czy może dorówna TDK? Muszę przyznać, że na początku (z resztą chyba jak każdy) byłem podekscytowany po obejrzeniu trailerów. Niestety z czasem mam mieszane uczucia i zaczynam wątpić, czy może powstać film z lepszą fabułą, akcją, dialogami i grą aktorską jak to miało miejsce w Mrocznym Rycerzu. Bardzo chciałbym, aby ta trylogia nagrana była w stylu crescendo jak w muzyce - im dalsza część, tym lepsza. Taka jest moja opinia. Oczywiście warto ją sobie wyrobić po obejrzeniu filmu, ale z uwagi na niecierpliwość chciałem się tym z Wami podzielić. Jak przewidujecie TDKR?
Chętnie poznam wasze przemyślenia i opinie :)
Ostatnia część Mrocznego Rycerz będzie najlepsza z serii, zwiastuny wzbudziły u mnie ogromne emocje i wciąż tak jest. Jeżeli masz wątpliwości to polecam przeczytać wywiady magazyny Total FIlm z Nolanem i jego ekipą a przekonasz się, że czeka nas najlepsza część Mrocznego Rycerza. Nolan stwierdził m.in. że pracowali nad zakończeniem kilka lat i chce on tą trylogię zakończyć na bardzo wysokim poziomie i na pewno nie będziemy zawiedzeni. Fabuła będzie bardzo dobra bo będzie powiązana z Batman Początek, z tego co znalazłem w necie Bane będzie uczniem Ra's al Ghula i tak jak jego mistrz będzie chciał zniszczyć Gotham a wraz z nim dziedzictwo Batmana. Zwiastuny nie zdradzają nam za wiele z fabuły, ale wiadomo, że pojawi się Ra's al Ghul i Talia. Na fabule na pewno się nie zawiedziemy bo nawet po zwiastunach można zobaczyć, że będzie wiele wątków. Z tego co ja zauważyłem Kobieta Kot będzie najpierw działać razem z Bane'm, na jednym z ujęć widać John'a Blake'a uciekającego z Mirandą Tate, wydaje mi się, że Blake z czasem pozna tożsamość Mrocznego Rycerza. Zwiastuny pozostawiły spory niedosyt i można snuć mnóstwo teorii na temat przebiegu filmu, ja myślę, że możemy spodziewać się aż 3 potyczek z Bane'm. W filmie zobaczymy też Scarecrowa i mam nadzieję, że nie będzie miał tylko krótkiego epizodu a wręcz przeciwnie za pomocą swoich toksyn pomoże Bane'owi w opanowaniu miasta. Wg mnie Hardy stworzy postać na miarę Jokera z Mrocznego Rycerza, będzie on dla Gacka wyzwaniem pod względem fizycznym ale też psychicznym.
Przeczytaj sobie te wywiady a się przekonasz, ja wierzę w Nolana i ostatnia część na pewno nie zawiedzie a wg mnie będzie lepsza od poprzednika
dzięki za wypowiedź. Ciekawe masz oczekiwania wobec filmu. Jak tylko znajdę te wywiady to z chęcią je przeczytam.