Ale nie sądzę, że jest to z tego filmu.
http://www.youtube.com/watch?v=9_MqZn7E-mk&feature=player_embedded
Właśnie widziałem chwilę temu na Gamezilli i muszę przyznać że zrobił na mnie ogromne wrażenie. Klimat, klimat i jeszcze raz klimat. Jednak również nie sądzę aby to były fragmenty z filmu minka. Myślę że twórcy Mortala wraz z najnowszą odsłoną serii (która bodaj ma być na przełomie 2010/2011) chcą odświeżyć i odmienić całe uniwersum (urealnienie bohaterów, fabuła itd) i chcąc połechtać podniebienia graczy zatrudnili odpowiednich ludzi którzy nakręcili tą zajawkę. Taki krótki film bez żadnych większych wyjaśnień co to tak naprawdę jest, jeszcze bardziej przyciąga uwagę niż gdyby wprost powiedzieli 'tak będzie wyglądał nowy Mortal'. Teraz pewnie będą nas od czasu do czasu karmić kolejnymi takimi promo i skąpymi informacjami ;p
Oczywiście mogę się mylić.
Aktorka wypowiedziała się na temat tego filmiku:
http://twitter.com/JeriLRyan/status/15752179609
Czyli jest to tak jakby demo dla WB. ;)
Mnie po zobaczeniu, tego szczęka opadła z wrażenia, i jak taki będzie nowy MK to na bank pójdę do kina :)
Ps szkoda mi Johnego :(
Kurcze zwiastun zrobił na mnie piorunujące wrażenie widać że ludzie biorą przykład z nowego batmana Batmana ( i bardzo dobrze )
Mrok mrok i jeszcze raz mrok czuje w tym filmie bardzo się ciesze z pomysłu że wszyscy "bohaterowie " to seryjnie mordercy itp. nada to filmowi zupełnie inny klimacik na który tak bardzo czekam jestem naprawdę ciekaw i czekam z niecierpliwością
Link do wywiadu z autorem:
http://www.collider.com/2010/06/09/kevin-tancharoen-interview-mortal-kombat-rebi rth-feature-film/
Jak na mój gust zbyt dosadne. Świetny pomysł na zawiązanie historii, który mam nadzieję zostanie wykorzystany w filmie kinowym. Natomiast klimat zbyt ciężki. Przecież to nie ma być drugie "Siedem", czy jakieś skrzyżowanie "Ju-on" z "Drogą bez powrotu", tylko zwykła kopanina.
Autor w wywiadzie uspokaja, że nie będzie wszystkiego urealniał na siłę i sam turniej będzie zawierał elementy fantasy. Moim zdaniem zbyt dużą wagę przywiązuje jednak do dwóch kwestii - walk kontaktowych i fatality. Mówi, że MK to m.in. właśnie krwawe fatality, ale w pierwszych trzech częściach te fatality były tyleż krwawe, co kiczowate. Mówi też, że walki muszą mieć ograniczenia, aby były emocjonujące, dlatego są tak kontaktowe (nie wiem czy dobrego słowa tu użyłem). Jak dla mnie za bardzo. Wolałbym zobaczyć choreografię bardziej matrixową, z klasą, a nie taką ostrą bijatykę jak z sensacyjniaka jakiegoś. Autor powiedział, że chciał powrócić do pierwszych trzech gier z seri, ale to co pokazał w żaden sposób mi ich nie przypomina.
Ogólnie jestem bardzo za tym aby film był kręcony w tak mrocznym klimacie gdyż nareszcie zobaczymy coś więcej poza tandetnymi walkami i minimum brutalności gdyż film kierowany jest dla dzieci. Panowie MK to gra brutalna łamanie, ćwiartowanie, spalanie nie ma tam miejsca na wymuskane do perfekcji choreografie , dlatego też tak bardzo podchodzi mi pomysł który zobaczyłem tutaj super może z tego wyjdzie nawet psychodeliczny horror ( które tak uwielbiam ) choć to już trochę przesadziłem
Jeżeli film zostanie utrzymany w klimacie jaki przedstawiono nam w trailerze to może być naprawdę ciekawie. Bądźmy szczerzy poprzednie to Papka dla 10-latków i rzeczywiście w takim wieku mi się podobało, ale aktualnie nie da się tego oglądać. Mam nadzieję, że nie postanie znów coś tego pokroju...
Tak tylko to nie jest trailer tylko krótki filmik mający za zadanie pokazanie producentom kierunku w jaki można by było zrobić nową wersje filmu o popularnej serii gier, żeby tak właśnie miał wyglądać remake popularnego filmu sprzed 15 lat, myślę że choć jestem przeciwnikiem zmieniania oryginału jakim była pierwsza część gry, to jednak bazuje tu na pełnej historii i na tym ze choćby Scorpion czy Sub-Zero byli ludźmi(zabójcami), a nie fantastami z innego wymiaru, to myślę że poszedł bym obejrzeć taką wersje jaka została przedstawiona w tym filmiku Mortal Kombat: Rebirth