie(Molina był jedyny spoko).Bardzo lubię filmy z Ustinovem,ale sam Ustinov nie wydaje się kurduplem jak Poirot.MwOE o którym mówimy na prawdę dobry film,ale Finney ma lepsze role na koncie!