PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=592775}

Mroczna wieża

The Dark Tower
2017
5,5 68 tys. ocen
5,5 10 1 67615
4,0 24 krytyków
Mroczna wieża
powrót do forum filmu Mroczna wieża

Javier w Dark Tower?

użytkownik usunięty

Kto według was byłby dobrym Rolandem?. Ja osobiście chciałam żeby rolę Rolanda zagrał Viggo Mortensen, a człowieka w czerni powinnien grać Bardem.

ocenił(a) film na 6

JAvier jest idealny. Jeśli będzie ucharakteryzowany i grał jak w TO NIEJ EST KRAJ DL STARYCH LUDZI... to będzie fantastycznie !

szelf

Też mi się wydawało, że Javier nie pasuje. Ale obejrzałam kilka z nim filmów i wiem już teraz, że będzie rewelacyjny w ten roli! Zdecydowanie tak. Też myślałam nad Viggo czy Jackmanem wcześniej ale Javier Bardem TAK! Czekam z niecierpliwością! :)

belletigre

Javier nie byłby złym Rolandem, ale wg. mnie najlepszym byłby Craig. Z tą jego prawie nieruchomą, kanciatą twarzą bardzo by pasował :P . Moje typy na główne role to:

Roland – Daniel Craig
Eddie – Aaron Paul
Susannah - Naomie Harris
Jake - ??????? - najlepiej jakiś świeży dzieciak z porządnego castignu.
O. Callahan - James Cromwell I
Cort - Clint Eastwood

ja Rolanda wyobrażam sobie jak coś między Costner'em a Estwood'em. Nie wiem czy Javier pasuje...

ocenił(a) film na 5

ja też stawiam na Clinta Estwooda :D jako Suzanne dał bym Halle Berry na Jake tego łepka z A.I. - chyba że to jużnie łepek :D Jeśli chodzi o Ediego to jeszcze nie wiem ;P

danielkalinski

King gdzieś mówił że Ronald jest wzorowany na podstawie Eastwood'a także...
Ale teraz on jest już trochę za stary, więc by poszukali kogoś podobnego do niego (wiem że to trudne).
Javier jakoś mi nie pasuje do tej roli. Ale kto wie jak to będzie wyglądało.

ocenił(a) film na 1
danielkalinski

Po pierwsze Osment ma już 23 lata, a po drugie jest tak drętwy że w życiu nie powierzyłbym mu roli Jake'a. To już bym wolał Rowana Atkinsona jako Rolanda niż Osmenta jako Jake'a.

danielkalinski

danielkalinski masz 100% racji w doborze aktorów :) A jako Eddiego ja dorzucam Ewana McGregora

ocenił(a) film na 5
Kumas576

tylko Eddie ma jakieś 21 lat :)

essi_deven

No a Roland też jest przynajmniej "nieco" młodszy od Eastwooda ;) Ale tu chodziło głównie o to kto mogłby być najlepszy w tych rolach, a nie kto może w nich zagrać zagrać ;)

ocenił(a) film na 5
Kumas576

może i tak:) chociaż mnie Bardem pasuje do tej roli. na Eddiego nie mam konkretnego typu a na Odettę pasuje mi Kerry Washington.

essi_deven

Zgadzam się. Kerry Washington mogłaby świetnie nadawać się do roli Odetty/Detty/Susannah ;)

Josh Brolin

ocenił(a) film na 5
pancho84

o już lepiej:D

użytkownik usunięty
pancho84

Wciąż twierdzę iż Viggo byłby najlepszy, ale Brolin też by się sprawdził. A Eastwood byłby świetnym Cortem -nauczycielem Rolanda.
Co do reszty obsady to ja w roli Eddie,ego widzę Josepha Gordon-Levitta , a Susannah - Naomie Harris.

ocenił(a) film na 8

w roli Rolanda - Hugh Jackman (wystarczy zobaczyć jego kreację w "Australii"), a Eddie - Ryan Gosling, zgadzam się że Clint Eastwood byłby świetny w roli Cort'a.

ocenił(a) film na 3

Christian Bale jako młody Roland, a Clint Eastwood - jako starszy.

ocenił(a) film na 3
Pablo93

Aha, możecie mnie zjebać, ale jako Eddie - Jared Leto.

ocenił(a) film na 5
Pablo93

w sumie pasował by

Pablo93

jako Roland to of course Clint Eastwood, ale że jest już stary to wybieram Daniel Craig I
Jake'a to chyba Chandler Canterbury, no i Eddie to Jared Leto - spoko.
No i Susannah... eeeeee Jada Pinkett Smith? ( tylko nogi uciąć :D )

Indi_88

Daniel Craig jako Roland? Mam mdłości...

użytkownik usunięty
Pablo93

Leto jako Eddie? Jak dla mnie jest ciut za stary - co najwyżej mógłby zagrać brata Eddie,go , wielkiego ćpuna i myśliciela:). Na młodego Rolanda widzę Lucasa Tilla ( o ile starego zagra Viggo), a na jego ukochaną Susan - Emily Browning . Ojca Callahana zagrałby Tommy Lee Jones. Nie mam pojęcia za to kogo obsadzić jako Jake,a. Nawet takiego Toma Savini widzę jako Tik-Taka ( faceta , który kazał schwytać Jake,a w mieście Lud) , a tu to sama nie wiem... Może jakiegoś utalentowanego naturszczyka z castingu?

ocenił(a) film na 1

Żaden Leto nie będzie grał Eddiego... jeśli chodzi o Morta to rzeczywiście Bardem zagrałby rewelacyjnie, ale chyba wolałabym go w roli Rolanda, bo jest pewne, że nie spieprzyłby roli...

ocenił(a) film na 2

nie wiem czemu ale do roli Ojca Callahana ewidentnie pasuje mi George Clooney

Ojca Callahana powinien zdecydowanie zagrać James Cromwell

Aaron Paul jako Eddie.

frugo90

To byłoby wspaniałe :D

W roli Rolanda Costner albo Mortensen

ocenił(a) film na 3
grand19_19

Przecież już stwierdzono, że Rolanda ma grać Bardem...

