PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506756}

Mroczny Rycerz powstaje

The Dark Knight Rises
2012
7,7 319 tys. ocen
7,7 10 1 319426
6,6 84 krytyków
Mroczny Rycerz powstaje
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz powstaje

czy może dorówna TDK? Muszę przyznać, że na początku (z resztą chyba jak każdy) byłem podekscytowany po obejrzeniu trailerów. Niestety z czasem mam mieszane uczucia i zaczynam wątpić, czy może powstać film z lepszą fabułą, akcją, dialogami i grą aktorską jak to miało miejsce w Mrocznym Rycerzu. Bardzo chciałbym, aby ta trylogia nagrana była w stylu crescendo jak w muzyce - im dalsza część, tym lepsza. Taka jest moja opinia. Oczywiście warto ją sobie wyrobić po obejrzeniu filmu, ale z uwagi na niecierpliwość chciałem się tym z Wami podzielić. Jak przewidujecie TDKR?

Chętnie poznam wasze przemyślenia i opinie :)

użytkownik usunięty
davideck

Ostatnia część Mrocznego Rycerz będzie najlepsza z serii, zwiastuny wzbudziły u mnie ogromne emocje i wciąż tak jest. Jeżeli masz wątpliwości to polecam przeczytać wywiady magazyny Total FIlm z Nolanem i jego ekipą a przekonasz się, że czeka nas najlepsza część Mrocznego Rycerza. Nolan stwierdził m.in. że pracowali nad zakończeniem kilka lat i chce on tą trylogię zakończyć na bardzo wysokim poziomie i na pewno nie będziemy zawiedzeni. Fabuła będzie bardzo dobra bo będzie powiązana z Batman Początek, z tego co znalazłem w necie Bane będzie uczniem Ra's al Ghula i tak jak jego mistrz będzie chciał zniszczyć Gotham a wraz z nim dziedzictwo Batmana. Zwiastuny nie zdradzają nam za wiele z fabuły, ale wiadomo, że pojawi się Ra's al Ghul i Talia. Na fabule na pewno się nie zawiedziemy bo nawet po zwiastunach można zobaczyć, że będzie wiele wątków. Z tego co ja zauważyłem Kobieta Kot będzie najpierw działać razem z Bane'm, na jednym z ujęć widać John'a Blake'a uciekającego z Mirandą Tate, wydaje mi się, że Blake z czasem pozna tożsamość Mrocznego Rycerza. Zwiastuny pozostawiły spory niedosyt i można snuć mnóstwo teorii na temat przebiegu filmu, ja myślę, że możemy spodziewać się aż 3 potyczek z Bane'm. W filmie zobaczymy też Scarecrowa i mam nadzieję, że nie będzie miał tylko krótkiego epizodu a wręcz przeciwnie za pomocą swoich toksyn pomoże Bane'owi w opanowaniu miasta. Wg mnie Hardy stworzy postać na miarę Jokera z Mrocznego Rycerza, będzie on dla Gacka wyzwaniem pod względem fizycznym ale też psychicznym.
Przeczytaj sobie te wywiady a się przekonasz, ja wierzę w Nolana i ostatnia część na pewno nie zawiedzie a wg mnie będzie lepsza od poprzednika

dzięki za wypowiedź. Ciekawe masz oczekiwania wobec filmu. Jak tylko znajdę te wywiady to z chęcią je przeczytam.

ocenił(a) film na 7
davideck

W którym momencie jest ujęcie kiedy Blake ucieka z Mirandą?

użytkownik usunięty
Indy_6

na forum batcave ktoś przesłał w powiększeniu scenę, a w zwiastunie 3 PL jest to 0:32 po prawej stronie ekranu