PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506756}

Mroczny Rycerz powstaje

The Dark Knight Rises
2012
7,7 319 tys. ocen
7,7 10 1 319424
6,6 84 krytyków
Mroczny Rycerz powstaje
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz powstaje

Bane / ?????

ocenił(a) film na 10

nie czytałem komiksu z bane'm ale z tego co pamiętam i wiem że Bane był tak jak by troche nie dorozwojem a z jego akcentu i mowy nic nie wskazuje na to by był "debilem" i oczywiście nie podoba mi się to że jest taki "mały" powinien byc trochę HULCK'O- podobny
chyba ze może pokazali go jak narazie w nie nie nie zmienionej formie / co o tym sądzicie ?

ocenił(a) film na 6
HOLBERTUS11

Niedorozwojem to on był tylko w filmie Schumachera. W komiksach ukazywano go jako inteligentnego i przebiegłego, co w połączeniu z siłą, czyniło go bardzo wymagającym przeciwnikiem.

ocenił(a) film na 10
voitaz1000

dobra to w takim razie wyjaśnione ale co do jego postury , w komiksie miał z tego co wiem 4 rurki z jadem tu ma chyba jedną ale nie będe drobiazgowy i czepiał się szczegółów i z tego co widziałęm był troche duży a nawet bardzo coś jak PUDZIAN w dobrej formie jakieś 5-6 lat temu kiedy miał największą masę ...

ocenił(a) film na 10
HOLBERTUS11

a czy to prawda że Bane złamie Batmanowi kręgosłup po tak gdzieś przeczytałam i nie wiem czy to była prawda bo jak tak to chyba się poryczę w kinie ;)

Sonea1994

Przeczytajcie sobie najpopularniejsze historie z bane'm, które zostały wydane w polsce.

Knightfall
Knightquest
Knightend

na nich wzoruje się film i dziękuje, to oszczędzi miliona pytań.

ocenił(a) film na 9
HOLBERTUS11

jeśli się nie mylę to w filmie maska będzie doprowadzała do organizmu Bane'a jakiś środek znieczulający, a nie Venom

użytkownik usunięty
HOLBERTUS11

"nie czytałem komiksu z bane'm ale z tego co pamiętam i wiem że Bane był tak jak by troche nie dorozwojem"

Na pewno nie w komiksie.

ocenił(a) film na 8

Ale wielki akurat był i pod tym względem ten filmowy zdaje się zawodzić.

ocenił(a) film na 8
HOLBERTUS11

W Świecie DC Comics Bane (czyli zguba ) jest w zasadzie najpotężniejszym przeciwnikiem Batmana. Joker to klasyka, głupawy, śmieszny i przerażający jak sam się określił w DK jest jak pies który gna za samochodem ale w sumie to nie wie po co . Tak czy inaczej zawsze pojmany przez Batmana a największą szkodę wyrządził komuś zupełnie innemu ( odsyłam do nowych komiksów) Hugo Strange to człowiek przebiegły ( podobno najinteligentniejszy w DC) znany z tego że odkrywa tożsamość Gacka. Natomiast Bane ... Bane jest jest jednym z najsilniejszych fizycznie i najinteligentniejszych przeciwników Batmana tak po prawdzie to chyba jedynym, który Batmana złamał tak całkowicie. film "Batman i Robin" jedynie ośmieszają i karykatyzują postać Bane`a, ale tym lepiej większy będzie szok gawiedzi w czasie seansu Wzlotu Mrocznego Rycerza.