PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=592775}

Mroczna wieża

The Dark Tower
2017
5,5 68 tys. ocen
5,5 10 1 67615
4,0 24 krytyków
Mroczna wieża
powrót do forum filmu Mroczna wieża

Jak można 7 obszernych powieści zmieścić w 95 minut. Nawet Harry Potter doczekał się 8 filmów, mimo, że książek jest 7. Ba! Nawet Jackson tworząc Hobbita, z jednej książki stworzył 3 długie filmy.. Ten film, mimo, że jest dobrze zrobiony pod względem nie książkowym, jak dla mnie jest nieporozumieniem... Mam nadzieję, że w przyszłości, ktoś zrozumie ten błąd, przeprosi samego Kinga (chociaż nie licząc Lśnienia ( z Nicholsonem) powinni Go przeprosić za każdy film na podstawie powieści ), wybierze innego aktora do głównej roli (choć zagrał dobrze, ale nadal przed oczami pozostaje fakt mocno opalonego, nazywanego "białasem" Rolanda) i zrobi z tej serii dobry film. Na co czekam.

ocenił(a) film na 8
LittleRunner04

"chociaż nie licząc Lśnienia ( z Nicholsonem) powinni Go przeprosić za każdy film na podstawie powieści" A z tego co wiem do Lśnienia właśnie King miał wielkie zastrzeżenia.

LittleRunner04

Poprawiam - z 8 powieści mroczna wieża się składa. Uśredniając wychodzi jakieś 11 minut na tom. To musiało się udać ;)

ocenił(a) film na 4
LittleRunner04

Może i lepiej, że się tak stało niż mieli by zrobić 8 takich gniotów. Piszą, że ten film był nijaki. Nie mogę się z tym zgodzić. Ten film był po prostu słaby.