PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506756}

Mroczny Rycerz powstaje

The Dark Knight Rises
2012
7,7 319 tys. ocen
7,7 10 1 319410
6,6 84 krytyków
Mroczny Rycerz powstaje
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz powstaje

Dotąd zobrazowany żałośnie. Liczę, że ta mroczna postać wreszcie doczeka się godnego obrazu, co stanowi wielkie wyzwania dla Toma Hardy'ego. Przed aktorem szansa zabrania tego filmu Bale'owi (tak jak było w przypadku Ledgera i Jokera). Zaryzykuję twierdzenie, że jeśli to mu się nie uda to jego postać nie zostanie dobrze zrobiona. Wszak Bane ma wystarczająco dużo cech dystynktywnych aby ten film był o jego walce z Mrocznym Rycerzem, a nie na odwrót. Chcę się wystarczyć, chcę zobaczyć zgliszcza.

ocenił(a) film na 7

Ja jestem bardzo ciekaw jak Nolan pokaże nam Bana. Jaką postac stworzy i czy będzie dorównywać Jokerowi. Niewątpliwie przed Hardym cięzkie wyzwanie, gdyż jeśli Bane nie okaże się postacią równie genialną co Joker Ledgera to tym samym ten Batman będzie oceniony gorzej.
Ja wierze w geniusz Nolana, a każdy jego kolejny film jest coraz lepszy i licze że to się nie zmieni. Oby

ocenił(a) film na 8
modzel94

Nolan sobie poradzi... Jego Batmany mają mało wad. A czarne charaktery wypadły dobrze. Bane powinien być przede wszystkim silny i wielki ;)

ocenił(a) film na 10
szymon0018

nie tylko wielki i silny ale i inteligentny i to bardzo. Byl swietnym strategiem o wysoce wysokim IQ, zreszta to wlasnie Bane odkryl prawdziwa tozsamosc batmana w ciagu niespelna roku.

ocenił(a) film na 8
mateusz_993

No to też. Wg mnie jego głównym celem powinno być zniszczeni Batmana. Nie zabicie, ale ZNISZCZENIE. Jeśli wiecie, co mam na myśli.

ocenił(a) film na 7
szymon0018

jedyne co mnie martwi to wzrost banea

ocenił(a) film na 8
mrPARADOKS

W filmie raczej nie będzie tego widać ;)

ocenił(a) film na 7
szymon0018

Wcale nie będzie widać, że jest niższy od Batmana.

mateusz_993

wysoce wysokim-dobre sobie;p

użytkownik usunięty
mateusz_993

Nie znam komiksów Batmana ale jeśli Bane zdemaskował go w komiksie to i może zrobi to w filmie przecież to ostatnia część wszystko sie może zdarzyć. Z drugiej strony nie pozwoliło by na to studio WB i będzie zakończenie otwarte.

http://www.empireonline.com/rises/reveal.asp

Bane na okład magazynu Empire!!! Jest to jego druga oficjalna fotka (pierwsza nie wiele pokazywała) i muszę przyznać, że Hardy wygląda potężnie. Jestem na prawdę mile zaskoczony...

ocenił(a) film na 8
Juby_

Dobrze wygląda ;) Ale bardzo wątpię, żeby jako czarny charakter zastąpił Jokera.

szymon0018

To Catwoman ma być postacią na miarę Jokera według Nolana.

ocenił(a) film na 8
neo_angin

Jakoś bardzo wątpię...

szymon0018

A mi się wydaje że może być nawet lepiej niż z przesadnie czczonym Jokerem. Da się stworzyć lepszą psychologicznie postać.

ocenił(a) film na 8
neo_angin

Zgadzam się, że jest przesadnie czczony, ale jest super i tyle :)

szymon0018

No super jest i na Oscara w sumie zasłużył i tak.

ocenił(a) film na 8
neo_angin

Zasłużył, ale myślę, że zagranie Jokera to wcale gigantyczne wyzwanie nie jest.... Po prostu trzeba pokazać charakter i zrobić z siebie śmiesznego i mądrego debila (Joker).

szymon0018

Nie wiem czy Ledger jako Joker według zamysłu Nolana miał śmieszyć...

ocenił(a) film na 8
Sebu_BGZ

Chodzi mi raczej o samą postać, a nie o emocje przez nią wywoływane. Jak dla mnie Joker to przede wszystkim PSYCHOL.

neo_angin

joker jest jak najbardziej zasluzenie czczony.

sanczopansa

Przesadnie. Rola dla mnie traci właśnie przez te dzieci które na FW się nim podniecają. Kiedyś rzeczywiście uważałem ją za świetną, a teraz sam już nie wiem.

neo_angin

od kiedy sugerujesz sie hejterami i dziecmi?

sanczopansa

Nie sugeruję, ale jakoś mi się przejadł już. W sumie z pół roku nie widziałem TDK. Czas odświeżyć.

neo_angin

oczywiscie ze czas najwyzszy ja ogladam tdk przynajmniej raz na 2-3 miesiace.

sanczopansa

Ja mam tak z FC i Scottem Pilgrimem.

neo_angin

ej co to byl za film gdzie ps hofmann gral akotra ktory mial w swoim zyciu jeden szczytowy moment a potem bylo dno-hofmann byl 2 planowa postacia,to byla raczej komedia z tego co pamietam.

sanczopansa

"Nadchodzi Polly"

neo_angin

dzieki

ocenił(a) film na 9
Juby_

Tu prezentuje się jeszcze lepiej ( http://1.fwcdn.pl/an/867323/30107.$.jpg ). "Mroczny Rycerz powstaje" to obok "Niezniszczalni 2" i "13 Flowers of Nanjing " najbardziej przeze mnie oczekiwana produkcja roku 2012. Cieszę się, że Nolanowi chce się robić taki dość "oldskulowy" film akcji, a nie jakiś kolejny "post-matrixowy" gniot, który jest wręcz naszpikowany efektami specjalnymi. Chwała i cześć mu za to.