PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506756}

Mroczny Rycerz powstaje

The Dark Knight Rises
2012
7,7 319 tys. ocen
7,7 10 1 319390
6,6 84 krytyków
Mroczny Rycerz powstaje
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz powstaje

http://www.thedarkknightrises.com/#

Już podałem go na filmwebie! ;)

Juby_

super,,,,,robi duże wrażenie............teraz tylko czekać na trailer

sebastian11346

Już w lipcu przewidywałem tutaj na forum, że trailer #2 będzie miał swoją premierę przed Sherlockiem, więc może teraz znowu coś trafnie przewidzę. Trailer oficjalnie w sieci powinien zadebiutować 19 grudnia (zazwyczaj trailer puszczany jest w kinach przed jakimś filmem przez weekend, a dopiero w poniedziałek wypuszczają go do sieci, bo ludzie, których nie interesuje film tylko trailer do TDKR pójdą i wydadzą na to swoje $$$). Biorąc pod uwagę zmianę czasu (USA>Polska) powinien być około godziny 17, 18.

Co do plakatu, to trzyma klimat poprzednika, lecz pokazuje znacznie więcej i jest znacznie mroczniejszy. Prezentuje się naprawdę zajebiście. Po kampanii marketingowej do TDK nie sądziłem, że coś ją przebije, ale ten tydzień jest naprawdę gorący (najpierw odliczanie na stronie operationearlybird.com, następnie rozczarowujący jej finał, a na koniec, znienacka taki plakat). Bomba, czekam na trailer.

ocenił(a) film na 8
Juby_

Kuźwa a ja dopiero zobaczyłem aktualizację na Fejsie i myślałem, że będe pierwszy;P plakat dla mnie zajebiaszczy

ocenił(a) film na 7
Peterson_B

miaaaazga!

sebastian11346

<li style="display:none"><a href="#" id="play-trailer2" rel="1">Trailer 2</a></li>

To też z głównej strony. Przymierzają się do implementacji. Pytanie, kiedy. Jakby ktoś na upartego spojrzał na ich schedule, to plakaty zazwyczaj wychodziły w poniedziałki, a dzisiaj mamy sobotę. Czyżby nie czekali do czasu po weekendzie tak jak w przypadku teasera i wypuścili trailer #2 wcześniej? Finalny trailer "Incepcji" pojawił się online oficjalnie tego samego dnia co w kinach, także...

Galadh

NolanFans.com aż wrze od przewidywań względem premiery drugiego trailera. Jakby to nie brzmiało...

Sam jestem ciekaw, jaką taktykę obierze WB tym razem. Najczęściej wypuszczają trailery w poniedziałki, po otwarciach swoim filmów, by zainkasować jak najwięcej pieniędzy z ludzi mających dodatkowy powód, by pomknąć do kin (pamiętam tweet JGL-a; coś w deseń "Kto z was wybiera się dzisiaj, by obejrzeć teaser TDKR, er, um, to znaczy finał Pottera?"), ale np finalny trailer "Incepcji" ujrzał światło dzienne już w piątek. Oficjalnie, przez viralową stronę. Jak wykazało drobiazgowe śledztwo największych nerdów, plakaty zazwyczaj ukazywały się w poniedziałki, tak więc pochędożyli schedule. Czyżby jednak kolejna sobota? :P W dodatku niezbitym dowodem w tej sprawie zdaje się być ekstrakcja danych z oficjalnej strony, a mianowicie powyższa linijka kodu, jakby przymiarki do implementacji.
Mogą chcieć upiec dwa nietoperze przy jednym ogniu - większość osób wyprawi się na SH2 w czwartkowy wieczór czy piątek, a oni wypuszczą to w sobotę, by zapobiec śmigającym po sieci bootlegom.

... Ależ ze mnie bezwstydny geek!

ocenił(a) film na 9
Juby_

Ja tam wolę ten plakat :) [http://www.liveforfilms.com/wp-content/uploads/2011/02/batman3.jpg ].

ash_williams85

Coś ni działa twój link.