Dealric

No niestety :/

ocenił(a) film na 3
grand19_19

Dlaczego? Rolę dostał świetny aktor, który powinien sprostać wyzwaniu

Dealric

Szanuje go jako aktora,ale nie pasuje mi do tej roli.

ocenił(a) film na 3
grand19_19

Mi nie pasuje do tej roli nikt poza Eastwoodem :) Ale co poradzić, jak nawet nie ma pewności czy on dotrwałby do końca serii.

ocenił(a) film na 3
Dealric

Jim Carrey - na Rolanda...
Christian Bale - czlowiek w czerni
Ben Foster - Eddie
Viola Davis - Susannah
Dakota Goyo - Jake

ocenił(a) film na 3
lauryl

Nie wierze w to co widze...

ocenił(a) film na 3
Dealric

spoko zdaza sie to tylko taka alternatywa dla wszystkich innych dziwnych propozycji... chociaz zobaczyc ace venture jako rolanda przezabawnie...

użytkownik usunięty
grand19_19

Costner mógłby ewentualnie grać jego ojca.

dzisiaj mnie olśniło i wymyśliłam, że Rolanda mógłby zagrać Nick Cave :D

użytkownik usunięty
sabalo

Fajny pomysł ;)

a ja podczas lektury widze rolanda jako Marka Calawaya :D

Barens

Marzeniem dla mnie byłby Clint z czasów spaghetti westernów.

lokstar

http://www.filmweb.pl/news/Russell+Crowe+gwiazd%C4%85+%22Mrocznej+Wie%C5%BCy%22- 87710
Marzenia marzeniami :P

lefey

Russel pasuje, ale również Butler pasuje do roli Rolanda

Kacorek89

To już chyba wolałbym Bardema, albo lepiej Deana Morgana :P

ocenił(a) film na 5

Jest jedna rzecz która go wyklucza, Roland ma intensywnie niebieskie oczy co było podkreślane wielokrotnie (chociażby w "Powołaniu Trojki" jak "podkradł" ciało Eddiemu, zresztą zawsze jak przejmował władze nad ciałem danej osobie zmieniał się kolor oczu, przez nie o mało Eddie nie wpadł w samolocie a potem chyba u gangstera Enrico Balazara jego siepacze też zauważyli akurat zmianę oczu, zresztą z "zabójcą" Jake`a "Jack`a" Chambersa, było tak samo jak Roland uciekał w ciele Jacka Morta "Popychacza" z apteki do kolejki metra co młody ambitny policjant, "rewolwerowiec tego świata" jak go określił Roland, nie postrzelił go w zapalniczkę a potem wskoczył z nim na tory i ukarał go tak jak on załatwił Odette/Dette, tyle że w tym wypadku ze skutkiem śmiertelnym". Być może bedzie musiał nosić szkła kontaktowe, ale wydaje mi się że przy urodzie typowego południowca to będzie karykaturalnie wyglądało. Druga rzecz która mi się nasuwa to to że rzeczywiście aktor może i przypomina typowego "mexa" tyle że Roland był przedstawiony jak chudy mężczyzna w typie bohaterów granych przez Eastwood`a, więc z dwojga złego lepszy byłby Mortensen (akurat Javier ma pełna buzie i jest dośc dobrze zbudowany, co trochę koliduje z obrazem Rolanda ( tak na marginesie nie znam tego człowieka od strony aktorskiej, ale wątpię by się w tej roli sprawdził, oczywiście z całym szacunkiem dla jego talentu którego nie znam). Zobaczymy zresztą kogo dobiorą jako resztę bohaterów.

użytkownik usunięty
mitre

To i tak wszystko pewnie tylko teoretyzowanie. Filmu czy serialu i tak się być może nie doczekamy.

ocenił(a) film na 5

Wystarczyło by tańszym kosztem serial telewizyjny na kilkanaście odcinków jak widać HBO potrafi trzepać kasę na serialach własnej produkcji. Wytwórnie boją się że nie wypali bo to powiedzmy ciekawy... ale ryzykowny biznes.

użytkownik usunięty
mitre

HBO, hmm...

ocenił(a) film na 5

Prościej mówiąc, jeśli sam King naciskał by na powstanie serialu/filmu to by powstał zapewne, ale jak widzimy kto inny jest scenarzystą/reżyserem być może jakby miała jasny wpływ w powstanie jako producent to nie było by problemu. Jakoś z powstaniem 11/22/63 nie ma żadnych (póki co, odpukać w niemalowane) problemów, a może nie chcą by powstały dwa obrazy na podstawie literatury S. Kinga w jednym czasie??Kto wie...

ocenił(a) film na 6

Nijak mi Bardem nie pasuje do roli Rolanda. Najlepszy byłby Eastwood chociaż on ma już swoje lata, więc może Gary Oldman? A na Eddiego Hayden Christensen^^ I w sumie Susannah - Halle Berry nawet spoko by była :)