PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506756}

Mroczny Rycerz powstaje

The Dark Knight Rises
2012
7,7 319 tys. ocen
7,7 10 1 319424
6,6 84 krytyków
Mroczny Rycerz powstaje
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz powstaje

Bane i Dent

ocenił(a) film na 8

Na jednej z fotek widać jak Bane trzyma w dłoni zdjęcie Harveya. Pytanie za 100 punktów -
co panowie będą mieli ze sobą wspólnego? Bane w jakiś sposób przekona do siebie
mieszkańców Gotham odwołując się do osoby Denta?

użytkownik usunięty
majinus

Ja obstawiam, że kiedy ludzie już potępią całkowicie Batmana to wtedy Bane ujawni mieszkańcom Gotham kto tak naprawdę dopuścił się tych zbrodni w Mrocznym Rycerzu

użytkownik usunięty

I okaże się, że tych zbrodni dokonał Harvey Dent a nie Batman, i kiedy miasto będzie już opanowane przez Bane'a wtedy mieszkańcy zrozumieją swój błąd i będą potrzebować Batmana

ocenił(a) film na 6

Twoje rozumowanie względnie trzyma się kupy. Fabuła może się tak rozwinąć. Bane jest przebiegły, będzie starał się zdyskredytować Mrocznego Rycerza, pogrążyć go w oczach tych których chce chronić. Bazując na ujęciach pokazujących wielką bitwę ludzi Bane'a z jednej oraz Policji i mieszkańców wspomaganych przez Batmana z drugiej, wydaje mi się że właśnie taki przebieg będzie miała fabuła. Jeszcze tylko 2 miesiące i wszystko będzie wiadome...

ocenił(a) film na 9
Machine85

z trailerów wynika że Bane pozna tożsamość Batmana. Bardzo podoba mi się ten motyw.

użytkownik usunięty
kiadimundi

Myślę, że Bane pozna tożsamość Batmana dzięki Catwoman. Podczas sceny kiedy tańczy z Brucem można wywnioskować, że jest nastawiona do niego negatywnie, poza tym wydaje mi się, że to ona wypuści wszystkich więźniów i przez jakiś czas będzie pracowała dla Bane'a ale dlaczego zdecyduje się pomóc Batmanowi tego nie wiem .

ocenił(a) film na 8

Bane pozna tożsamość Batmana od Talii Al Ghul, która będzie chciała zemścić się za ojca i przy okazji zniszczyć Gotham lub Bane okaże się członkiem Ligi Cienia szkolonym wcześniej przez Ra's Al Ghula i będzie od początku to wiedział...

użytkownik usunięty
Leviathan

Ta druga opcja z tego co czytałem w filmie się pojawi ale tak czy inaczej zastanawia mnie stosunek Seliny Kyle do Batmana, bo po zwiastunach widać, że na początku prawdopodobnie będzie współpracować z Bane'm ale dlaczego później zacznie pomagać batmanowi nie mam pojęcia

ocenił(a) film na 8

A które fragmenty w zwiastunach sugerowały Ci że Selina będzie współpracować z Bane'em? Jak dla mnie to ona raczej od początu będzie latała za Gackiem. Zresztą ta scena na przyjęciu co Selina ostrzega Wayne'a o zbliżającej się burzy (zapewne z początkowych minut filmu) raczej to potwierdza.

użytkownik usunięty
Leviathan

W 2 zwiastunie podczas rozmowy z Brucem kiedy ostrzega go przed Bane'm czuć, że jest do niego negatywnie nastawiona ale również wydaje mi się, że scena kiedy Selina wykręca rękę więźnia to tak jakby chciała rozerwać kajdanki i pomóc więźniom w ucieczce.

ocenił(a) film na 9

ciężko stwierdzić z tak krótkiego ujęcia w najnowszym zwiastunie że osoba która wykręca przez kraty ręce więżnia to selina.

użytkownik usunięty
kiadimundi

Kilka razy sobie zastopuj i zobaczysz, że to ona. Catwoman jest wygimnastykowana więc to jeszcze bardziej wskazuje na nią

ocenił(a) film na 9

KamPlayer zwracam honor. Rzeczywiście po zastopowaniu to jest annie hathaway

ocenił(a) film na 10
majinus

Bane po prostu ujawni prawdę o Dencie, żeby sprowadzić chaos i zniszczyć dziedzictwo Batmana.