Kto jest za tym, aby na filmwebie zmieniono plakat główny do filmu?! :D

ocenił(a) film na 6
Juby_

cholera i taki plakat mozna dopiero nazwać mrocznym :D

ocenił(a) film na 9
Juby_

( http://www.liveforfilms.com/wp-content/uploads/2011/02/batman3-452x700.jpg ) sorry, coś mi wcześniej nie wyszło :P

ocenił(a) film na 8
ash_williams85

Czyli operacja i jakaś proteza:D

ocenił(a) film na 7
Juby_

prapoczątku myślałem ,że ten plakat jest fanowski ale jak zobaczyłem go na oficjalnej stronie TDKR to dotarła do mnie informacja że to jest oficjalny poster

mrPARADOKS

Fanowski? Nie wiem jaki fan umiałby ci takie coś zrobić. :P

ocenił(a) film na 7
Juby_

jeśli by miał profesjonalny program graficzny

mrPARADOKS

O tak, kup sobie profesjonalny program graficzny - wtedy będziesz mógł robić plakaty do filmów.

mrPARADOKS

I do programu dołączone oficjalne fotki Bane'a i roztrzaskanej maski Batmana. :P

ocenił(a) film na 7
Juby_

motyw roztrzaskanej maski batmana był w batman begins

mrPARADOKS

Nie tej maski! :P Każdy nerd Batmana widzi między nimi różnice.

mrPARADOKS

Rozszyfrowałem cię mrPARADOKS. To ty byłeś użytkownikiem scott_pilgrim, potem porzuciłeś tamto konto i stworzyłeś drugie, czyli daken. Na każdym z nich narobiłeś sobie wstydu i wszyscy cię mieli za debila, fana superbohaterów i filmwebowego nołlajfa. Dlatego teraz stałeś się mrPARADOKS. Ale ja cię zdemaskowałem i poznałem twoją prawdziwą tożsamość. Zapytasz pewnie jak to zrobiłem? To było proste. Porównałem twój chaotyczny i pełny błędów ortograficznych styl pisania oraz ocenione przez ciebie filmy na poszczególnych kontach i odpowiedź pokazała mi się od razu przed nosem.

ocenił(a) film na 7
Luszyn

właśnie że gó.wno mnie zdemaskowałeś ponieważ twoje przypuszczenia są mylne a jak by co daken ma nowe konto którego nic brzmi ..magneto

mrPARADOKS

masz teraz 2 konta? sprytne! robisz się coraz mądrzejszy, ale ja zawsze cię rozpoznam scott_pilgrim/daken/magneto/mrPARADOKS/czychujwiecojeszcze. ZAWSZE!

ocenił(a) film na 7
Luszyn

może twoja teoria dla ciebie jest przekonywująca ale naprawdę nie jest prawdziwa

mrPARADOKS

przekonująca, jeśli już. no i widzisz, że byki walisz takie jak on. przyznaj się!

ocenił(a) film na 8
Luszyn

:D:D:D:D "gratuluje dedukcji ku.rwa mać" :D:D cytując Talara z Wiedźmina 1:D

użytkownik usunięty
mrPARADOKS

też myślę, że to ty paradoks. jesteś tak samo głupi. no chyba że jesteś jego bratem bliźniakiem

ocenił(a) film na 7

po pierwsze to ty jesteś głupi ponieważ obrażasz człowieka którego wogóle nie znasz wiec jeśli zamierzasz kogoś obrażać to znajdź jakieś podstawy do tego , niestety żyjemy w świecie chamstwa gdzie jak ktoś wyrazi swoją opinie nie podchodzącą pod innych to od razu człowiek jest obrażany .(no cóż świata nie zmienię )

ocenił(a) film na 8
mrPARADOKS

O jesteś z TArnowa miło mi ;) Może już to pisałem////

użytkownik usunięty
mrPARADOKS

Może świata i nie zmienisz, ale skończyć przesiadywać cały dzień na Filmwebie i odrabiać lekcje z polskiego możesz zacząć.

ocenił(a) film na 7

a ty skończ obrażać ludzi o których nie masz pojęcia

Luszyn

Mają właśnie zupełnie inne oceny filmów i styl pisania też.

Juby_

http://i42.tinypic.com/2a62eqg.jpg

ocenił(a) film na 9
Galadh

Hahaha i to jest dopiero plakat :D