Oczywistą (nie tylko dla mnie) sprawą jest że trylogia Mrocznego Rycerza powinna być trylogią. Jednak co by nie patrzeć batman jest najciekawszą postacią komiksową XX i XXI wieku. Oddaje zawsze humory społeczeństwa. Wpierw Batman był kolorowym gościem biegającym ze sznurkiem i kolorowym robinem ( w dodatku za dnia). Później w trakcie zimnej wojny często przedstawiano go jak walczy z radzieckim wojskiem. Później dzięki Millerowi przybrał imię Mrocznego rycerza.
Zastanawiam się jak można by zabrać się za nową serię filmową po "Mrocznym rycerzu", i myślę o ... Batmanie Przyszłości. Była kiedyś taka bajka, pare komiksów też powstało. Miała wielu zwolenników, ale i również przeciwników którzy mieli dość ortodoksyjne wymogi wizerunku nietoperza. W mojej subiektywnej ocenie był by to strzał w dziesiątkę. Było by to świeże i w klimacie sci - fi w mrocznym punkowym klimacie z dobrą muzyką elektroniczno- symfoniczną. Jak wy widzicie ludziska taki patent?:D
1 połowa- myślisz, że nikt tutaj nie zna poza Tobą historii Batmana?
2 połowa- wątpię, żeby film na podstawie Batmana przyszłości był udany i raczej nie zbierze dobrych recenzji. No, ale równie dobrze mogłoby się udać dobre sci-fi.
Nie hejtuj ziomek!:D Owszem część zna historię batmana, a część nie, tak to bywa!:O
Ale prawda jest taka że jak ktoś nie ogarnia tematu to niech się nie wypowiada:I Ja się nie znam np. na Naukach ścisłych tylko na sztucę, mogę posłuchać na tematy których nie znam ale nie wcinam swoich bezsensownych 3 groszy:D
Peace!
Był projekt na początku zeszłej dekady z Keanu Reevesem jako Terrym i bodajże Eastwood i Hopkins byli brani pod uwagę do roli Wayne'a. Projekt upadł i WB szybko raczej do niego nie wróci.Batman Beyond byłby za drogi w produkcji przy wzięciu pod uwagę niepewności zarobku na nim. Po Batmanach raczej wezmą się za długo odwlekaną Justice League: Mortals.
http://www.batcave.stopklatka.pl/index2.php?id=zawieszone_batmanbeyond
Znalazłem krótką notkę na Batcave o projekcie.
ooo no to ciekawie, ale Reeves się nie nadaje jak 150. Ma drewnianą twarz. Swoją drogą postęp techniczny znacznie wzrósł od dekady, i sfinansowanie BB było by nie tak trudne w przypadku WB>
Trudne nie ale trochę ryzykowne bo BB nie ma tak rewelacyjnych Villainów jak Batman. Trzeba by dobre nazwiska zatrudnić. Reeves był wtedy na fali Matrixa dlatego był głównym kandydatem.
Szczerze mówiąc jakby brać pod uwagę Jokersów jako villainów pasuje mi na ich przywodcę Michael Pitt, jest z natury psychiczny:D
Swoją drogą na BB nie mam pomysłów na aktora:D