PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=592775}

Mroczna wieża

The Dark Tower
2017
5,5 68 tys. ocen
5,5 10 1 67615
4,0 24 krytyków
Mroczna wieża
powrót do forum filmu Mroczna wieża

Jak oni to nakręcą?

użytkownik usunięty

Mroczna wieża to trudny temat do ekranizowania, nawet dla HBO- akcja nie jest tak liniowa jak w ''Grze o tron". O ile pierwsze cztery tomy dałoby się w jako takiej formie przenieść na ekran, to trzy ostatnie to już zupełnie inna para kaloszy.

ocenił(a) film na 3

Ja się obsrałem, ja właśnie teraz zobaczyłem, że jest coś na temat tego filmu... dla mnie ta saga to najważniejsze dzieło pisane w życiu.

Dla chcacego nic trudnego
zobacz co wlasnie z ekranizowali Bitwe o statki

użytkownik usunięty
MendezZ

Ale co do sagi Kinga trzeba się liczyć z zdaniem pisarza - King jeśli idzie o ekranizacje swej prozy bywa często upierdliwy dla filmowców - oraz z rzeszą fanów. Nie ma tu takiego pola do popisu jak w Battleship i miejsca na dowolną interpretacje.

ocenił(a) film na 4

szkoda, że już nie był tak upierdliwy przy "Cmętarzu" - zakończenie ładnie przekręcone i niepowiązane z książkowym

użytkownik usunięty
vampiremoon

Głównie sugerowałam się ,, Lśnieniem'' Kubricka. Jak dla mnie to jeden z lepszych filmów na podstawie prozy Kinga. Film , który pisarz do dzisiaj chyba bojkotuje i nazywa niezbyt udanym. Akurat w tym wypadku spore odejście reżysera od pierwowzoru literackiego wyszło filmowi na plus. Ale do takiej rzeczy trzeba utalentowanego reżysera i o to często trudno.

P.S: Co do ,, Smętarza dla zwierzaków'' , ponoć chcę się za niego zabrać A. Aja. Zobaczymy z jakim skutkiem ;)

ocenił(a) film na 3
vampiremoon

King zaczął być naprawde upierdliwy dopiero później;)

ocenił(a) film na 4
Dealric

cóż, szkoda ;p